2011: Koji mobilni operater, VIP ili Telenor?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 230
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2007
    • 775
    • Semberija

Re: 2011: Koji mobilni operater, VIP ili Telenor?

Samo vas posmatram

Nemate pojma koliko vam zavidim, a evo i zašto;

U Republici Srpskoj postoji samo jedan operater, m:tel. U Federaciji BiH postoji i BH telecom, oni su nebitni za ovu priču.
    Postpaid tarifa XL, u kojoj je pretplata približno 2000 din (46,8 KM, odnosno 24€) uključuje 200 minuta razgovora i 200 sms poruka. Cena razgovora je 19 pfeninga po minuti, odnosno 10 centi. Internet saobraćaj nije uključen u pretplatu, već se plaća dodatno, cena je 14,4 KM (7,2 €) za 500 MB.

Ovih 200 minuta koje nam "naši prijatelji" poklanjaju su podeljeni na 80 min. mob - mob unutar mreže, 80 min. mob - fiksni, i 40 min. ka drugim mrežama u BiH. Iako je cena razgovora ista i za mobilnu i za fiksnu telefoniju, ovih 80 tj 160 minuta ne možete kombinovati, jer bez obzira na to što niko odavno nikoga ne zove na fiksni telefon, tih 80 minuta ostaje neiskorišteno, a račun raste li raste.

Da ne pričam da mi se lično desilo da dva ili tri (ne mogu da se setim, ima jedno 2 godine) računa dođu u pfening isti ili da 27. u mesecu isključe telefon koji je uredno plaćen do 20. ili da kada očekujem račun od oko 30€ dođe oko 70€...

Eh da je meni Telenor... Ili Vip... Ma može i MTS...
    155+75=230
    VIVA LA VITA!!!

Comment

• kuzmar
      Moderator
      • 18.12.2009
      • 783
      • Lazarevac
      • Pezo 207 1.6 HDI

Nije mobilni ali jeste MTS internet.
      Zbog toga sto zivim u, kako je to sada moderno reci, ruralnoj sredini imam samo dve opcije koriscenja interneta: praistorijski dial-up i malo moderniji bezicni 3G. Koristim naravno ovu drugu opciju. E sad evo dokaza kako se postupa po reklamaciji racuna.

Prvi scan je racun na koji sam ulozio reklamaciju. drugi je odgovor na reklamaciju. Samo obratite paznju na podvuceno. Prigovor sam ulozio 11.02.2011. a odgovor mi je stigao danas (17.02.2011.) gde pise da je reklamacija resena istog dana kada je i ulozen prigovor i jos pise da mi je rok za placanje istekao iako od danasnjeg dana imam jos 3 dana za placanje.
      Sve to moze znaciti samo jedno da je ovo tipski odgovor i da sama reklamacija nije ni razmatrana.
      Ovde sam naravno isekao moje licne podatke koji nisu bitni za sam post.

www.paluba.info

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Moguće je i to. Ali da ja dodam nešto. Kada sam napuštao jednu firmu pre više od godinu dana, odlučim da zadržim i taj broj 6 meseci i prebacim ga na najnižu tarifu. Par meseci mi nije stizao račun, ostao tel ipak u paketu Biz 300 na firmu. Onda oni odbiju da plate telekomu zbog ugovora samnom i stigne mi račun za par meseci od 18000 din, a ja tel nisam ni koristio. Podnesem žalbu. Mesecima sam čekao odgovor, telefon je i dalje radio, ja stalno zvao da pitam da li je rešeno. i stigne mi da platim za ta tri meseca oko 850 din, a ostale mesece po tarifi mix 300.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Ja sam kod telekoma od 2000 god. Tad sam uzeo pripaid broj i simens s10 ) Pre 4 godine sam presao na post paid iz razloga sto je kredit nestajao munjevitom brzinom. Vidim da ni sad nije nista bolje.

Racuni su mi oko 2500 mesecno, a paket je mix 1000. Ne bih rekao da me neshto kradu, dosta zovem tako da je to to. Smeta mi jedino provera stanja, prvenstveno jer 10 dana ne mogu da vidim koliko sam potrosio, a druga stvar sto obracunavaju na jedan ili dva dana. Ne verujem da nemaju infastrukturu koja to podrzava. E sad da oni ne zaokruzuju prvi minut, sve bi to bilo supet, jer bi onda mogao na telefonu da vidim koliko sam zvao, ali ovako slaba vajda. Jedino mogu poruke da pratim koliko toliko.

Imam jos godinu dana ugovor, cim istekne, prelazim kod na vip, naravno samo ako mogu da zadrzim broj. Ako nista za iste pare bar dobijem i internet...

