Kupovina nove ves masine
Collapse
X
-
Evo i mene sa prvim utiscima nove masine. Masina odlicno radi i jos bolje pere, a jedino na sta se nisam navikao jeste zvuk prilikom pranja. Ne kazem da je bucna ali opet moguce da mom uhu prestoji nesto duza faza adaptacije. Ima sve moguce programe ali mislim da ce se najvise koristiti oni standardni, a to je otkuvavanje, sareni ves, program za osetljiv ves (vunu) i jedan dodatni program koji masine starijih generacija nemaju, a to je rucno pranje. E sad, imam neka pitanja pa ako neko zna neka odgovori:
1. posto je u pitanju slim masina da li vama koji je imate ista podrhtava prilikom centrifuge ili ne!? i da li vam se desi da kada iskljuci centrifugu u idredjenom momentu kako se obrtaji smanjuju da se sam bubanj unutra zatrese i kao da udari/zakazi malo samo telo masine!? Ja sam odradio nivelaciju ali eto ovo mi se desava...
2. U uputstvu nisam nasao ili jednostavno ne pise kada se i u koju pregradu dozira prasak. Kada otvorim dozirnu posudu u srednju ide omeksivac, leva je veca, a desna manja. Pretpostavljam da se ova manja desna koristi za pred pranje, a ova leva za glavn pranje!?
3. Kako je bubanj litak (slim), a kapaciteta 6.5kg da li vam se cini da u praksi stane manje vesa nego u klasicnom bubnju iste zapremine!?
4. Regulisanje pocetka pranja i podesavanje zavrsetka pranja (kako ise u uputstvu) su po meni jedna te ista stvar, a ispravite me ako gresim!?
5. Nije mi jasno za funkciju StainExpert (gde se vrsi izbor vrste fleka) da li se ona ukljucuje iskljucivo kada se koriste namenska sredstva za odstranjivanje fleka ili to funkcionise i sa obicnim praskom!?? Ukoliko se ta fukncija koristi samo sa takvim sredstvima gde se i kako ona doziraju ako se pritom koristi i klasican prasak!?
6. Nikako ne mogu da podesim kontrast ekrana, a radim identicno kao sto je i u uputstvu navedeno!? Podesio sam vreme, jezik, jacinu tonskih upozorenja ali kontrast nikako ne mogu.
Comment
-
Comment