Može se reći da sam temeljan čovjek pa sam temu pročita od sami početak. Ovih dana sam bez kola jer me je neki slijepac udario bočno pa će trebati vremena da se to sredi, tako da većinom pješačim i idem sa gradski prevoz na koji nijesam još navika' pa nailazim na slične situacije. Ja prosjačenje ne odobravam, odvratno mi je kad vidim te ljude bez trunke dostojanstva i obično se pravim da ih ne primjećujem. Posebno mi dignu živac oni što me traže za pivo, kao iskren je, pa što me briga za iskrenost, nijesam ja voljan da financiram beogradske pijanice ođe... Samo mi bude teško kad vidim baš neke stare ljude, njima dam ako ne žurim neđe ili tako, jer njima nije još puno ostalo i žao mi je što se tako muče i pate pod stare dane umjesto da sjede kraj peći i ljuljuškaju unučad... Ža' mi je i kad vidim po zimu nekog starijeg uličnog svirača, ono hladno, uši otpadaju a on kukavac sinji soji na onu hladnoću i svira... I njima dam. Inače, ovi drugi, što da im dam, ali nijesam nikad bahat i ne pristojan prema njima, mislim da to nije korektno i nije ljudski. Izvinjavam se na dugačkom postu no me je tema ponjela
Oko 22h na semaforu u Kraljevu pre par godina, prilazi cingance ono std. "Imas neki dinar?". Cale se okrece po kolima, otvara naslon za ruku napred gde uvek stoji desetak din u metalu i stoji 1evro, posto sitno nije nasao, mali ni pet ni sest nego "primam i evre", dobio ga je, zbog toga sto je pokazao neki "Zbetmenski" vid ili sesto culo, kako je uspeo da ga uoci u mraku za delic sekunde ostace zona sumraka
A ove price drug iz skole/vojske me neverovatno podsecaju na ovo
Ovde u Americi jedino se srecem sa crncima sa takvim pricama, mada oni obicno traze pare za autobus. Uvek prica kako ga "familija ceka na stanici i da mu treba novca da dodje do kuce." Ako je neki stariji covek onda i dam ako imam neku sicu u dzepu, ali ako je neki mladji covek koji moze da radi samo odgovorim da ne nosim kes sa sobom, samo kartice.
Doduse jako retko se srecem sa njima posto zivim u delu grada gde ih gotovo nema, ali nekada poslom moram da idem u "njihove delove grada."
Ali fakat je u poslednje vreme totalna eksplozija prosjaka, ne smeš ni na semafor da staneš. Vuku za rukav, balave po prozoru, u svim podzemnim prolazima ih ima. Ne smeš kola da ostaviš bez nadzora na parkingu kod Inter Continentala, nešto će da im fali garantovano - ako imate sreće samo gorivo.
Ja sam ciganoskoj dečici rado kupovao hranu i uvek su slatko jeli, pare im retko dajem. Odraslim mlađim ciganima ne bih ništa dao nema teorije, samo mi idu na živce.
Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Ej ajde kad te smaraju na semaforu, lupaju na prozor, pljuju, psuju..na to sam se i navikla..al znači kraj mi je bio kad je mali cigancić otvorio vrata od kola i kteo da me izvuče napolje da bi se tukao jer nisam htela da mu dam pare!!!
Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!
Comment