Kako sam pošao da uzmem recept za naočare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Već smo pričali o tome, aspirin i Sinkum nisu isto. Za krv pijem aspirin, sinkum i trental, svaki ima svoju namenu. Za zubara moram ići po dozvolu kod kardiologa jer bih stvarno iskrvario ko svinja. Priprema nekoliko dana i posle tretman sa špecijam za brzo zrušavanje krvi a onda odmah i 'itno nazad na terapiju...

Ako piješ 8 vrsta lekova od kojih su neki baš agrsivni sasvim je svejedno koji aspirin pijem jer je pored svega fakultativan pošto volim i jedem beli luk koji je to isto samo prirodno. Naravno ja ne radim u kancelariji pa m ise može

Aspirin služi za sprečavanje trombocita da se vezuju za svašta i tako sprečava pojavu trombova, može da ga pije svako u smislu prevencije a posle dužeg konzumiranja pravi to skoro trajno. Naravno kao na reklami pre upotrebe pitati ili se konsultovati.... Sinkum je lek koji razredjuje krv, nekad je bilo u procentima sad je u nekim brojevima. Forma ideale je od 2 do 3 a oni vole 3 jer će teže doći do komplikacija a ja volem 2 jer i sa dva površinska rana na ruci koja je pre rešavana prirodno bez flastera sredjivala se za nekoliko minuta. Sad treba nekoliko sati da pazim da ne pipnem ponovo a onda ako pipnem posle dan dva opet isto.. Kad su mi jednom nagurali na 5 frizerka mi je ocrnila sve uši jer gde god uhvati popuca sve od kapilara i eto crnačkih ušiju...

Idem periodično na testiranje gde se utvrdjuje taj broj i prema trenutnom stanju a sagledavajući ukupno stanje odredjuje se dnevna terapija do sledećeg pregleda, to su one pocepkane tablete od četvrt, pola ili koja već je potreba. Moj kolega pije 3/4 skoro svaki dan dok ja nisam nikad imao više od 1/2 a i sa tim je bilo čupavo kad preteraju. Ovo je prevencija posle operacije bajpasa i srca da ne bude problema. To se pije doživotno. Svi koji iamj ustent a nisu obavešteni, kad utrne dejstvo leka koji se nalazi u stentu a to može biti do 1 godine do 5 zavisi od vrste stenta idu na ovaj režim. Stent ima ovakav lek u sebi i ispušta ga polako dok traje...

Trental kao trental, proširuje krvne sudove, ja ga pijem zbog nogu jer sam bio dobar i pušio sam i do 4 pakle na dan pa imam pušačke noge, a ustvari je dobro da još uvek imam noge Zato su mi vadili za bajpas venu iz butine pošto je deo iz lista bio neupotrebljiv po rečima hirurga a verujem mu jer ne bi pravio još pola metra ožiljka bez potrebe. Olakšavajuća okolnost je da su mi počupali venu iz lista a rekoše da su mi uštedeli 1000 evra pošto to toliko košta kad se mora Malo sam ih nakrpio što en uradiše i levu kad su već u kacelariji bili...

To ti je to oko krvi...
    Pisao sam zato da neko ne shvati olako i ode do zubara a pije ove lekove mada sumnjam da ima takvih neobaveštenih ali za svaki slučaj.
    Gde god dobijem uput da idem piše 4 grafta trtemrte i svi me odmah gledaju kao nemoj da ga pipneš raspašće se i sve je ok, ma nije ti ništa samo idi...
    Operacija katarakte gde se seče 2mm rožnjače sa lokalnom anestezijom traži dozvolu hirurga...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ma idi....sav sam se isprepadao dok citam probleme i procedure koje prolazis. Ja bih sebi skratio muke
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Dok sam bio mladji ja sam govorio da sve preko 50 godina treba pobiti Sad nekako lagano menjam mišljenje

https.autogas.rs

Comment

• expendable
          CBC Senator XXL
          • 04.11.2009
          • 3662
          • Bor

Još uvek mislim da penzosima ne treba pravo glasa ... možda se i predomislim za još 18,5 pardon 20,5 ... uf ... možda 25 .... ko zna dotle, možda se bude išlo i sa preko 70?! (ne da me ne bi čudilo, nego bi me čudila svaka cifra ispod 69, simbolično, hebu te ukrug).
          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ja mislim da kako je krenulo nećeš morati ukidati pravo glasa penzošima pošto neće biti penzoša

Biće istina onaj vic kad čita umrlice i kaže umro u 72. godini, nije siroma ni penziju dočekao

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X