Vojska tuži Vladu Divca

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Mozda nisam bas najmerodavniji ali evo i moj slucaj!
    Pošto sam igrom slučaja rođen u Zagrebu davne 76 i vec 77 dosao u novi sad i od tada sam ovde, sto znaci sve po redu vrtić, škola,srednja i dalje nema došao red i na vojsku! Odem ja 95 da služim to jest u vojni odsek i završim sve što se tiče papira da bi posle toga podigao pare i da vidim gde ce me ture, kad tamo opet neka komisija sa pitanjem" Imaš li ti državljanstvo" pa rekoh nemam! E onda nemožeš da služiš dok to nesrediš! Dobro rekoh!

Ja naravno nesredih to reko štaćemi preko neidem, već se u međuvremenu oženio i dobio porodicu, rekoh neće me više zvati kad ono do bombardovanja i mesto poziva vojna policija itd da skratim!!!

Sada to jest pre 10 dana sam napunio 29 punih a par dana pre toga mi stize poziv opet, i odem tamo a oni" a mi smo opet vas zvali" naravno podneo sam zahtev za drzavljanstvo pre dve godine ali jos nema nista od toga i nemogu da me salju

E sada sto se tice zakona posto mi je zet kapetan u vojsci pa sam iskamcio i iskopirao zakon (ako nekome treba neka se javi) stoji ovako

Ako lice nije napustalo drzavu do svoje kalendarske 29 (misli se na iseljenje) nije duzno da sluzi redovni vojni rok vec se prebacuje u rezervni sastav!!!!!

Ako je lice iseljeno iz SCG a poseduje nase drzavljanstvo duzno je da odsluzi vojni rok od svoje 30 do 35 godine osim po nekim clanovima koje ni ja nerazumem!!!!!!

E sada cujem (ako lazu mene i ja lazem vas) da od kraja sledece godine vojska ce biti placena to jest profesionalna a od januara navodno ce biti opet smanjenja vojske (misli se na zaposlene)

e toliko za sada od mene!!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

a ko to bude od JAnuara to je najbolje....a ne da se truju po kasarnama.
      i ja sam bio 12 meseci u svoje vreme u Sloveniji...izgubljeno vreme bezveze.
      sve moze..samo ne varijanta: platiš i češeš ****,neplatiš ajd glava na panj.
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

najveci je problem sto nema para za prehranu vojnika! hleb se nikada nesluzi svez da se nebi puno jeo nego se daje star 1 dan!!!! drugo sada se gleda da vojnik bude sto blize kuci to jest u najblizem gradu od mesta stanovanja da bi mogao za vikend da ide kuci i to naravno u svom trosku! sve u svemu vojska je pukla skroz!!!!
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

Originally posted by zoranbg
          .
          sve moze..samo ne varijanta: platiš i češeš ****,neplatiš ajd glava na panj.
          a ko ce da placa tu vojsku,da nece mozda drzava koja nema ni za hranu ovoj sadasnjoj vojsci, nisam ja kriv nekome tamo sto se nije potrudio u zivotu pa stekao uslove da moze da plati 10000 eura za nesluzenje vojske,ili da od plate izdvoji 600-700 eura mjesecno za vojsku i tako godinu dana, meni je trenutno cist gubitak 25000 eur za tih 6 mjeseci vojnog roka,a da nepricam o izgubljenom vremenu i mogucnosti napredovanja na poslu, imam 24 godine i smatram da je moguce da se stvore uslovi do 27-28 godine uz malo truda da se plati tih 10-tak K eura za sluzenje vojske, nije ni meni bilo lako dok sam doso do ove plate pa necu ni da budem na gubitku zbog nekog ko to nije postigao jer se za*ebavao svo vrijeme i trosio tatinu i maminu penziju na izlaske,ili se samo sazaljevao i zivio u iluzijama.
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

pa navodnom od prodaje nekretnina za sada koliko cujem!

Comment

• cuore sportivo
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2005
              • 954
              • Bezanijska Kosa
              • Alfa Romeo 147 1.6

Originally posted by BRABUS

Upravo sam to i rekao, da je problem u zakonu, jer je debilan...

Ja sebe i Divca nisam poredio....i ne zelim, jer nemamo bas dodirnih tacaka. Da, jesam bio ponosan posle EP u atini, ali kakve to veze ima, to ne vidim Postoje uspesni sportisti i u drugim drzavama, ali nisu iznad zakona.

Ne kapiram sta Divca cini da bude iznad zakona, ma kakav on bio, samo zato sto je uspesan u svom poslu....a druge koji su uspesni u svom poslu ne cini ?

A sto se mojih godina tice, imam 21....i dobar deo zivota sam gledao kako neki "zasluzni" po Bog te pita kojoj osnovi cesaju mu*a, a neki manje zasluzni njihovi vrsnjaci idu u vojsku, odakle se neki i ne vracaju....
              Tako je .......

