Nova fora za zickanje (citaj moderno prosjacenje)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Stojim na semaforu kod zelenjaka, pridje mali dzipsi i trazi dinar. Kazem, "ne moze, idi radi nesto, idi kradi, eno ti banka pa..."
    Na to mi kaze "ne vredi, cale usao kod Dafine i ostavio sve pare"

Razvalim se od smeha i dam mu sicu za parking iz auta..

Kolegi s posla (doktor nauka, mala plata..) u prolazu kod zelenjaka dali dinar i rekli "sledeci put kada te pitamo, da imas". Smejali smo se mesecima na poslu.
    Dobre fore ne mozes "platiti"

Comment

• Rendjo
      CBC Senator XXL
      • 26.06.2006
      • 340
      • Zadar HR

Mojoj curi prišla žena u kafiću na kolodvoru i ono nosi natpis kao da je gluhonijema i te fore..ova gleda kao što će sad ima samo eure a kod tete joj samo kartice i ova vidi da treba promjeniti eure i kaže cura ajooj imam samo eure..što ću sad Kad kaže ženska;može i eure Kad skužila što napravi izgubila se iz njezinog vidokruga za sekund

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

stara fora...imash one cigane sto prose na moru pa idu od kuce do kuce i nose takav natpis....i moj cale uvek cim pocne da otvara kapiju viche pazi ker i ovaj se naravno iscima ko' majmun ...

caletu je uvek okrenuta jedna prskalica na vozacevu stranu pored kola da ima da ih prska kad dodju da mu traze pare ....
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Od pre poloa sata:
          Batice, prebili me panduri, al potkacio sam i ja njih. imas 20dindzi?

naravno da sam imao 50

Comment

• kira
            CBC Član
            • 19.05.2006
            • 25

Slucaj od pre godinu dana:
            Dolazi tip na vrata od moje kuce, radni dan, pre podne i zvoni, otvara moja tadasnja devojka i on pita:
            - "Cao, jel ti tu muz, cuo sam da se skoro ozenio, moram priznati da je uvek imao ukusa (odma fler i omeksavanje), mi smo drugari iz vojske..."
            Pazi ceo razgovor ide da on ne spominje moje ime, a ona ne sumlja...
            - "Dosao sam tu na masinac i fali mi neka kinta da prijavim ispit, nisam znao da su poskupeli. Fali mi cirka 10 eura. Daj zovi ga i vidi jel hoce da mi pozajmi, vracam sutra."
            I tu moja, odgovori, ma jok znate se, kako rece da se zoves?
            - Zoran iz vojske, sigurno me se seca.
            I ode 10 evrca kao da ih nije bilo

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

evo ga isti lik s pocetka teme uredno me sacekao da parkiram Alfu i kao iz daljine ide i gundja psuje moze mu se lepo procitati na ustima sta mrmlja, nosi plasticnu flasu 2l (bez chepa) i kao ne primecuje me. tek na metar od mene krene sa naivnom facom "izviiini druze jel mogu da te zamolim nesto?"

NE MOZE

posle mi bilo malo frka za kola. cekicao sam jos 5 minuta tu oko kola sam se vrzmao, nemam pojma da li je lud. svasta mi proslo kroz glavu...

kakav svet... mislim, pazi njega. ista zvaka u istom rejonu. car

izmalerisao me kao niko. poceo mi dan s bakzuzom, nista mi ne ide od ruke.
              .

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Posto Dejan otvori temu, da se i ja nadovezem.U blizini Tasa, ja kupujem pizzu i prilazi mi neki decko, 180cm, brada, duza kosa...ne lici na klosusa i pita me:"Izvini decko da te pitam, imas li 50 dinara?", ja skapiram koliko je sati i kazem mu da imam, a on ce na to meni:"A'el mozes da mi das?", ja rekoh naravno NE.I posle toga prodje jedno mesec dana, opet u blizini kupujem sok na trafici i prilazi mi isti lik i trazi mi 20-30 dinara, oterao sam ga u 3 lepe.
                E da bakutu su mi startovali sa pricom kao ovo im je poslednji paket necega, uvalili joj to za debele pare sa sve poklonima....i zapalili.
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Kakvo god da je kamufliranje tih prosjaka muka ih je brate naterala na to tako da me uopste ne interesuje kad imam uvek im dam 20,50 dinara.A ovi sto na kvarno otimaju ,dzepare- to je druga kategorija i tu samo pomaze fizicka sila.

