Ponuda, tender...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cougar
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2009
    • 352
    • NBG // Vrbas
    • Cougar XR 2.5 V6 24v

Re: Ponuda, tender...

Konkretno istu situaciju imam sa Tajvanom tj. za opremu koju povlačimo ide 100% avans i posle 6 godina saradnje pri čemu nije bilo ni najmanjih problema...

Sve ono što sam navodio je bila da kažemo neka baza, osnova od koje bi trebalo da se kreće u svakom slučaju pa da se usklađuje u odnosu na tip i sferu poslovanja. Naravno da ima slučajeva gde je primenjivo 101% ali i gde je primenjivo 0%. Složićete se da kao i u većini stvari ako ne tražiš nećeš ni dobiti... tačnije da je neophodno što "skuplje/bolje" prezentovati i prodavati svoje vreme, uslugu i robu što se može postići samo dobrom analizom posla, individualnog slučaja i sa maaalo ili malko više "bezobraznog" (čitaj cenim svoj rad i pokušavam da prođem što bolje) pristupa poslu pa ko god bio u pitanju!
    Boost is automotive equivalent of cocaine

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

cim neko kao nis trazi odlozeno placanje za male pare, nema tu srece, posla ni saradnje.

Ima naravno i izuzetno pozitivnih iskustava sa osiguravajucim kucama, distrubuterima cigareta, pica, slatkisa. Traze ponudu, dobiju, uradi se i plate. Cak hoce da uplate i deo u avansu ako je veci posao u pitanju.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cougar
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2009
        • 352
        • NBG // Vrbas
        • Cougar XR 2.5 V6 24v

U većini slučajeva stoji da što su veći to su bahatiji, a isto tako stoji da što su bahatiji treba nastupati bezobraznije!

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Za plin je isto kao Kina i ostali, uplatiš sve pa onda imaš rok isporuke od 15 dana a neretko tek za 15 dana počne pakovanje (Talijanci) a nekad ni nema sve što si ugovorio i platio pa dobiješ šta ima tek da se popuni cifra itd... Za poljake znam da su poslovniji ali i tamo je plati pa klati Tako da sa te strane razumem donekle uvoznike ali u onom delu gde prave konkurenciju servisu a konkurencija je ista ili čak manja cena ugradnje je bezobrazluk.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Tako da sa te strane razumem donekle uvoznike ali u onom delu gde prave konkurenciju servisu a konkurencija je ista ili čak manja cena ugradnje je bezobrazluk.
            Pa to ti je kao ono,ako kupis ulje kod mene imas besplatnu zamenu.Ja takvu racunicu nisam nikako mogao da razumem.

Comment

• Cougar
              CBC Senator XXL
              • 13.06.2009
              • 352
              • NBG // Vrbas
              • Cougar XR 2.5 V6 24v

Pretpostavljam da je postojao pokušaj objedinjavanja gas servisa pod jednu kapu u smislu nastupa kod dobavljača ili čak šta više kod proizvođača radi boljih uslova?!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Čuj, kad navataš jednog dana onog Lafontena, i deda mraza, nalupaj ih i u moje ime Onaj crvrčak i dalje fura BMW kabrio a mali mrav veruje da će biti bolje

https.autogas.rs

Comment

• Cougar
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2009
                  • 352
                  • NBG // Vrbas
                  • Cougar XR 2.5 V6 24v

Toliko o nekoj uniji šteta...

Comment

• Bojan1212
                    CBC Senator XXL
                    • 15.07.2008
                    • 468
                    • Zemun
                    • Honda Accord

@Cougar
                    Sve je to fino sa garancijama, ali treba reci da bankarska garancija kosta, a tu moze da se izgubi deo te konkurentnosti
                    Takodje postoji vise bankarskih garancija, pa na primer mogu da plate, avansno, a da izvodjac radova dostavi garanciju za povracaj avansa korisniku u ovom slucaju NIS-u.

Ma sve te velike firme mute mnogo sa placanjem. Znam za slucaj velike trgovinske kuce koja duguje veliki iznos transportnoj firmi, a na sva vrata pricaju kako uspesno posluju. Veliki broj se tako finansira.

Comment

• TOKYO
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2006
                      • 1696
                      • Beograd- NBGD

Ista ovakva prica je i u Zdravstvu..., ne daj boze da ulozim zalbu na neki vec skockan tender..., ostao bih i bez tog posla a i bez svih ostalih za koje vec imam ugovore...

Najgore sto svaki dan gledam macane koji na jedan elektro ventil, dva relea i diht gumu provlace sume da ti pamet stane!
                      MY ex RWD Alfa
                      Drift & Donuts & Track

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

A sta voze macani?
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Cougar
                          CBC Senator XXL
                          • 13.06.2009
                          • 352
                          • NBG // Vrbas
                          • Cougar XR 2.5 V6 24v

Originally posted by Bojan1212
                          @Cougar
                          Sve je to fino sa garancijama, ali treba reci da bankarska garancija kosta, a tu moze da se izgubi deo te konkurentnosti
                          Takodje postoji vise bankarskih garancija, pa na primer mogu da plate, avansno, a da izvodjac radova dostavi garanciju za povracaj avansa korisniku u ovom slucaju NIS-u.

