@dekideki,@jevtic ccc, a zar vam nije palo na pamet da zatrazite tim ribama neku vrstu usluge za taj iznos koji traze , misliiiiiiiim nikad se ne zna, mogli ste da nadjete "zajednicki jezik"
Tako nam je u BiH, Sanskom mostu prisla neka muslimanka, nosi dete, dete place, kaze, daj mi 10KM da mi dete jede, umrece od gladi i tako te gluposti . . . I hvala bogu, mama je otkaci zesce, izdere se na nju, pobegne ta zena, i nije proslo 2 min, vratimo se do kola i zateknemo 3 velike strafte duz cele desne strane kola
Naravucenije : sledeci put kad te neko zamoli da nu das pare, digni ruku i odma ce pobeci
Danas u Vojvode Stepe, kod "Kuhinje", prilazi decko, normalno obucen, sa rancem na ledjima, krece prica... ja produzavam al' drugar ostade da ga saslusa... bilo je: " Popadao sam ispite a posle su me odzeparili, pa jel moze neki dinar..."
Kad bi ja naplacivao za padanje na ispitu obogatio bih se
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
nego,pre neki dan odem do dunav osiguranja (po zapisnik) tamo u ustanickoj. i izlazim iz kola kad prilazi neki cigos,onako 40tak godina i pita me da mu dam mob da obavi razgovor i iskuliram ga tu.
medjutim,vracam se ja i vidim on bleji pored kola i opet prilazi i kao: ''u bas si ga ogrebao a,sta se desilo"? i ja mu tu ispricam pricu nekako,i on kao '' bas steta,imam isti takav kompakt,ogrebala me ****** na parkingu'' ja gledam auto (u pitanju je bmw 116i) i kazem da se ovaj ne zove kompakt,vec je serija 1. on kao,ma ja ga tako iz miloste zovem,kompakt. ja reko koji motor imas? kaze ma 2.0.. a tvoj,1.8? ja reko,ne postoji 1.8,ovaj je 1.6 i tu nastavljamo pricu i ocekujem sad glavno pitanje i eto ga.
''e znas,imam radnju na nbg-u ali sam ostao bez goriva,tu su mi kola gore a unutra imam par hiljada eura od pazara! h,kad nisam umro na mestu. i kao ako mozes samo mob da mi das da obavim razgovor. ja reko nemam krede. ( a nisam imao stvarno)pa onda me moli za 1000din! kao ostavice mi on njegov mobilni pa da mu se javim da mi vrati te pare. i nekako se iskuliramo tu,reko nemam stvarno,sad sam platio ovde unutra,vidi kod nekih drugih ljudi.
jebote,ciga koji vozi 2.0 masinu,ostavio kola gore i ima par hiljada eur unutra,ali nema za kredu... h nisam mogao da verujem.
Prosle nedelje krenuli Acasmc@146 i ja na ARCS skup u KG, na drugom semaforu prilazi mali ganci i trazi neki dinar. Aca ga iskulira prvi put a ovaj i dalje opet trazi. Na to ce Aca: "Jel imas kusur od 50€ pa da ti dam?" Ja u prasak a ganci ode da trazi drugu zrtvu
Prilazi momak sasvim pristojnog izgleda, sa osmehom, kulturishka skroz. Novosadski akcenat. Maaalkice mirishe na alkohol ( kao i svi drugi, posle bar jednog piva )
"Izvini, bla bla.....vracam se za Novi Sad sa tri drugarice, cekaju me, ostao mi auto bez benzina na Zelenom Vencu ( a mi kod Kolarca )......"
I znate shta ja tu uradim? Izvadim i dam mu 200 dinara .....
Majko mila. Nit sam progutao pricu, nit nisam. Uglavnom, dadoh mu pare sto sam namenio za dopunu kredita
Ja pre pet, sest meseci sa drustvom na nekoj stanici cekali bas. Kad dolazi zena normalno obucena i krece od reda da pita jel ima neko 20 dinara.. I niko ne daje, a ona ne pita nikog 2 puta nego ide dalje. Dodje ona kod nas i pita pojedinacno svakog, niko ne daje, kad posle nas jedna zena izvadi dade joj 50, a ona nista ni hvala nego odma zenu pored nje: Jel imas 20 dinara? Ova je iskulira ona sledecu osobu, a ova zena sto joj dala po pogledu videlo se da je zazalila za sve pare.
Jednom vozim neki paradajz oko 11 sati i na semaforu kod Altine, ganci trazi pare ja ga iskuliram kao nemam nista i posle pola sata vracam se po novu turu i opet prolazim kad ganci kaze, daj bre dva puna auta paradajza, a nemas nista. Kaze ciga daj malo fali mi jos 350 din. da idem kuci po ovoj vrucini. Pitam ga ja do koliko ti fali jos 350, kaze ciga do 1000. Pa on zaradi na zezanje 1000 dinara do 12 sati.
pratio sam drugara na autobusku stanicu (BAS) i kada sam krenuo do kola prilazi mi devojka koja sasvim normalno izgleda i trazi mi da li imam 100 din ili koliko dam. Prosto mi je neverovatno bilo da devojka koja izgleda sasvim normalno, znaci nije strokava, prljava, ne smrdi, nego kao i svaka druga devojka u gradu, cak sta vise i relativno je lepa, zicka po ulici... nisam joj dao...
Inace uglavnom mi je stos kod takvih da kazem, "brate koristim samo kreditnu..." to pali
Citam zadnjih par postova pa se setih ...
Pre jedno 7-8 godina.Kum i ja u 123-ki (bela mecka ),spustamo se iz Kneza Milosa u Savsku,jednom od onih poprecnih ulica.Na semaforu (sa Sarajevskom),stajemo na crveno a tu cekaju 2-3 cigancica,~ 10-12 godina stari.Naravno,odma' krece "daj neki dinar,ovo,ono",da peru sajbnu itd..Posto smo ih otkacili,jedan od njih vidi na zadnjem sedistu box cigareta i "Aaa ,nemas neki dinar a gle sta imas cigare!Daj bre neku kutiju i meni kad nedas pare!". ,srecom,ubrzo se upali zeleno pa smo izbegli novu rundu natezanja sa ganerima .
U zadnjih 2-3 godine bas su se namnozili oko frekventnijih beogradskih raskrsnica .
ovi koji iskreno kazu za sta im treba - za pivo - mozda dobiju ostali ne.
i kad imam kintu uvek dajem ovima koji sviraju-oni ipak nesto rade, nije klasnicno prosjacenje, i dajem evidentnim bogaljima-ti ljudi ne mogu da rade. a cigancici za soferke-odgovor je uvek mrs ili sikter, a kad nosi dete i trazi dinar, samo pitam jesam li ga ja pravio?
imao je jedan u cacku u centru, non stop je prosio, jednom je trazio od mene, ja ga napljuvao najstrasnije, mlad, zdrav, moze da radi samo tako a zica! sad mi se redovno uljudno javlja na ulici...
al najjaca je fora kad me vide onako uparadjenog za posao (parno odelo+kravata) direktore daj neki dinar! $@#%!#%#$%^ direktor!
a ima jedna anegdota od ranije, ciganka koja zica i nosi bebu u rukama, i trazi dinar za zoricu, ti joj das, a ona ti pruza dete i kaze evo ti zorica!
Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...
Comment