Triesitriiii........
Smrdibube....
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
-
Kako (ne )osvojiti polovnjak od 10k evra
Published on September 22, 2019
Aleksandar Brkic
Aleksandar BrkicFollow
Web as an offline app is the present. Make it progressive and effective.
Like65
Comment9
0
Skoro je izašla nagradna igra na sajtu polovniautomobili.com u kojem učesnici treba da za 3 minuta pogode što više modela kola koja im se stvore na ekranu. U plejofu je moguće osvojiti auto od 10 soma evra, godinu dana goriva itd itd.
Ako baš, baš, baš želite da uživate u ovome, potrebno predznanje je ovo:
Pročitati tekst o nagradnoj igri Laškog piva (jeste se pitali šta to Radulja i kompanija igraju u onim reklamama na telefonu i zašto toga više nema?)
Ako ste developeri koji čitaju ovo - posetiti https://fullstackpuzzle.com da vidite odakle mi inspiracija da džaram.
Dakle....
Pomenuta 3 minuta kreću da se mere od trenutka prikazivanja prve slike (malo i pre toga ako je slabiji net).
Bodovi se skupljaju agregirano - kreće se od 5 poena za prvo pitanje, 7 za drugo, 9 za treće... Dakle, za svako tačno pitanje se dobije 2 poena više nego što se dobilo za prethodno. Začkoljica - kada se odgovori netačno, gubi se agregacija i opet kreće od +5 na trenutni skor.
U trenutku pisanja ovog članka, prvih par mesta imaju 15 872 poena. Da bi neko dobio 15782 poena:
Mora da odgovori tačno na 125 pitanja za 3 minuta, bez ikakvog pogrešnog odgovora između.
Mora da potroši prosečno 1.44 sekunde po pitanju.
Mora da ima odličan internet paket, provajdera, konekciju i solidno stanje operativnog sistema kako ne bi bagovalo apsolutno ništa od browsera preko pinga pa sve do miša.
Mora da ubode trenutak kada njihov server nije malkice zagušen kako bi se odgovor momentalno prosledio, potvrdio, zamenio i poslao drugu sliku. Oko 20k igrača je igralo čini mi se.
Mora da ubode makar 3 modela na osnovu slike na kojoj nije ta marka automobila ili je uslikan samo karburator. Da, to se dešava u svakom ciklusu u 99.9% slučajeva.
(God help me for this one) Mora da se, pored ovih 5 i još nekih stavki, snimi film o toj osobi. Glumio bi je Dustin Hoffman, a u sporednoj ulozi bi bio Tom Cruise koji bi glumio lika koji kapira njegove izuzetne talente. (Nisam pomenuo reč na A!)
Uđite u igru. Stavite miša na prvi odgovor i samo njega klikćite. Tako 10 puta. Koliko vremena je isteklo? Oko 10 sekundi pod uslovom da su stavke 3 i 4 aktuelne. U to vreme nije uračunato: sagledavanje slike, pomeranje miša, gledanje slike koja nema veze sa ponuđenim odgovorima... Šanse da se potrefi tačan odgovor su obično malo veće od 50% jer ima nekih za koji ste sigurni da nisu, ali neretko i 25%. Šanse da se potrefi više nepoznatih modela nasumično zaredom?
Kolike su šanse da 5 puta bacite novčić i padne pismo? I tako nekoliko puta? A da pritom imate 1.44s da podignete, bacite, pogledate i skapirate šta je palo? Za svako bacanje? I tu se ja iznerviram....
Ostatak na>>
Comment
-
Comment