Comment

• zvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2005
                    • 961
                    • Beograd, Batajnica
                    • Golf 4

Mene i devojku je sada u Budvi startovao lik ( oko 50 godina), lik je imao uvod minut dva, kao:
                    dobro vece mladi gospodine,
                    ljubim ruku mlada damo,
                    ja sam Milos iz NS,
                    danas sam dosao sa drustvom na more i malo smo se zapili , drustvo sedi na klupi prebijeno,
                    da te ne lazem treba mi 60 centi za pivo pa ako imas mnogo bi nam
                    ucinio ako nemas hvala ti sto si me saslusao i lepo se provedi na moru.
                    Bilo je tu jos nekih recenica zaboravio sam celu pricu, na kraju sam mu dao 1 evro jer me nasmejao i prilaz mu je ok
                    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• nijebitno
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2006
                      • 629
                      • Modrica

I ja nekada dam nesto sitno prosjacima ako imaju dobru foru.

Prije neku godinu cimer i ja, kupili svjez hljeb u Manji prema studentskom(Banjaluka). Na pola puta stoji baka i trazi marku za hljeb.
                      -izvolite gospodjo i uvalim joj hljeb
                      -pa djeco sta cete sada vi
                      -nista ne brinite, kupicemo drugi
                      I ostavimo je zbunjenu sa hljebom.
                      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• dare156
                        CBC Senator
                        • 07.03.2007
                        • 282
                        • Beograd

1. slucaj @killaz ja sa zenom sinoc u VAJETU i prilazi mi taj "kidac", e brate daj 10 din, ja ga pogledam :" slusaj imao sam tezak dan bolje se skloni" on nastavi tu da se vrti i da me nervira. Onda ga pozovem:"Gle dok ne zavrsim sa klopom, ne moj da si zagazio na ovu kaldrmu" i on ode.

2.slucaj Zove me najbolji ortak, radi kao inspektor, bio na dorcolu i startovao ga tip, klasika neki crnjak tezak, on je kao iz korsumlije i treba mu 200 din. Moj ortak mu da i kaze mu: Gospodine lk, policija. Ovaj pocinje neku pricu, kumi, moli. Moj ortak: Bojim se da niste razumeli pitanje:LK. Tip iz Mirijeva. Istrese ga moj ortak iz gaca, on jedno 3-4 somica kod sebe. On uzme svoje 2 konja, vrati mu pare, podeli mu dva, tri samara i pusti ga. Ovaj vice, necu vise nikada majke mi. Ako me vidis jos nekad ubi me.....bla bla.

3.slucaj, na semaforu, napadne me neki tip, ratni invalid da li ima ruku ili ne vise i ne znam. Lek za bolove, daj koliko das. Ali on me toliko prepao, kad se pojavio na staklu, usrao sam se. Kad sam video staje, izadjem iz kola da ga omlatim, a on poceo da kumi da moli, pa ne znas kako je meni, pa i suzu pustio. Ja se iskuliram, pitam kolilo ti treba, 50 din, dam 5 banki i odem.

4.slucaj, na vrata zvoni. Dobar dan, ja prodajem knjige, novi zivot bla, bla. Druze, ostavi ti meni lepo te knjige i pravac na trolu da te ja nepratim. prodje dan dva, ortak i ja ispred zgrade eto ga opet isti, pa jos sa drugom, mi ih uhvatimo i pocnemo da razlistavamo one knjige. Naidje i pop (tu isto ortak iz kraja). Jeli Slobo jer ovo sekta, ma jok i nije. Mi ih drzali dva sata, lupali im samare, sutirali ih u ****, slali jednog po pivo, i pustili ih na kraju bez knjiga. Treci put mi je isti lego na poslu, ulazi u kanc, ja kazem oooo pa gde si ti, a on kaze. Dobro evo ostavljam knjige i idem kuci.

