Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima :D

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mihilow
    CBC Veteran
    • 05.07.2011
    • 180
    • beograd
    • traktorce saxo

Odg: Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima

zapremina rezervoara 45l ,do valjeva ima oko 110 km ja mislim ,skala bila iznad rezerve recimo 2mm ,posto nemam crtice ,doduse jeste vozio sam malo sporije ka tamo jer je bio haos uvece sa neosvetljenim traktorima ali sam vozio sledeci dan 7km do centra i nazad od kuce i posle toga pravac ibarska mag. i BG do nbgd-a da ostavim devojku doso na vracar i opet posle imao do nbgd i tu sipao benz sa 11l

Comment

• kupac u najavi
      CBC Član
      • 07.08.2011
      • 58
      • BG

Ma, samo puštajte gas u krivini da biste videli šatro 0,2 manje nego komšija, pa kada vas otpozadi neko načini doživotnim invalidom za sekund, imaćete taman za flomaster za gips od uštede u razlici.

Ni najpodmuklije žene ne lažu o svemu ukupno koliko Srbi o potrošnji goriva.
      Stotinu puta sam te što troše šatro 7-8 naterao da troše 12l penzionerskim ubrzanjima već na pola skale obrtomera.
      Čipovanim TDI likovima, sa šatro 150 konja koji troše šatro 5.6 litara u gradu i što voze četvrtom četrdeset, želim uspešnu saradnju sa svim psihijatrijskim ustanovama, do kraja života.

Iz mog, sada već totalno nebitnog iskustva, na prste jedne ruke se mogu nabrojati modeli automobila koji danas u Beogradu mogu da potroše manje od 9 litara na 100km pri +40C, ali ni tu nema puno tibetanskih mudrosti, jer se na kraju krajeva voziš kao u kolicima iz samoposluge i sve što pogledaš ti u slučaju nezgode ide direktno u vrat, pošto plastični Dinkićev kontejner nije ni izdaleka bezbedan kao oni metalni.

A na otvorenom je gastarbajterski aksiom da, što više uštediš u manjem autu, toliko više potrošiš na hranu usput, jer se više umoriš za istu kilometražu i više ti kalorija treba da se okrepiš.
      A i ko prelazi veće kilometraže na otvorenom, sigurno ne pravi poslove za 400-500 evra, pa da mu je svaki litar goriva mio kao litar krvi.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Kupac bre, opusti se, ovo je wastegate, ne kvari zabavu ozbiljnim pričama
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Re: Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima

imam ja sliku i za njega

zato i radim svako malo nesto na njemu, da ne moram da ga vozim
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Originally posted by mihilow View Post
            ma papci saxo 1.5 sipano pre u subotu oko 7 uvece 11l na nbgd ,otisli u Valjevo ,vozikali se tamo ceo dan i vratili se i sinoc sam tek sipao a cak nije ni pao na rezervu
            Ja ne volim kad neko laže više od mene ...

Comment

• nikaragva
              CBC Senator XXL
              • 03.06.2008
              • 521
              • B. Palanka
              • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Ondak izgleda da sam se zajeb'o sto nisam uzeo 1.3mj, posto ovaj 1.9 trosi 8-9 po gradu i to vojvodjanskoj palanci kad stedim

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Ovde se lepo vidi klasicna greska koju skoro svi naprave.

Dizel je jeftiniji oko 10rsd po litri i trosi manje za 10% i u podsvesti se odmah racuna 20% ustede.

Dizel je skuplji za odrzavanje, i tu su benzinci u zadnjoj deceniji dosli do izrazaja. Prosecan kvar (ne servis) na dizelu je oko 300eura dok za benzinca on iznosi u proseku oko 100eura.

Cena redovnog servisa je za dizela oko 50% veca nega za benzinca, cena registracije je isto veca jer ima vise kW i ccm.....

