2011: Koji mobilni operater, VIP ili Telenor?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

2011: Koji mobilni operater, VIP ili Telenor?

Zašto koristite ili biste koristili neki od ova dva operatera?
    Telekonj ne pominjem jer od njega bežim što pre. Sačekaću do marta ako zaista krene migracija brojeva, ukoliko ništa ponovo ne bude od toga uzeću nov broj kod nekog od njih a 064 ću pretvoriti u sekretaricu...
    while(!asleep()) {sheep++;}
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Re: 2011: Koji mobilni operater, VIP ili Telenor?

Ovo ti nije trebalo naravno Telenor.

Ako ti treba internet Prenesi plus tarifa, a treba ti, pa neću pričati o tome koju sam tarifu koristio pre interneta i zašto...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Ne zaludjujte se. Svi su isti.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

NARAVNO Telenor? Zasto je to naravno, ja jedva cekam da pobegnem od istog, iskreno, uglavnom zbog cena roaminga.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• maliomladinac
          CBC Senator XXL
          • 21.11.2008
          • 995
          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Telekom je jeftin ali krade na boga ne misli... Drugu reklamaciju ulazem za godinu dana i 2 meseca. Svaka rec je suvisna. Moji matorci su na Telenoru od kako je bio Mobtel tj od samog pocetka. Skuplji jesu ali postuju klijente i ne kradu, racuni dolaze onoliko koliko potrose, na romingu `ebu kevu, sto jes` jes`. E jos samo sa Vip-om nisam imao iskustva, pa cu se oprobati kod njih kad mi istekne ovo mucenje sa Telekom-om...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
          061/665-94-23

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

preporodio se sa VIPom ,pravi primer kako treba brinuti o klijentima...npr za rodj su mu poslali cestitku i obavestili me da tokom dana besplatno pozive i poruke mogu slati,sitnice,ali znace,racun uvek onoliki kolikim ga napravim.....samo VIP od sada
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• ASTRAOPC
              CBC Član
              • 16.06.2010
              • 70
              • Cacak

Ja imam paket gde za 200 din dobijes 2000 dinara kredita ali samo u VIP mrezi i traje 10-tak dana.

Comment

• madic
                CBC Senator XXL
                • 07.10.2007
                • 844
                • Beograd

VIP nisam probao, uglavnom sam čuo pohvale na njihov račun.
                Sa Telenorom sam za sad skroz zadovoljan, pogotovo kada je u pitanju odnos prema korisnicima.

Telekom katastrofa, vremenom sam počeo da se osećam kao jedini čovek koga ne kradu...
                Pobego sam od njih jer posle par meseci nisam više mogao da čekam da srede proveru stanja.

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Koristio sam Telenor usluge i broj koji je bio šestocifreni još od vremena Mobtela i ustanovio sledeće: Prve godine kada sam išao u CG (inostranstvo) na more vidim reklamu da tamo nema roaming ako uključiš da ti je mreža ProMonte (isto Telenor), kad ono međutim stigne mi račun 4500 dinara jer nisam video ono što piše sitnim slovima a to je da roaminga nema samo na 063 mrežu Ok reko ko mi je kriv što ne čitam sve. Sledeće godine odem do korisničkog servisa da se raspitam za roaming pre nego što odem na more i vrlo ljubazna devojka mi kaže da ako aktiviram neku posebnu uslugu imaću ogroman popust na roamnig i skoro da ga neću ni osetiti i da to važi za sve mreže samo da opet uključim ProMonte. Aktiviram uslugu, stigne mi SMS potvrda da je usluga zvanično aktivirana i kad sam se vratio sa mora stigne mi račun preko 7000 A onda kap koja je prelila čašu: nakon par meseci istekne mi ugovorna obaveza (paket prenesi 325 koji nikad nisam mogao da iskoristim do kraja i uvek prenosio minute i poruke) i Telenor mi pošalje specijalnu ponudu kao starom korisniku da ako povećam paket na prenesi 700 dobijem još 2000 poruka i 2000 minuta svaki mesec u naredne 2 godine ili da izaberem neki od telefona u ponudi Ja reko koji ćemi moj toliko minuta i poruka kad ne mogu ni ovih 325 da iskoristim i odem u korisnički servis da se raspitam za telefone. Kad su mi rekli da mogu da biram neki od telefona iz kataloga i to bez ikakvih povlastica, odnosno da imam potpuno isti status kao neko ko prvi put sklapa ugovor sa Telenorom iako već preko 5 godina koristim njihove usluge i redovno plaćam račune istog trenutka sam odlučio da isključim broj 063 i da odem kod drugog operatera.
                  Hteo sam da počnem da koristim Telekomove usluge ali iako sam svim silama pokušavao na njihovom sajtu da nađem ponudu telefona nije mi to pošlo za rukom. Onda sam zvao njihove radnje po celom gradu i svugde mi se javljao modem ili mi se niko nije javljao Na kraju odem u TC Zira da popričam sa nekim uživo ali i tamo nisam mogao da dođem na red jer jedan lik radi za pultom a ljudi oko njega gomile.
                  I tako sam odustao i od Telekoma i otišao do VIP-a, uzeo prvo jedan telefon na postppaid račun i dobio jedan telefon i karticu (koju ne moram da aktiviram ako ne želim) za prepaid koji sam dao majci. Nakon 6 meseci sam uzeo još jedan telefon i za sada, nakon skoro 2 godine sam zadovoljan. U međuvremenu sam dobio i vaučer da do kraja ugovorne obaveze plaćam jednu od dve pretplate sa 50% popusta