Comment

• Cacanin
                          CBC Senator XXL
                          • 10.10.2005
                          • 343
                          • Cacak

Ljudi u Budvi ih ima na stotine i zalosno sve bre deca od 3-6 godina, cigancici, kaze mi drugar koji radi u Budvi u restoranu da dnevno zarade i po 70-100e ...ali tu nije kraj ne oni naravno nego lnjihovi makroi skupe njih 20-tak stave u kombi i istovare u budvi, nahrane jednom dnevno i to im je ...

Comment

• starac vujadin
                            CBC Senator XXL
                            • 27.08.2005
                            • 2617
                            • Stari grad

Kako su prosjaci u New Yorku simpaticni i domisljati. Posle njih imate jos manje zelju da date ovde bilo sta nekome...

Recimo stojite ispred nocnog kluba i pridje vam omaljeni crnac i kaze: Hej, mogu nesto da vam izvedem...dok ga pogledate on je vec napravio stoj na rukama, spagu, neku pantomimu, isprica odlican vic... onda se nasmeje od uva do uva i kaze: Zar ne mislite da je vasa crncuga (your nigger) zasluzio da mu date nesto..."

Ili recimo trojica koji idu u grupi i prose dok ljudi cekaju na brod za Kip slobode. Onda izvedu mali baletski perfomans, stepuju ili otpevaju nesto a capella...i svi im naravno daju...Pri tome nemaju nikakve kostime, nisu nikakvi "isprogramirani prosjaci" koje je tu poslao neko da zabavlja planski...odu posle nekim svojim poslom...

Svi su nasmejani, niko nikoga ne folira...to je sto je... A ovde samo "daj!"..bez "hvala" i "molim"... Dajem samo onima za koje vidim da su stvarni invalidi koji su negde nagrabusili u `90-im...

A sto "volim" one iz sekti koji prodaju neke decje stripove...pridju mi, a ja im uzmem i idem, kao pravim se lud mislim da dele. A onda me jure i mole da im vratim ako necu da platim. I tako idu za mnom od Beogradjanke do Slavije...

Comment

• Bane R
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2006
                              • 1769
                              • Beograd

Sve je to lepo, ali nenadyebivi su ovi što hoće da prezentuju Kirby. Iako smo ga pazarili još 2001., do 2004-05 nismo mogli da ih se otarasimo, iako nam kuća nije baš usput, nego se treba malo zavući Jehovini svedoci su male mace za njih.

Comment

• Manfred
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2007
                                • 905
                                • Beograd

Da dodam i ja svoja iskustva...

Pre par dana na OMV-u na banjici, stajem da sipam gorivo i primetim lika da ide od kola do kola i nesto zapitkuje...

Stajem, pochinjem da sipam i lik prilazi sa prichom "Doshli smo iz Mladenovca i nestalo nam ovde chorbe, pa ako mozes da mi das 100 dinara, znash treba nam i za putarinu (iako moze i avalskim da ide).. "

I ja gledam, ne deluje mi neshto ubedljivo, ali pogledam u novchanik, najmanje shto imam je 200 i dam mu, bez preteranog uzbudjivanja.Taj dan sam zaradio dosta parica, tako da mi to nije predstavljalo problem, ali ima dana kad dodjem sa tachno 1000 (za koliko sipam) i nema teorije da bilo shta bilo kome dam.

Inache, na raskrsnici Trgovacke i Vodovodske uvek stoji neka ciganchica (4-5 godina) koja prosi po ceo dan.Njoj uvek dam, iako prolazim veoma chesto tuda, i svaki put odvojim bar 20 dinara koje imam uvek u nekoj pregradi i ostavim za nju ili za parking.

A ovi shto "peru" (zaprljaju) shoferke.. uvek im odmahujem da ne diraju, a kad i pored svega zamrljaju, nema shanse da im dam...

Comment

Working...
                                X