1 sekunda tamo<<=>>vamo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Mislim da nisi baš u pravu.
    dobro mislis, na svakih 128 godina nastaje 1 dan extra razlike u odnosu na postojecu.
    ali ni clanak nije bas potpuno tacan, pravoslavne crkve jesu presle posle tog skupa na gregorijanski kalendar, srpska crkva nije prihvatila reformu.

a to zapravo i nije bitno za drzavu koja je odvojena od crkve, drzava koristi iskljucivo gregorijanski kao zvanicni kalendar. mislim na nasu drzavu.

anahronizam crkve samo je udaljava od realnosti modernog doba, njihova stvar izbora po mom misljenju.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Momci...kome se nesvidja klub(pravoslavni) neka ga menja
      bojim se da te ne razumem, pravoslavni klub funkcionise po gregorijanskom kalendaru kao jedinom prihvacenom zvanicno u svim pravoslavnim drzavama (koliko je meni poznato po spisku drzava).

ceo hriscanski klub ima samo jedan Bozic, jednu Novu godinu,itd.. jedan kalendar u opstoj upotrebi.
      a mozemo i judejski, kineski ili neki n-ti kalendar da kao drzava prihvatimo, samo onda odosmo od Evrope, hrsicanskih tradicija i ovdasnjih tradicija nekadasnje pripadnost evro hriscanskom klubu.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by brick
        pravoslavne crkve jesu presle posle tog skupa na gregorijanski kalendar, srpska crkva nije prihvatila reformu.
        Ruska, Srpska i Jerusalimska.

Originally posted by brick
        anahronizam crkve samo je udaljava od realnosti modernog doba, njihova stvar izbora po mom misljenju.
        Hm, ima tu još nešto, pošto Uskrs ne sme da se poklopi sa jevrejskom Pashom, da bi se odredio datum Pashe i katalička crkva upotrebljava julijanski kalendar.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

Vremenom upravöjaju atomi a ne astronomija i religija, nema zablude. Tema je navedena da nema veze sa religijom vec sa sveobuhvatnim kocnicama izazvanim duhovno te samim tim i fizicki. Narod je previse emocionalan da bi razlozio te 2 stvari vec sve trpa u jedno, tu i jeste greska.

Moze se göedati i na jedan drugi nacin. Dan? Sta se misli? Ako hocu mogu godinu podeliti na 36,5 dana stim sto ce u njoj biti u svakom danu 240 sadasnjih sati.
          Netreba se odma vatati za slamcicu spasa ako su necija shvatanja ugrozena sa ovom temom, to joj nije cilj.

Vec odavno funkcionise INTERNET vreme i smatram ga za puno pametniji vid od svega sto se danas koristi IRL iz razloga sto su preskocene vremenske barijere i stali bakraci, dakle radi se o uskladjenosti vremena i prostora sto nijedan od pomenutih kalendara nemoze da uradi sem da se kalkulise.

Dakle, i Greg. i Julij. kalendari imaju samo religiozni karakter , jedan je moderniji drugi manje no obadva su out of reality
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Mislim da merenje vremena ne treba mesati preterano sa crkvenim kalendarom, jer je tu greska!!!
            Takodje mislim da su se svi frljali sa izrazima, a u startu nismo utvrdili definiciju vremena i samim tim nismo u stanju da o necemu raspravljamo.
            Dok god crkva bude uticala na nase rasudjivanje vezano za materijalan razvoj, covecanstvu ce to predstavljati kocnicu, ali odbacivanje crkve moze da donese vece probleme, ali to nije tema ovog posta!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• luka.l
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 490
              • Beograd
              • ВАЗ 21213

Ali da donese i intelektualno blagostanje...

Ne vidim zapravo cemu polemika oko mesanja crkve u svetovni zivot kad i
              onako nije prodrla preterano...mozda u neki strasno mali broj ljudi.
              Recimo da se svaki pet hiljaditi hriscanin (zapravo, covek koji sam sebe tako naziva)
              pridrzava onoga sto je Jeshua Ben Josif, Jusa "pejgamber Alejhisselam" odnosno,
              u hriscanskom svetu poznatiji kao Isus Hrist propisao. Da ljudi zive kako je Isus propisao,
              prilicno bi kratko trajali...Banalan argument, ali onaj ko tvrdi da je hriscanin, nek se
              samo zapita sta bi uradio da ga neko udari na ulici ili mu napadne porodicu. Odbranio se?

Dakle ne bih dozvolio crkvi da se mesa u svetovni zivot.
              Njen posao je da bude potcinjena Bogu i u slucaju hricanske crkve, da prasta.
              Kad cujem da je neki svestenik osudio nekakvo zlodelo, ja bih ga rashchinio.
              Pa njega drzava i narod finansiraju da prashta, to mu je i posao.
              Ako ne prasta, ocigledno da ne radi ono za sta je placen.

Da sam hriscanin, bez obzira kojoj frakciji pripadao, drzao bih se drzavnog kalendara
              kao sto se u ostalom, svi i drzimo.
              - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
              - "I vi ste dobro."

Comment

Working...
              X