Ovo sam jednostavno morao da vam prenesem, koliko je smeshno toliko je i zhalosno. Pricha je etalonski primer svakodnevnice koja vlada ovde, chak i kad su u pitanju najbanalnije stvari tipa tochenje LPG, pa zato tema ide ovde...
Naime, ovde (u KM i okolini) ima par pumpi na kojima toche LPG, ali je kvalitet blagi uzhas... Na 1000 metara mi se auto gasio u proseku 2 puta...
Sipao jednom i vishe nikad...
E sad, postoji jedna "bafer" zona izmedju severne i juzhne Kosovske Mitrovice, tzv. "nichija zemlja"
"De facto" i "de iure" zona razgranichenja (srpske) severne i (shiptarske) juzhne Kos. Mitrovice. To je zona u kojoj se trguje, pre(pro)daje razna roba i slichno, shiptari primaju dinare
za robu koju prodaju i slichno. Mislim, uglavnom netipichna situacija za ovdashnje prilike, srbi, shiptari i ostali trguju i otkupljuju robu iz onog drugog dela grada... Mislim, slika upotpunjuje totalni haos...
U toj zoni postoji jedna pumpa koja tochi gas, a gde se nisam do sad usudio da odem jer "vuk dlaku menja ali cud nikada"... Ipak, juche sam ostao bez plindze, a najblizha LPG pumpa "u civilizaciji" (
) mi je u Baljevcu, 75 km severno!
Na nagovor prijatelja, koji zhivi u severnom delu KM, nekako sakupim hrabrost i sa njim odem do te pumpe... On je iz jedne grupe "manje normalnih"
iz severne KM koji redovno sipaju na toj pumpi, bez obzira na zhivotnu opasnost
Elem, chuo sam od njih da je kvalitet gasa xtra, cena 60 centi
... I tako, ja i ovaj prijatelj u kolima, i pravac - jug
Radnik na pumpi shiptar, ja nekih 200 metara daleko od severne KM, u blagoj agoniji...
Medjutim, situacija "najnormalnija", chovek mi napuni rezervoar i ja lepo odem (malo brzhe
) nazad na sever... Trebalo mi je pola sata da se priberem.
Shta reci, looodilo
E sad, jeste cena nekih 46-47 dinara (60 centi), ali posle par "krugova" vozhnje dozhivim blagi
! U jednom trenutku sam pomislio da sam na prekidaschu "iskljuchio" rad na plin i da vozim na benzinu (kojeg sam imao josh nekih 5 litara). Krenem rukom ka prekidachu i vidim da vec vozim na plin
Znachi, verujte mi da auto bolje "ide" na ovaj plin nego na benzin
Ja ne znam shta je u pitanju, ali auto tako dobro vuche i lepo radi na plindzi da sam se zaprepastio... Mislim, radi on i inache odlichno, razlika izmedju rada na benzin i plina je standardno primetna jedino na vecim obrtajima i pri malo vecem opterecenju, vec sam nahvalio AC Rasic x puta tako da...
ALI, LJUDI, ja ne mogu da vam opishem kako vozi na OVAJ plin! Kao da mi je auto bio na tuningu
LPG na dotichnoj pumpi stizhe iz Grchke, a tu (navodno) iz Italije?! U svakom sluchaju, neshta shto josh uvek nisam do sad iskusio, auto bukvalno bolje radi na taj plin nego na benzin
Loodilo...
Eto, to vam je "life on the edge"
A vi mislite da dozhivaljavate "horror" zato shto je plin poskupeo 2 din
Missiiiim...

Naime, ovde (u KM i okolini) ima par pumpi na kojima toche LPG, ali je kvalitet blagi uzhas... Na 1000 metara mi se auto gasio u proseku 2 puta...

E sad, postoji jedna "bafer" zona izmedju severne i juzhne Kosovske Mitrovice, tzv. "nichija zemlja"

U toj zoni postoji jedna pumpa koja tochi gas, a gde se nisam do sad usudio da odem jer "vuk dlaku menja ali cud nikada"... Ipak, juche sam ostao bez plindze, a najblizha LPG pumpa "u civilizaciji" (

Na nagovor prijatelja, koji zhivi u severnom delu KM, nekako sakupim hrabrost i sa njim odem do te pumpe... On je iz jedne grupe "manje normalnih"

Elem, chuo sam od njih da je kvalitet gasa xtra, cena 60 centi

Medjutim, situacija "najnormalnija", chovek mi napuni rezervoar i ja lepo odem (malo brzhe

Shta reci, looodilo

E sad, jeste cena nekih 46-47 dinara (60 centi), ali posle par "krugova" vozhnje dozhivim blagi

Znachi, verujte mi da auto bolje "ide" na ovaj plin nego na benzin

Ja ne znam shta je u pitanju, ali auto tako dobro vuche i lepo radi na plindzi da sam se zaprepastio... Mislim, radi on i inache odlichno, razlika izmedju rada na benzin i plina je standardno primetna jedino na vecim obrtajima i pri malo vecem opterecenju, vec sam nahvalio AC Rasic x puta tako da...
ALI, LJUDI, ja ne mogu da vam opishem kako vozi na OVAJ plin! Kao da mi je auto bio na tuningu

LPG na dotichnoj pumpi stizhe iz Grchke, a tu (navodno) iz Italije?! U svakom sluchaju, neshta shto josh uvek nisam do sad iskusio, auto bukvalno bolje radi na taj plin nego na benzin

Eto, to vam je "life on the edge"

A vi mislite da dozhivaljavate "horror" zato shto je plin poskupeo 2 din

Missiiiim...

Comment