Vozim Bmw ne ubijam

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zmaj_pa
    CBC Senator
    • 13.05.2007
    • 232
    • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Vozim Bmw ne ubijam

Pratim ovih dana ovu tragediju koja je zadesila ove moje nesrecne Pancevce.....Citam vesti,pratim komentare.Ono sto mi nekako zapada na oci je ova opstenarodna histerija i bes uperena na Bmw vozace......Neki pozivaju na zabranu Bmw-a zakonom.

Ok razumem da je to zbog tezine trenutka i potpuno je jasno da Bmw vozaci odavno nemaju dobru reputaciju sto zbog sopstvenih gresaka sto zbog razno raznih stereotipa koji vladaju u drustvu.Ali valjda negde treba napraviti granicu.Po meni svaki automobil pa cak i ona povrtarska freza su prilicno opasne naprave u rukama ne odgovornih vozaca.
    Nisam iznenadjen svim onim sto sam procitao....ali sam negde citajuci sve te stvari zabrinut.Ono sto je prvo da oni koju najvise uticu na javno mjenje i koji imaju moc da upravljaju gomilama.....Radio i Tv stanice,novine pogotovu stavljaju u prvi plan BMW kao da je ta Bavarska krstarica sama sebe vozila i napravila to sto je napravila.Drugo je to kako ce ljudi koji tek sad obrazuju neku svoju svest o saobracaju reagovati kad se sretnu sa Bmw vozacem u nekim neprijatnim situacijama.

Htedoh jos nesto da napisem ali upravo procitah jos ruznih stvari usko povezanih sa ovim dogadjajem......pa sam izgubio misao.

Sta vi mislite o celoj stvari i ako smo o tome bezamalo puta pricali?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Vozim Bmw ne ubijam

Daj neki link, ne znam o čemu se radi?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

Re: Vozim Bmw ne ubijam

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• zmaj_pa
        CBC Senator
        • 13.05.2007
        • 232

I dalje je Bmw u krupnom planu

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Sve moze da se upotrebi i zloupotrebi. Izvrnut sistem vrednosti u kom, znacka na haubi daje ti krila a u kombinaciji sa alkoholom ili drogom, zavija u crno. Nema bmw veze sa ovim, bar ja ne vidim vezu. Pretprosle godine je covek u centru Novog Sada audijem rasturio juga i cini mi se da su poginula dva coveka. Problem je zakon, sprovodjenje zakona i nejednakost pred zakonom. Neki su jednakiji.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Uf.. Baš tragedija... Ne znam što bi se ovo odnosilo baš na BMW vozače ali ovog ako je stvarno vozio 200 treba obesiti.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zmaj_pa
              CBC Senator
              • 13.05.2007
              • 232

Chubbs upravo o tome se radi....Ispratio sam taj slucaj u Novom Sadu do kraja.....Novine o tome nisu pisale kao sada Audi rasturio Juga itd....Radilo se konkretno o Imenom i Prezimenom navedenom pociniocu koji se eto tako je slucaj hteo nasao u Audiju......
              O problematici zakonodavstva,pravde i jednakosti nebih jel bih zasao duboko u politku o kojoj pojma nemam,mada negde mislim da imas pravo.
              Ali ovde se radi o satanizovanju jedne grupe ljudi koji se vec ili su se nekad ili ce se naci za upravljacem BMW-a

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

ne moze jedna saobracajna nesreca da satanizuje sve vozace neke marke. To oni sami cine studiozno, decenijama. Punto 1,9 jtd je brzi od 99,99% bmwa koji se kotrljaju nasim ulicama. Ali fiatova znacka na haubi ne daje ti krila i nece ti drugari i komsija reci "svaka cast" i potapsati te po ramenu. Pitati koliko trosi i garant je registracija velika. Izvrnut sistem vrednosti, kompleksi...

Comment

• alexa05
                  CBC Senator XXL
                  • 23.07.2006
                  • 1769
                  • Smederevo
                  • Opel Vectra B 2.0DI 16v

ovo vec pocinje da lici na jednu od teorija zavere...
                  EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Bojan1212
                    CBC Senator XXL
                    • 15.07.2008
                    • 468
                    • Zemun
                    • Honda Accord

Da i ja dok sam citao vesti i komentare juce - prekjuce poludeo sam. Svi su ogorceni i neki pozivaju na porez za vozace BMW-a.

Glupost teska, ali problem je u tome sto ce svi nalozeni klinci, opasni momci i sl. koji zele da se pokazu naravno kupiti BMW, Audi, a cesto i prastari Golf II i sl. a obzirom da je kod takvih pamet retko u pozitivnoj korelaciji sa nevedenim osobinama onda jbg desava se... I onda i novinari to naduvaju "crni Audi A8" (ali skoro pa je svaki Audi u stvari A8 jos ako je crni onda je sigurno A8 itd.) i onda nije ni cudo takvo razmisljanje velikog broja stanovnistva.

Takodje, mislim da je suludo raspravljati se sa ljudima koji su u fazonu da su svi vozaci BMW-a takvi i sl. jer samim tim sto podrzavaju tu tezu, moze se naslutiti da nisu preterano inteligentni tako da nema efekta...

