Meni je kafa bez cigarete ko tiganj bez drske
Koliko kafe pijete
Collapse
X
-
Pa nije baš, ali je jako slaba drška)
Comment
-
-
Pio sam oko 3-4L filteruse dok sam pusio. Kako sam ostavio cingarete, potreba za kafom se smanjuje sve vise, chak sto vishe je i neprimecujem vise. U roku od 3 godine je ischezla takoreci skroz.
Juche naprimer nisam popio nijednu, danas evo jos sam bez kafe i neosecam potrebu za njom. Obicno jedno zlo vuche za sobom drugo, tako da kad se otkazete drske i tiganj postaje suvishan.
U pitanju je dakle vishe "ceremonija" nego li je potreba. Jednostavno, koji "program" poterate tu cete igricu igratiAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
nikad nisam pushio tako da mi je nes kafa pogotovu ovako kako je pijem sa 7kashika shecera chista zamena za Nesquick , jbg na poslu Nesquick ne kupuju ... vec samo razne kafe i chajeve i sokove....Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Pre 4 godine je konacno doslo do razjasnjenja odakle u severnoj Svedskoj (Norrland) tolika frekvencija infarkta i oboljenja krvnih sudova.
Zbunjujuce u celoj prici je da je Norrland neverovatno chist ekoloski i da su ljudi klasicno imuni na stres, jer ga nema.
I pored toga su imali statisticki gledano istu dozu oboljenja kao sto je prisutna u glasicno ozloglasenoj teritoriji Balkana po pitanjima istih oboljenja.
Senzacionalno otkrice je ukazalo da je glavni i osnovni krivac KAFA.
Naime, sta cini jednog Norrleninga specificnim po pitanju navike pijenja KAFE u odnosu na Juznog Svedjanina?
Kuvanje.
Naime cela zona severa ima naviku da pije KUVANU KAFU , grubo mlevenu koja se kuva na klasican nacin, za razliku od filtriranja u papirnim filterima koji su ucestali na jugu zemlje.
Masnoca iz kafe koja se talozi u krvne sudove je PRIMARNI problem.
Filter kafa, kuvana na filterima koji su za jednokratnu upotrebu zadrzava svu tu masnocu i baca se, dok, chak i filter kafa sa filterima koji su tipa za pranje i koriscenje nanovo nezaustavlja opasne masti.
Ista stvar je sa NES kafom, koja takodje nije filtrirana.
Dakle, Vi koji uzivate u KAFI i mislite da je NES manje opasan po zdravlje, da kazem samo da ste u zabludi
Nazalost pokusaj filtriranja sa papirnim filterom mi nije uspeo u Vrbasu.. filter je bio previse fin za Vrbasku vodu koja chak i sa pokusajem filtriranja ciste vode, dakle bez kafe u filteru nije uspela da prodje kroz filter , vec ga je momentalno zagusila i doslo je do prelivanja vode preko filtera koji se napunio vodom
Sad, sta ciniti i kako raditi ostaje da se razmislja
Ovaj jednostavni test sa fiterom je pokazao koliko je sama voda koju pijemo teshka i koliko je ustvari necista sama po sebi.
No opste poznat rezon na sta je opasno a sta nije tipa, gde roditelji uvale decu u auto koji sa zadovoljstvom napune dimom svojih cigareta i na pokusaj otvaranja prozora dolazi ono klasicno: NEEE, NEOTVARAJ PROMAJA, OPASNO??
Sve sam rekao, mozda bolje da nisamAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
I ja sam iz vise izvora cuo da je filter-kafa najmanje stetna
od svih ostalih. Isto tako i da je NES ubedljivo najstetnija.
Kod mene se u kuci pije iskljucivo filter, medjutim pre neki
dan sam morao da promenim ceo aparat jer je stari "popio
patos"...mislim pao i razbio se...Naravno, moja supruga se
nasla da kupi novi...najjeftiniji koji je mogla da nadje...
i naravno kako to sledi kad kupis jeftino sad se pije turska kafa
jer u ovom novom aparatu i blato bi imalo lepsi ukus nego kafa
spravljena u istom. :x
Comment
-
-
Najnovija Američka istraživanja upravo preporučuju ispijanje najviše dve kafe, naravno ne one iz šolje za mleko.Kažu da je odličan antioksidant i još par korisnih svojstava....pa kad je već pijemo, bolje je da u to i verujemo!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Ma ja kafu pijem samo kad hocu da dobijem srcanu aritmiju i ostanem budan malo duze nego sto bih prirodno...
Ponekad stvarno pozelim da popijem Jacobs kafu, ali prelivenu prokljucalim mlekom i to je to...- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
Upravo pijem vecernju Nes kafu, sa 2/3 vode i 1/3 mleka i 2 kasicice kafe.
Kada bi samo znali koliko svi gresimo kada instant kafu zovemo Nes?!?! I jos im pravimo dzabe reklamu!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
pa shta cesh ... nemozesh ljude naterati da kalkulator ne zovu digitron , nije to samo kod nas ameri zovu sve kopir aparate xerox... to je tako bilo i ostace ono shto je prvo vidjeno u masovno upotrebljeno bice uvek sinonim za oreginalnu stvar najpoznatiji primer ne samo kod nas vec i u svetu WALKMAN shta reci....Prevelika slika u potpisu!
Comment
-
-
Kafa pojačava ženski polni nagon
Kafa pojačava ženski polni nagon, ali samo kod žena koje ne konzumiraju redovno taj egzotični napitak, utvrdili su američki naučnici, posle istraživanja izvršenog na ženkama pacova.
Naučnici tvrde da kafa stimuliše deo mozga koji je povezan sa uzbudjenjem, a istraživanje je objavljeno u časopisu "Pharmacology, Biochemistry and Behaviour".
Ranija istraživanja su konzumiranje kafe povezivala sa poboljšanjem pamćenja i smanjenjem rizika oboljenja od raka, ali i povećanjem šansi za razvoj bolesti srca.
Pošto su u istraživanju korišćene životinje koje ranije nisu imale dodira sa kofeinom, naučnici smatraju da kafa može uticati na libido samo kod žena koje je inače ne piju.
Naučnici veruju da će ovaj njihov rad poboljšati razumevanje veze izmedju mozga i ponašanja.
www.mtsmondo.com
Comment
-
-
Comment
-
Comment