Brabusa za predsednika i tacka.
              Ko ne postupi po naredjenju.......sledi krivicna prijava))

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

De si Qure 100 godina

Da ne bude OFF.

Treba uvesti potpuno profesionalnu vojsku, i neku vikend obuku za ostale
                .:Cuore Sportivo:.
                Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• maki
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 878
                  • Budva, CG

Originally posted by ada12
                  pa navodnom od prodaje nekretnina za sada koliko cujem!
                  ma sve oni tako prodaju,ali im nesto taj ziro racun ko bermudski trougao, kako sta stigne tako nestane, a i sve da je tako to moze da drzi mozda godinu dana, a onda opet prodaji nekretnine, pa kad sve rasprodaju sta ce onda, pretpostavljam da ce biti ko za vrijeme Tita nacionalizacija
                  HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

maki!!!!

onda idu krediti

Comment

• CLD
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2005
                      • 1225
                      • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by BRABUS
                      Originally posted by Luna
                      Matori problem i jeste u zakonu, a sto se tice poredjenja tebe i Vlade Divca nemoj da se ljutis ali je smesno.
                      Ne znam koliko godina imas ali verovatno si i ti kao vecina nas bio ponosan posle EP u ATINI 95, a to ti je upravo on i nekolicina slicnih njemu donelo. Svaka zemlj u svetu ima zasluzne gradjane pa bi bio red i mi da imamo.
                      Upravo sam to i rekao, da je problem u zakonu, jer je debilan...

Ja sebe i Divca nisam poredio....i ne zelim, jer nemamo bas dodirnih tacaka. Da, jesam bio ponosan posle EP u atini, ali kakve to veze ima, to ne vidim Postoje uspesni sportisti i u drugim drzavama, ali nisu iznad zakona.

Ne kapiram sta Divca cini da bude iznad zakona, ma kakav on bio, samo zato sto je uspesan u svom poslu....a druge koji su uspesni u svom poslu ne cini ?

A sto se mojih godina tice, imam 21....i dobar deo zivota sam gledao kako neki "zasluzni" po Bog te pita kojoj osnovi cesaju mu*a, a neki manje zasluzni njihovi vrsnjaci idu u vojsku, odakle se neki i ne vracaju....
                      Opet ti kazem da je sramota svih nas sto su to uradili i taj Vlade Divac je ucinio nesto za ovu drzavu i samim tim je glupo uopste ga proganjati sa tako nekim stvarima.
                      Poredio si se jel si rekao sta je on ucinio vise od ljudi u dijaspori u koje i ti donekle spadas.
                      Greota je uopste prozivat sve te uspesne sportiste jel ipak su oni nesto najbolje sto mi u ovom trenutku imamo da nas predstavi u nekom lepsem svetlu.
                      Nema veze jel to mi zvuci tako poznato.
                      Izgleda da mi nemamo respekta ni prema cemu, a to je nesto sasvim drugo.
                      Pozdrav.

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Vojska je bila i ostala robovlasnicka ustanova nadrkanih seljaka i frustriranih pijanaca sakrivenih iza uniforma i epoleta

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

A da mi neko objasni uopste svrhu vojske u SCG danas. Dajte bre, gde vi zivite? Ko je lud kao Ameri da za 6000 USD mesecno izgubi glavu u Iraku neka izvoli. Isto mislim i za sve druge profesionalne vojnike. Sve ludak do ludaka. Danas biti vojnik bilo kakve vrste nije vise cast kao nekada nego kriminal i sramota. Ne bojte se. Mobilizacija se veoma lako izvrsi ako bas mora da se brani kucni prag. Ne treba za to vojska kao institucija da trosi pare decenijama i da se pokaze "slavno" kao u proslim ratovima na Balkanu. Ne zaboravite da je kraj svih normalnih ratova bio zavrsetkom I. Sv. rata 1918 a sve posle je samo velika laz sa vec znamo kakvim ciljevima. Ne budite naivni. Pobedice masa a ne oruzje. Izgleda da su oni "cvetici" ipak nesto pametno rekli. "Make love, no war" mada su mislili na nesto drugo. Bolje da se prebrojimo do ne bude kasno

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Uopste nije bila poenta vojsci sa ovom temom, nego sto u nasoj zemlji nista nije normalno. Mene uvek najvise pogadja kad se udari na nekoga koje doneo dobro toj zemlji. Izgleda da nam nista vise nije sveto i da je sve izgubilo vrednost kod nas. Pazi sto ce da naude Divcu i ako ga osude, on ce da im plati, a onda dovidjenja i ko vas hebe.

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806
                              • Chicago - My Kind Of Town

A zar Divac nema US drzavljanstvo?

Comment

• CLD
                                CBC Senator XXL
                                • 08.02.2005
                                • 1225