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Mediji uvek izvrcu stvari,to smo navikli,ali sto se tice alkohola i volana svaka prica je suvisna!Nazalost nije ovo jedini slucaj nezgode koju je vozac izazvao pod dejstvom alkohola.Ne razumem ljude koji piju i voze i nikad ih necu razumeti!
                      Znam ja dosta vozaca bmw-a koji normalno voze i vozili bi normalno i da imaju ferari,tako da je problem u ljudima a ne u masini!!!

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Ne treba vozace BMW-a satanizovati,niti su oni krivi za ovu tesku nesrecu...ali ima tu malo psihologije...ne moze svako da vozi dobrog i brzog bmw-a,pa su to obicno ljudi s druge strane zakona,ljudi u vlasti ili drugi uticajni na bilo kakav nacin...momak koji je odgovaran za ovu nesrecu je pusten da se brani sa slobode,pa je po naredjenju javnog tuzioca vracen u pritvor...to meni govori da on nije bilo ko...a i vecina vlasnika(cast izuzecima)kupuje BMW kao statusni simbol i za izivljavanje,a ne za normalnu voznju...znam da cu izazvati gnev ljubitelja ovih vozila,ali treba obratiti paznju na ove vozace i poostriti kontrolu u saobracaju...dosta ljudi je stradalo ni krivo ni duzno,treba napraviti ili iskoristiti vec postojece staze za isprobavanje performansi besnih vozila i psihicko praznjenje...

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Nema tu nikakve psihologije. Marka automobila nema veze. Kakvi bre statusni simboli? E46 sa iz prosle decenije sa 500 000 predjenih kilometara iz uvoza od ko zna kojeg vlasnika koji je kostao ispod 5000 eur ti nazivas statusnim simbolom? Izivljavanje? Pa ajde da pohapsimo sve one sto imaju auto jaci od 100 ks jebiga to ludo to ide to ujeda! Dajte ljudi, ne trazite uzroke tamo gde ne postoje. To sto je vozac pusten pa vrecen ima svoj pravni okvir i lepo je objasnjeno za sve one koji zele da procitaju. To sto smo mi uvek pametniji pa i ako nam neko lepo objasni mi moramo odmah smisliti neku "teoriju zavere" i da teramo inat je prica za sebe.
                          A to da tek vlasnike odredjene marke treba POSEBNO satanizovati (kako je napisano "obratiti paznju") je jos veca greska. Pijan i lud ce napraviti glupost u bilo kom autu, mogao on da razvije 30 ili 300 na sat. Ako treba nesto "zabraniti" to su svi ovi novinari i novinarcici koji pisu jadne tekstove i lece komplekse.
                          Prosto ovo je krivica jedne osobe. Nije pobegao, nije "nedostupan organima gonjenja" u pritvoru je bice osudjen a iz ovoga treba izvuci pouku. Problem je bio i ostaje aparat (drzavni, policijski) koji ima cilj da uzme novac a ne da poboljsa bezbednost u saobracaju. Sve dok naplata kazni bude nacin resavanja ovog problema NEMA USPEHA. Nema to veze da li se zakon primenjuje ili ne, jer zakon sankcionise prekrsioce ali ne donosi nikakav benefit u vidu prevencije i sprecavanja krsenja tog istog zakona. Dakle back to square one.
                          Last edited by Dzoni_mkv; 06.03.2012, 16:32.
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Izvini Dzoni ali e46 od 5000e u zemlji gde je plata 300e je itekako statusni simbol koji velika vecina nemoze da priusti.Svako ko je ovde postenim radom zaradio 5000e za auto,kupice nesto sto malo trosi i nije skupo za odrzavanje a ne E46.Ta kola se kupuju za pokazivanje i lecenje kompleksa a uz to obavezno ide i ludacka voznja.

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

U ovoj zemlji sa platom od 300 EUR je SVAKI AUTO statusni simbol. Ne znam samo kojom matematikom ljudi opste zive i voze auto sa tom platom, ali to je skroz druga prica. Opet je pogresna logika. Mozda tebi izgleda nesto kao statusni simbol ali to nije. Imas na drumovima mnogo vise automobila koji kostaju vise nego taj polovnjak i nimalo nisu manji (po duzini jer je to bitno) kubikazi, niti su stedljivi. Isto divljaju. Evo ovaj kazu (iz policije) nikada za 15 godina koliko ima dozvolu nije ni prekrsajno ni krivicno gonjen zbog krsenja ZOBS-a. Dakle, jedna crvena je zavrsavala posao svo ovo vreme dok se nije desila tragedija, ili je bio disciplinovan pa mu je to vece "doslo". Opet se vracamo na isto. Mogao je da bude u bilo kom autu to ne znaci nista. Marka automobila nema veze.
                              Da pricamo o potpuno novim automobilima i profilima ljudi koji kupuju odredjene marke mozda bi neki strucnjak psiholog razvio neki patern. Ovako, vrednosti su poremecene pogotovu u Srbiji, koji je auto nista ne igra ulogu. Imas mnogo takvih koji ne mare za zivot. Pogledaj malo po forumima ljubitelja raznih marki svako prica felnama, xxx konja, polovnim gumama, repariranim delovima, davaljen "crvene" "panduru" i tome kako voli da ga uvece zgazi na (___________________________________dopisi po zelji deonicu puta).
                              I po cemu se razlikuju? Samo po tome sta voze, a to znaci da je potpuno nebitna marka. I frezu da mu das napravio bi glupost.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

Working...
                              X