Comment

• Ognjen
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2008
                    • 438
                    • Novi Beograd
                    • -

Kod mene prvo bio Mobtel, a posle Telenor. Bilo je izleta sa poslovnim telefonom kod Telekom-a pa i Vip-a, ali na kraju ipak kod Telenora. Nisu najjeftiniji, ali uvek i u svakom trenutku znaš koliko će šta da košta. Jedina prevara koju sam kod njih primetio je baš ovo što sergio navede sa bilbordima gde ogromnim slovima piše da nema roaminga u Crnoj Gori, a ispod minijaturnim slovima da se internet plaća po važećem cenovniku za roaming, ali to je bilo samo jednom, bar da sam ja primetio. Roaming im uglavnom nije skuplji sem u Bosni gde Telekom ima mogućnost da daje nižu cenu roaming-a zahvaljujući tome što je vlasnik mtel-a.
                    Telekom me nije prevario samo kada nije mogao, u fixnoj telefoniji, mobilnoj, internet, sve. Po meni Vip je jeftina, a Telenor je ozbiljna mreža sa dobrom ponudom i jakim signalom.
                    Čestitke za rođendan Mobtel šalje od osnivanja, a Telenor pride daje i besplatne razgovore ka svim nacionalnim mrežama, i popuste na telefone.

Comment

• sErGiO
                      Moderator
                      • 30.01.2007
                      • 2769
                      • Neko selo pored Beogr
                      • Alfa Romeo 156SW

BTW nema nikakve logike da Telenor naplaćuje toliko roaming u CG kad je i ProMonte deo Telenor mreže. Samo iz ovog primera se vidi koliko su bezobrazni, nesmem ni da zamislim šta sve rade što mi ne vidimo. Naplaćivanje svakog započetog minuta kao celog, naplaćivanje samog pozivanja...

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Zar je bitno da li šalju čestitke za rođendan?

Comment

• MagicMaster
                          CBC Član
                          • 22.01.2011
                          • 77
                          • Požarevac

Moji matorci su na Telenoru od kako je bio Mobtel tj od samog pocetka. Skuplji jesu ali postuju klijente i ne kradu, racuni dolaze onoliko koliko potrose, na romingu `ebu kevu, sto jes` jes`.
                          Ma odakle ljudima ideje da su skuplji? Kada su svima paketi ujednačeni, broj minuta - poruka sa cenom paketa je maltene isti kod svih.

PrePaid cene skoro u dlaku iste.

npr za rodj su mu poslali cestitku i obavestili me da tokom dana besplatno pozive i poruke mogu slati,sitnice,ali znace,racun uvek onoliki kolikim ga napravim
                          I ja sam od Telenora dobio čestitku i tog dana free saobraćaj, i to i na prepaidu i na postpaidu.

Moje preporuke su za Telenor, ili prenesi ili prenesi plus paketi.

Telekom koristim sa firminim brojem, blagi ušas, i čekam sada mart-april, da ga premestim u Telenor.

VIP mi se nikada nije svideo, koristi ga zet, sve ono što on hvali kod njih, kao bonuse, uvek postoje neka "sitna slova" i neke nebuloze.

Telenor, i da vidiš šta je operater.

Comment

• srdjanissan
                            CBC Senator XXL
                            • 20.11.2008
                            • 720
                            • beograd

To uopste nije bitno.Briga o korisniku i neke sitnice,pored odlicne usluge inace i kad znas da u svakom trenutku dobijas stanje racuna do tog trenutka,ne pre 2/3/10dana i jos mnogo sto sta.
                            kad koči,cepa gume i prevrće se!
                            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Sada vec davne 2000.godine sam kupio svoj prvi mobilni i broj 063 (tada se cekalo u redu u posti, stizalo je po nekoliko paketa, a cena je bila oko 70-ak tadasnjih DM). Jedini razlog je bio u tom trenutku bolja pokrivenost signalom u mestima gde mi je mobilni trebao. U to vreme je MTS bio jeftiniji (bar po prici onih koji su bili njihovi korisnici).

E onda sam negde 2003 kupio 064 broj. Vidim da monog vise pricam za iste pare i onu 063 karticu prestanem da koristim (u oba slucaj je u pitanju pripejd). Krajem 2008. zbog posla kojim sam se bavio resim da kod MTS-a potpisem ugovor za BIZNET uslugu (umrezavanje 8 mobilnih brojeva uz medjusobnu cenu razgovora od 0,00 din po min). Medjutim od tada pocinje da bude veselo. Prvo cena razgovora izvan Biznet mreze, pa naplacivanje kao medjunarodne i prikazivanje na listingu SMS poruke koja je greskom poslata na fiksni broj u Srbiji, pa provera stanja koja prikazuje stanje od juce, pa onda nemogucnost ikakve provere stanja u prvih 10 a nekada i vise dana u mesecu...).
                              Srecom i taj ugovor je istekao, a ja odem u Telenor da se raspitam za pakete i odaberem paket Prenesi 1GB (300 min prema svim mrezama, 1000 SMS i 1GB interneta, ono sto se ne potrosi prenosi se u naredni mesec). Cena1400 neki dinar plus PDV. Fiksni telefon uopste ne koristim, SMS-a uvek imam na raspolaganju bar 3000 (slabije ih saljem) a internet ne mogu da potrosim ni 0,5 GB mesecno pa mi je svaki mesec kolicina interneta sve veca i veca. U svakom slucaju i pored svega mesecni racun je manji nego kada sam koristio MTS-ov broj, a i stanje moze da se proveri odmah.
                              www.paluba.info

Comment

Working...
                              X