Moju cicu i njenu drugaricu startovao mladji bracni par u Dzona Kenedija, kod obuce Metro, pre oko mesec dana, radni dan, uvece oko 22h. I slozili im pricu da su vodili dete kod doktora (uvece!) da su iz Boleca ili tako nesto slicno, ostali bez goriva...ne secam se detalja, uglavnom prica je bila puna rupa. I ona i drugarica ima dale oko 300 din. Posle toga sam se nasao sa njima i obe su bile pune utisaka, bilo im je zao sto im nisu dale jos para. Kad sam cuo nisam mogao da verujem. Dao sam im link ka ovoj temi, da vide kakvih sve prevaranata ima.
Nova fora za zickanje (citaj moderno prosjacenje)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Originally posted by shadowMeni su jednom na sred ulice zakacili znacku cini mi se Sv. Petke, uzeli mi zadnje pare sto sam imao!!! I to sam krenuo da kupim halo karticu da zovem devojku! Naivna biiiip! nego bila zgodna devojka, ljubazna, cas mi izvuce pare, a posle sam je psovao kad sam video da mi je ostala rupa od znacke na gumiranoj jakni!!!
Posle sam vidjao ista fora sa decjim bojankama, kao za pomoc decijoj bolnici, ali Milan vise ne naseda na lepu pricu i dekolte!!!"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
eh bojanke, ja ih samo pitam jel to preko crvenog krsta, a gde su oznkae
a kod nas je aktuelno trazenje para za operaciju
neznam koliko je to sve istinito, al je to relativno cesto u letnjoj sezoni, pa im covek nemoze ni poveorvati, i sto je jos najinteresantnoije uvek su romi
e sad, toleancija i ostalo je nebitno, al ipak...
al ima caka, ako im jednom das kintu, ono kod kuce, non stop su tu ( zenin otac se uverio u to)
znaci nesmes nikad dati, jbg
a ovako na ulici, sto je rekao flavio
ebem li ga, ne znamBolje biti sretan nego pametan
Comment
-
-
..semafor kod Savezne skupstine..skrecem desno u Kneza Milosa...a taj semafor drzi...i drzi...i jbt-e bas drzi crveno...
Letos je to bilo, dolazi neki decko, mozda ima 10-12 godina, i naravno hoce da opere soferku...a, meni stvaaaarno bila nesto zaprljana, i pristanem...Cista voda, nista nije samo zamazao, stvarno sve ok...Ali, nemam sitno nekih 10-20 dinara, i vadim 50...Kad je video koliko hocu da mu dam, odmah ode da opere i zadnje staklo...isto sve korektno, dam mu tih 50 kinti, on prolazi ispred auta, gleda kao da sam mu dao 500..pogleda opet u mene, smeje se...srecan je bre...otvorio je semafor..jos mi i mahne kada sam kretao...
Bas mi bilo drago sto nisam imao sitno 10-20 din...
Ima i svetlih primera...
Comment
-
-
Ovo mi se skoro desilo nevidjena kombinacija:
Idem sa devojkom ulicom Kralja Milana bas kod narodne skupstine. U susret nam ide neka starija gospodja bas fino sredjena, frizura, odeca, obuca, novo sve na svom mestu, nista napadno, vec odmereno. Prilazi devojci i pocinje: "Izvinite mogu li da vas zamolim...".
I meni u tom trenutku u glavi nastavak recenice tipa, gde je ta i ta ulica, muzej, prodavnica, stanica.
Kad ona nastavlja onu recenicu "...da mi date 150 dinara" i tacka, nista vise nije rekla. Devojci se u dzepu bas nekako naslo toliko, pruzi joj i razlaz, sve ovo nije trajalo ni 5 sekundi.
Verovatno zvuci smesno kada ovako pisem, ali neverovatno efikasno u stvarnosti. Stalno se svadjam sa njom da ne daje pare prosijacima, pogotovo deci, jer ih jadne iskoriscavaju, prose po ceo dan na ulici, a makro uzima kes, kad imam uvek dam neku hranu ili im kupim(deci).
Al kad ovi zakukaju na ulici i to uvek njoj, ja ih odbijem, ali ovo je bio tako efikasan prepad, da dok sam/smo skapirali sta se desilo ona je vec otisla...
Comment
-
-
Najace kad ti pridje ciga sa pitanjem:
-Kume, daj neki dinar !!
