ti si kao jedan moj drug i on je visok oduvek bio i vozio je sam sa nekih 7-8 god. secam se u 3.ili 4. osnovne kad je vracao kevinog jugica u rikverc i udari u ogradu i slomi branik. usrao sam se od straha...
Hehe imam i ja jednog drugara koji je tako sa nekih 17 godina probao da vidi kolko moze jugo da ide brzo u rikverc pa se zakucao u banderu
Inace isti taj junak je sa otprilike isto 17. godina maznuo caletovu Alfu 164 V6T i vozio je trecom 180kmh na nekih 7000rpm, to vec nije bilo smesno
krilo od 5-6 god. nije konstantno nego sporadicno, a samostalno od 11-12 god., bas aktivno (svaki dan i vikendom u grad) od 15. , mada su me tada vise zanimali motori skuteri nisu jos bili aktuelni ali TOMOS automatik, colibri, apn i bt su bili bas popularni,pogotovo zadnja 2 (imali su brzine ), a vec sa 17 god. sam slomio prvo auto
Uhhh...davno beshe... Negde 7-8 razred, brat maznuo ujku kljucheve od lade pa smo malo "akali" napred-nazad =] Obzirom na onaj tanak a ogroman obruch volana na ladi, imao sam utisak da vozim kamion =]
Recimo, prvi put samostalno upravljanje autom, ne duzhe od 10-ak metara, pravolinijski...
Selo dete u kola, igralo se i otpustilo rucnu, a kola na nagibu. Jedva ga je majka izvukla iz auta pre nego sto se srucio u potok.
Pozdrav,
DVV
imao sam istu situaciju i jos mi je slika pred ocima gledam tatu i majstora kako sjede za stolom 10-tak m od auta i lupam rukama po staklu dok auto lagano krece unazad,neznam zasto nisam pokusao da otvorim vrata,mozda i jesam ali su vjerovatno bila zakljucana,tad sam imao mozda 4 god.
sa nekih 8-9 godina stari me ucio da vozim na nasoj davnoj peglici (po predgradju BL i putevima sa malim saobracajem) inace peglu je dobio od gosta u kafani koji nije imao da plati pa je ostavio auto iz navedenog razloga nije se bojao da cu nesto da sj*bem...
Škoda 1000 MB, keva i ćale je kupili novu tamo 1966 g. a ja sam je već 1972 g. samostalno vozio na obližnju pumpu po gorivo....Pošto je Tetak proizveden 1960 g. računica je jasna!
Stric me naucio da vozim iz krila i da shaltam, on je radio kvachilo, gas, kochnica, Fiat 1300 , imao sam 4 godine i ima dosta slika iz tog perioda.
Sa 5 godina sam poceo sam da vozikam po dvoristu caletov Skodu 1000mb
Sa 6 vec vozim u saobracaju, sedeci na tashni, prvi dan u skolu sam dosao sa Skodom, cale sedeo pored mene.. shaltanje je islo sa ustajanjem
Sa 13 godina pa do 15 me je cela Vovodjanska policija jurila po putevima, najvise Banat, ako se neko nadje uvredjen sto je slupao auto jureci me, sorry, sad znate ko je
Sta da kazem, cipele, desi se da omaknu i da padnem, ali na gumama se osecam stabilnije
O mehanicharskim podvizima tipa, kao fol generalna na kecu sa tek predjenih 80.000 km a ustvari u cilju konvertiranja na 1300 netreba ni govoriti, imao sam 14 god
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Wartburg karavan 1.3, prva polovina osnovne (3. ili 4. razred). Prvi put sam vozio na parkingu iznad Slavije (Mitina rupa). Pre je ispod tog parkinga bio suncani sat a sada je park.
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
ja od 12-e samostalno ne racunam pre toga jer nisam sve sam radio.
Cudi me da neko nije napisao da je prvo poceo da vozi a da je posle prohodao pa da i sada ima problema zbog toga u hodanju naravno
Wartburg karavan 1.3, prva polovina osnovne (3. ili 4. razred). Prvi put sam vozio na parkingu iznad Slavije (Mitina rupa). Pre je ispod tog parkinga bio suncani sat a sada je park.
Comment