Kad se na kraju izracuna cena auta + cena svih troskova za vreme provedeno kod vlasnika dobije se da je benzinac jeftiniji najmanje 40% ........

Ko ne veruje nek uzme papir u ruke pa polako .

PS: Benzinac bez gasa naravno,samo stock automobili.
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Paranoid
                  CBC Senator XXL
                  • 13.01.2009
                  • 622
                  • Beograd
                  • Fiat 131 1300

Re: Odg: Jeftinija vožnja benzincom nego dizelašom, prema vestima

Originally posted by kupac u najavi View Post
                  Ma, samo puštajte gas u krivini da biste videli šatro 0,2 manje nego komšija, pa kada vas otpozadi neko načini doživotnim invalidom za sekund, imaćete taman za flomaster za gips od uštede u razlici.

Ni najpodmuklije žene ne lažu o svemu ukupno koliko Srbi o potrošnji goriva.
                  Stotinu puta sam te što troše šatro 7-8 naterao da troše 12l penzionerskim ubrzanjima već na pola skale obrtomera.
                  Čipovanim TDI likovima, sa šatro 150 konja koji troše šatro 5.6 litara u gradu i što voze četvrtom četrdeset, želim uspešnu saradnju sa svim psihijatrijskim ustanovama, do kraja života.

Iz mog, sada već totalno nebitnog iskustva, na prste jedne ruke se mogu nabrojati modeli automobila koji danas u Beogradu mogu da potroše manje od 9 litara na 100km pri +40C, ali ni tu nema puno tibetanskih mudrosti, jer se na kraju krajeva voziš kao u kolicima iz samoposluge i sve što pogledaš ti u slučaju nezgode ide direktno u vrat, pošto plastični Dinkićev kontejner nije ni izdaleka bezbedan kao oni metalni.

A na otvorenom je gastarbajterski aksiom da, što više uštediš u manjem autu, toliko više potrošiš na hranu usput, jer se više umoriš za istu kilometražu i više ti kalorija treba da se okrepiš.
                  A i ko prelazi veće kilometraže na otvorenom, sigurno ne pravi poslove za 400-500 evra, pa da mu je svaki litar goriva mio kao litar krvi.
                  Moze kompletno u interesantne recenice...
                  Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• nikaragva
                    CBC Senator XXL
                    • 03.06.2008
                    • 521
                    • B. Palanka

Treba staviti cenu po km za neki auto koji je dizel, pa onda isto to za neki pandam na benzin. Ali ne dizel od 200ks, a benzin od 90. Isto konja, a kubika kolko ima ima, ili mozda isto kubika, a konja kolko ima ima

Pokusao sam nesto na brzaka da izracunam (racunao sam reg, servis, amortizere, gume, kocnice i uglavnom sve sto mi je palo na pamet za neku kilometrazu 100-150k):
                    moj auto:
                    dizel
                    1910cc
                    150ks
                    potrosnja po km ~12 dinara, od toga ~9 dinara gorivo.

Koliko je realno ovo sto sam izracunao?

Comment

• Gavra
                      CBC Senator XXL
                      • 06.03.2008
                      • 2031
                      • Beograd

Eh da necemo da racunamo Punto 1.3MJET sa Stilo 1.4 benzin

Ili Stilo 1,8 BMB vs Stilo 1,9JTD( ko napise da je neunistiv motor dobice da pere delove od ova 4 kod mene )

Punto 1.3mjet vs 1.2 8v (moze i 16V)

racunaj ono sto se najvise haba a to su gume ,kocnice,trap i kvacilo. Redovni servisi i po jedan kvar sa ubrizgavanjem ...dosta za 150k km.....
                      Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka

Eto mozda bi prava komparacija bila 1.3mj vs 1.2 8v, ovaj nas puntisa.
                        Ne znam sad cene delova za njih, kao za moj, a i ovi sto voze 1.3 se kunu da ne prelazi 3l. Tako da bi dobro doslo jedno realno poredjenje.

Comment

Working...
                        X