U narednoj nedelji mi ugrađuju video nadzor. Radi se o malom sistemu sa 3 kamere, dvr snimačem koji je povezan na internet preko ADSL modema. ADSL koji koristim je kod Orion telekoma i imam dinamičku IP adresu, a da bih mogao da nadgledam video nadzor sa udaljenog računara putem interneta treba da imam fiksnu IP adresu. Znam da je najkulturnije rešenje uzeti drugi paket sa fiksnom IP adrese, ali razlika u ceni je poprilična i to bih da izbegnem ako ikako može. Čovek koji će da mi vrši ugradnju i podešavanje celog sitema mi je pomenuo mogućnost registracije na nekom sajtu uz plaćanje 15-ak evra godišnje. Navodno mi onda oni skeniraju IP adresu koja se stalno menja jer je dinamička, vrše sva podešavanja i dodeljuju neku fiksnu adresu sa kojim onda ja pristupam. Nadam se da me razumete, toliko sam shvatio.
Ono što me interesuje je koliko to dobro funkcioniše, jer ne bih voleo posle da imam stalno problema oko pristupa. I da li ima neko drugo, pametnije rešenje, a da ne moram da menjam paket kod provajdera.
hvala
Ono što me interesuje je koliko to dobro funkcioniše, jer ne bih voleo posle da imam stalno problema oko pristupa. I da li ima neko drugo, pametnije rešenje, a da ne moram da menjam paket kod provajdera.
hvala

Comment