-Sta ce ti ?
-Kako sta ce mi ?! Pa za leba !!
-Pa jedi bez leba !
a moze volu rep da pocupa, njima nikad nista ne dam.
A bilo je i ono: bato das neki dinar ?
-Pa nemam.
-Kako nemas a vozis auto ?
-Pa nemam kupio benzin, kupio ovo, kupio ono, potrosio sve... a daj ti meni ?
-Pa evo ti
Bio sa nekim drugaricama u kolima, pokrivile se do smeha. Jos uvek cuvam tih dva dinara.
Comment
-
-
Originally posted by low riderOvo mi se skoro desilo nevidjena kombinacija:
Idem sa devojkom ulicom Kralja Milana bas kod narodne skupstine. U susret nam ide neka starija gospodja bas fino sredjena, frizura, odeca, obuca, novo sve na svom mestu, nista napadno, vec odmereno. Prilazi devojci i pocinje: "Izvinite mogu li da vas zamolim...".
I meni u tom trenutku u glavi nastavak recenice tipa, gde je ta i ta ulica, muzej, prodavnica, stanica.
Kad ona nastavlja onu recenicu "...da mi date 150 dinara" i tacka, nista vise nije rekla. Devojci se u dzepu bas nekako naslo toliko, pruzi joj i razlaz, sve ovo nije trajalo ni 5 sekundi.
Comment
-
-
h, e bas se oraposlozih kada sam procitao sve ovo...pa ajd i ja malo
Tuzi, svercerska tura '97-me,ili cak 96-te, mi kukavci, izbjeglice, idemo na relaciji zvornik-tuzi kod podgorice kako bi kupili i nekako provukli preko granica 25 boxova cigara*(preko toga su sigurno sve oduzimali)
i poslije 14 sati puta lomom od busa docekuju nas cigancici, gladni zedni, ****mliga sta su, i traze koju markicu, i kako to biva jadne zene koje su se sazalile daju im po nesto, i tako mi zavrsili kupovinu kad cigosi gule pljeskavice i 7up(dobro se sjecam) a mi vadimo sendviche jada i cemera i pijemo vodurinu sa cesme,,,,
jednom u onoj ulici od urgentnog ka knez milosa cigani peru stakla i ja kazem necu kad lik uze sundjer, jako prljav, i iscijedi ga po zadnjem staklu,(auto opran par sati ranije) izasao sam, naravno sustigao i za uvce drzao dok sve nije fino obrisao(prvo facom, a poslije majicom)
a par manjih pomagaca je navijalo svo vrijemea, kakvu sam samo podrsku imao
skucaj kod 29 novembra, uzbrdo kad se podje prema posti cini mi se da je takovska, kod verana, peraci prozora, pita me druze, mozel jedna cigara, ja imao u kolima paklu pall mala, vucarala mi se par dana po kolima, nekom ostala, od drugara, i dam mu, evo ti rekoh, ako pusis te,,,boze mili ,,,,kad su se skupili, oprase mi sva stakla, farove, tablice , ma jedno 4-5 njih se pojavilo odnekud, zahvaljuju ko da sam im kucu prepisao....