I love my

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Originally posted by zverko
            Dal se secas ovog telefona

sa strane kad se gleda ima anatomski da ne kazem nepravilan oblik
            Sećam se ja. I cifre
            A i toga da sam ga jedva i preko debele veze kupio u Bg ,jer na drugom mestu nije ni bilo. A i signala je tada bilo samo u centru Bg i centru NS
            Bio je to dobar fon za to vreme i u odnosu na konkurenciju

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

ne razumem sta pokusavas da kazes??? 96 je kartica bila toliko dok je 94 ili 95 bila i preko 5000dem ali su je imali samo pojedinci.
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ajde ne svadjajte se i ne skrećite sa teme, prvi ugovor koji su mi poslali je bio na 17.000 maraka, karići naravno. 12 broj a 5 telefon...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                  CBC Senator XXL
                  • 19.08.2005
                  • 7085
                  • BGD
                  • Audi A4

Tacno tako... NMT je kostao od 13000 pa navise, kako koga oderu i to je bilo 95. god ne 94. telefon DH318
                  deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MagicMaster
                    CBC Član
                    • 22.01.2011
                    • 77
                    • Požarevac

NOKIA 515, NMT mreža, broj 061 pa nešto nešto .... tamo neke 1996/1997 . . . .

Cene ... ma ne smem ni da pomislim . . .

Comment

• jovancha
                      CBC Član
                      • 13.09.2006
                      • 80
                      • bgd

cek, ja sam platio u oktobru '97 kod mobtela 063, sestocifreni broj u to vreme naravno tacno 400dm, a znam da je bilo 10000dm isto ne mnogo pre toga.
                      ali ovo za 17000dm sto kaze dora, covece, kao garsonjera u centru BG u to vreme

Inace, malo on topic, sad kad budu mogli da se prebacuju brojevi i ja bih presao na VIP, cisto iz inata jer mi za 14 godina koliko imam broj nisu poslali ni privezak za kljuceve,
                      a kamoli da su mi ponudili telefon neki, a racuni mi nisu mali, mogli su da se otvore sa nekim telefonom, itd.
                      E sad kad krene to prebacivanje verovatno ce se potruditi da nas nekako zadrze, ali me zanima iskustvo sa VIPom po pitanju pokrivenosti, kvaliteta zvuka.
                      Posto sto se toga tice sa telenorom sam zadovoljan.

Pozz

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by zverko
                        Dal se secas ovog telefona

sa strane kad se gleda ima anatomski da ne kazem nepravilan oblik

meni je ovo bio drugi aparat, posle nekog Boscha koga nema teorije da nadjem na netu
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Meni je to bio prvi mobilni
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• nik2yu
                            CBC Senator
                            • 19.11.2007
                            • 298
                            • belgrade

hehe meni je ovaj bio prvi, neki Mitsubishi G310, haos
                            Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• Williams
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2006
                              • 556
                              • Beograd- Cerak

Evo da ozivim temu dok sam jos pod utiskom. Juce mi stize pismo iz mts-a, kao posto sam dugogodisnji korisnik jednog od visih paketa, oni meni daju specijalno iznenadjenje bla bla bla, i da se javim na broj 064 760.

Okrenem broj, javi se neki momak, stavi me na hold jedno 5 minuta i onda mi kaze da mogu, ako ostanem na svom profilu sledecih 24 meseca, da uzmem sony ericsson x10 mini za dinar. Ja ga pitao za neke druge telefone, kaze samo ovo je ostalo.
                              Posle toga odem na sajt i vidim da taj isti telefon kosta dinar za bilo koga na tom paketu.

Doslo mi da ih zovem da ih naduvam za lazni marketing, ali nema veze, cekam Jul i migraciju brojeva i da se pozdravim sa telekomom.

Comment

• StudentBGD
                                CBC Senator XXL
                                • 18.12.2007
                                • 1027
                                • Beograd

Imam isti broj na Telenoru od 99

Kao sto je vec receno, u poslednjih par godina su se uozbiljili. Ne kraduckaju
                                Imaju lepe doplate (290din mesecno da zovem neogranicno jedan broj u mrei, 290din za 1000 dodatnih minuta u mrezi, za 1000 poruka...)
                                Zamerke su:
                                - sto nemam nikakve pogodnosti sto sam njihov dugogodisnji pretplatnik koji redovno placa ne bas ma li racun. Kada sam skoro potpisivao ugovor ( da dobijem jos 150min mesecno u mrezi za iste pare), oni me pitaju da li sam njihov korisnik tek godinu dana???
                                - MTS ima mnogo bolji prijem u ruralnim sredinama, Telenor ga cesto nema.
                                - u roamingu stanje racuna kasni jedan dan sto me skupo kostalo
                                - telefoni su im poprilicno skupi kada se uzimaju na paket

P.S. Moj prvi telefon, "nasledjen" od tate koji je da bi mu mirisao gurao tokom noci jelkicu u tastaturu

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

Working...
                                X