Ma sve te velike firme mute mnogo sa placanjem. Znam za slucaj velike trgovinske kuce koja duguje veliki iznos transportnoj firmi, a na sva vrata pricaju kako uspesno posluju. Veliki broj se tako finansira.
                          Bankarska garancija naravno da košta, ne znam ni jednu banku koja radi nešto za Dž

A to da se veliki broj finansira na ovaj način... pa recimo da se bukvalno svaka firma dodatno finansira na ovaj način, u većem ili manjem obimu... pa i fizička lica se finansiraju na isti način ne plaćanjem usluga i slično zar ne?

najčešći slučaj je npr. pravno lice angažuje prevoznika broj 1 i naravno ne plati mu već probije sve moguće valute za plaćanje, kad mu se ukaže ponovna potreba angažuje prevoznika broj 2 kome takođe ne plati i probije sve valute za plaćanje, isto to uradi i sa prevnoznikom broj 3 (ovako naravno ne može u nedogled, ali sa veštim mazanjem očiju može dosta dugo), pa kad mu se opet ukaže potreba plati prevozniku broj 1 i angažuje ga ponovo i ceo krug kreće iz početka... e to je čisto finansiranje preko tuđih leđa a široko je rasprostranjeno... ovaj primer je naravno primenjiv na skoro sve oblasti poslovanja u većoj ili manjom meri...

Upravo zbog ovakvog i sličnih primera zagovaram sredstva obezbeđenja plaćanja. Ako je kupac tvojih usluga ili robe iskren u svojim obećanjima pri ugovaranju u smislu dinamike plaćanja, isporuke ili uopšte poštovanju vašeg dogovora ne postoji ni jedan jedini razlog da ne izda neko od sredstava obezbeđenja, ovo važi i za onoga ko prodaje. Naravno ima velikih koji kažu NE sa ili bez objašnjenja, ima i malih koji bi ugrozili svoju likvidnost izdavanjem istih ali ima ih i iskalkulisanih koji bez obzira na veličinu zasnivaju poslovanje po tom principu.

@Chubbs - jel bmw ?!?

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Pa mečke, ovaj mačke, ovaj... Ma koga stignu

https.autogas.rs

Comment

• Bojan1212
                              CBC Senator XXL
                              • 15.07.2008
                              • 468
                              • Zemun
                              • Honda Accord

@Cougar
                              Slazem se sa svim gorenavedenim

Ja sam i spomenuo da kostaju, bas iz tog razloga, sto je sigurnost ostvarenja prava veoma visoka, pa se ponuda moze uskladiti sa tim tj. ponuda moze da se napravi da bude u startu relativno povoljna za kupca. Medjutim, kad se banka umesa, dodaje se i ova stavka u kalkulaciju pa se gubi malo, a vecina njih nece imati ovakav uslov u ovim slucajevima, pa se zna ishod tendera (i to pod uslovom da je regularan).

Opstepoznata stvar da je kod nas placanje problem broj jedan, a velike kompanije mogu da se igraju sa malim firmama ili preduzetnickim radnjama bukvalno kako hoce. Na pitanje kako se obezbedjuju od problema placanja, zaposleni u jednom velikom trgovinskom lancu je odgovorio raznim metodama, a uglavnom menicama i bankarskim garancijama. Naravno koriste kad njima odgovara, a koliko preduzetnickih radnji i malih firmi je uopste upoznato sa tim? Verovatno veoma mali broj, pa imaju da biraju koga hoce. I ko sto rece malo zavlace jednog, pa drugog i tako redom...

U spoljnoj trgovini daleko cesce se i koriste garancije, ali sta ce nase firme koje kad im dodje neka velika firma i ponudi posao od kojeg im se zavrti u glavi, pa kao sta je to njima 200-300.000e a razmisljaju imam nesto kesa, radnici ce da rade za dzabe neko vreme, uzecu kredit zavrsicu sa tim za par meseci i dobar sam npr. 20-30k, pa posle bude kuku-lele, nemaju kes evo ti 15 automobila, ili 2 stana i sl. a radnici oce da te lincuju, dobavljaci traze svoje, banke zaracunavaju zatezne i ode u k... Ne bih zeleo da budem u njihovoj kozi, pa bih gledao ipak da se obezbedim ko sto rece, ali neko je vise sklon riziku
                              @Chubbs - jel bmw ?!?
                              Ako nije onda su dzaba krecili

Comment

• TECA
                                CBC Senator XXL
                                • 14.10.2007
                                • 2355
                                • Oz

Sto se mene tice,neka sacekaju oni mesec dana(benzina bar imaju) dok skupe pare,pa nek dodju na ugradnju.Bez para da ne polaze uopste!

Comment

Working...
                                X