slucaj pancevacki most, cigisi klinci zickaju, kaze daj ciko neki dinar, ja kazem daj ti meni, kad malac pruzi ruku i da mi 5 dinara,kaze evo ako ti treba,,,,e uzmem tih 5 dinara i dam mu 50 ili 100, a tih 5 imam i dan danas u kolima,,,
znaci sve zavisi od ljudi kakav je ko
naravno kad vidim lika koji je moje godiste i boli ga tuki da radi, a ja putujem svaki dan 200 km do posla i nazad, e bas cu ja da radim da bi za takvog odvajao....kazem jarane sto ne radis, obicno kazu kako u drzavi nema posla, i sl, pa ja kazem, eto zdrav prav, kod nas traze vojnike po ugovoru, uvijek ima posla, zdravstvena zastita, socijalno, staz,,,,jes kaze pod opasac,,,e takvog bi zgromio, nije sto volim vojsku vec zbog zezobrazluka
Comment
-
-
Svashta, a ima ih raznih jednom meni pred zgradom pridje neki lik, i ja bio sa nekim drugovima prijateljima, i kao, dobar dan ja sam, pojma nemam ne sjecam se iz Bijelog Polja, student, kaze doshao, sam da se upishem na fakultet, onako fino obuchen, chak i kosa sredjena, kao molim vas nemojte da mislite da vas kradem, prosim ili shta, doshao sam da vas zamolim da mi kupite hranuI ja reko ovo je neka nova fora, ali shta da mu radim zao mi ga je bilo pa iako mozda nije bilo tako, ma reko, evo ti 5e, on kao necu mnogo je, aj reko ti idi uzmi ne sjekiraj se, ohavati me chovjek za ruku neshto, ja se izmakoh reko da mi ovi drugovi neshto nisu smislili, i on kao izvini, hvala i ode. Ja bash neshto uznemiren posle toga, razmishljam, potpuno mi je djelovao ok, i bilo mi ga zao, ja posle toga krenuo neshto da kupim i prolazim pored kancelarije Rent a car-a, koja je u mojoj zgradi, tu sam i radio, pricham sa sekretaricom, kaze ona ne zezaj kao da ti se to desilo, i ja se malo iznenadih shto mi ona to tako reche, pitah shto, kaze dosho lik, takav i takav nosio to i to, ushao pocheo da mi pricha prichu, i ja kao nemam nishta, i dolazi Nebojsha, gazda i kao shta nije u redu, kaze chovjek poche da plache kroz suze promprmlja, umire mi sestra, kao hitno trebaju pare za avion, da je voze u BGD, na operaciju, izvadi uz to neki papir, spisak ljudi koji su mu dali kao pare, i tu bilo zamislite, nekih imena koje je ovaj poznavao, chak mu je ime tasta bilo tu?!
I on kao koliko ti treba para, ma koliko ocesh 10-20 e, skupicu do nocas, i ovaj mu da 100e, nit je shta provjeravao niti nishta, lik uze i pare, uze i broj od njega kao da ga zovne da mu javi jesu krenuli ili stigli i ja i dalje ne vjerujem njoj, u toliko ulazi Nebojsha u kancelariju, ja ga pitam jeli tako bilo jeste, kaze ajde sa vidimo na comp. jer ima kamere lokal, kad isti lik. On zovnu tasta, on mu kaze kao prije mjesec dana dolazili neki kuci trzili ne zna shta on im dao 10e i ne sjeca se da je vishe ishta davao...
I shta chovjek da misli?! I da li da daje pare ili da odma uzme da ih bije?
Comment
-
-
Može pare ali moraju da zarade.
Da pevaju ,da budu nindže, da stoje na jednoj nozi (ovo se odnosi na alkose) ........samo Ćomanima ne dam njih teram u 3 pm ,dva puta sam se i pošibao zbog toga.
Njih dve su mi pevale
Ne jedu veliki male ,nego brzi spore
Comment
-
-
tamo negde, krajem devedesetih, sa matorima dosao u bg i stajem ja na semaforu u Francuskoj, bas kod Narodnog, ii prilazi nam stariji covek
ja otvorim prozor a on krece pricu
znate kako, mi smo izbeglice, zivimo tu i tu i bla bla imamo malu bebu unuku, da li nam mozete pomoci da kupimo prasak za ves i pelene
i moj matori, koji nije primao platu, siroko vadi 100 kinti ( danas reda velicine nekih 200 ili cak i vise) i daje mu
ovaj uze pare, pogleda nekako gadljivo u njih i rece " sta mi ovo ima, daj mi bar 500"
ja reko',, ma zajeeebi, zatvorim prozor i krenem
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
-
sad se setih price kad sam setao sa ortakinjom po knezu i salece nas ciganka sa bebom
verovatno ste i vi imalo kontakt sa njom
i staje ona ispred i krece da hoda unazad ispred nas i da prica
joj, saramantni gospodine, daj neki dinar, vidis kako ti lepa devojcica, daj pomozi blablabla....
ja njoj daj skloni se
ona opet, sto si taki, daj koji dinar
i tako par puta dok joj se nisam uneo u facu ( na bezbednoj distanci) i rekao " skloni se, idi u k..., nemoj da si dosadna, ne dam, aj bezi"
istog momenta krece za nama i pocinje
dabog da ti ovo, dabog da ti ono .......
nisam verovao
do tad saramantni gospodin, slatka devojcica i onda momentalno okrece pricuKada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
Comment
-
Comment