Kako sam rizikovao zhivot da natochim LPG...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Kako sam rizikovao zhivot da natochim LPG...

Ovo sam jednostavno morao da vam prenesem, koliko je smeshno toliko je i zhalosno. Pricha je etalonski primer svakodnevnice koja vlada ovde, chak i kad su u pitanju najbanalnije stvari tipa tochenje LPG, pa zato tema ide ovde...

Naime, ovde (u KM i okolini) ima par pumpi na kojima toche LPG, ali je kvalitet blagi uzhas... Na 1000 metara mi se auto gasio u proseku 2 puta... Sipao jednom i vishe nikad...

E sad, postoji jedna "bafer" zona izmedju severne i juzhne Kosovske Mitrovice, tzv. "nichija zemlja" "De facto" i "de iure" zona razgranichenja (srpske) severne i (shiptarske) juzhne Kos. Mitrovice. To je zona u kojoj se trguje, pre(pro)daje razna roba i slichno, shiptari primaju dinare za robu koju prodaju i slichno. Mislim, uglavnom netipichna situacija za ovdashnje prilike, srbi, shiptari i ostali trguju i otkupljuju robu iz onog drugog dela grada... Mislim, slika upotpunjuje totalni haos...

U toj zoni postoji jedna pumpa koja tochi gas, a gde se nisam do sad usudio da odem jer "vuk dlaku menja ali cud nikada"... Ipak, juche sam ostao bez plindze, a najblizha LPG pumpa "u civilizaciji" ( ) mi je u Baljevcu, 75 km severno!

Na nagovor prijatelja, koji zhivi u severnom delu KM, nekako sakupim hrabrost i sa njim odem do te pumpe... On je iz jedne grupe "manje normalnih" iz severne KM koji redovno sipaju na toj pumpi, bez obzira na zhivotnu opasnost

Elem, chuo sam od njih da je kvalitet gasa xtra, cena 60 centi ... I tako, ja i ovaj prijatelj u kolima, i pravac - jug Radnik na pumpi shiptar, ja nekih 200 metara daleko od severne KM, u blagoj agoniji...

Medjutim, situacija "najnormalnija", chovek mi napuni rezervoar i ja lepo odem (malo brzhe ) nazad na sever... Trebalo mi je pola sata da se priberem.

Shta reci, looodilo

E sad, jeste cena nekih 46-47 dinara (60 centi), ali posle par "krugova" vozhnje dozhivim blagi ! U jednom trenutku sam pomislio da sam na prekidaschu "iskljuchio" rad na plin i da vozim na benzinu (kojeg sam imao josh nekih 5 litara). Krenem rukom ka prekidachu i vidim da vec vozim na plin

Znachi, verujte mi da auto bolje "ide" na ovaj plin nego na benzin

Ja ne znam shta je u pitanju, ali auto tako dobro vuche i lepo radi na plindzi da sam se zaprepastio... Mislim, radi on i inache odlichno, razlika izmedju rada na benzin i plina je standardno primetna jedino na vecim obrtajima i pri malo vecem opterecenju, vec sam nahvalio AC Rasic x puta tako da...

ALI, LJUDI, ja ne mogu da vam opishem kako vozi na OVAJ plin! Kao da mi je auto bio na tuningu

LPG na dotichnoj pumpi stizhe iz Grchke, a tu (navodno) iz Italije?! U svakom sluchaju, neshta shto josh uvek nisam do sad iskusio, auto bukvalno bolje radi na taj plin nego na benzin Loodilo...

Eto, to vam je "life on the edge"

A vi mislite da dozhivaljavate "horror" zato shto je plin poskupeo 2 din

Missiiiim...

http://www.bmw.tv
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Uh, vec sam pomislio (s obzirom na pocetak teme) da ce iskustvo biti negativno...

Na svu srecu, desilo se obrnuto... Lijepo je u ovim posranim vremenima cuti makar nesto pozitivno, makar bilo i tako trivijalno kao normalno punjenje goriva...

Elem, moje post-ratno iskustvo je: Prvi puta je najteze (preci), kasnije je lakse... ( Kako sam mudar... ) Uglavnom, nije lose znati da ne moras ici 75 km po gorivo kada ti se ne ide ...

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Pa da, situacija je takva da inache moram da vozim 150 km u dva pravca po plin. Nije vozhnja u pitanju, nego 15-ak litara uzaludno potroshenih...

Zbog ONAKVOG kvaliteta plina od i vredi rizikovati na svakih 400 km...

Comment

• skymobile
        CBC Član
        • 13.08.2005
        • 97
        • Sibir u Srbiji
        • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Ma daj sta si se usro, sve je to sad dole prilicno u granicama normale...
        Ja letos trebao da povezem neki auto do Stimlja i sta cu, kako cu, nije mi svejedno, hebi ga, zovnem jednog lika koji parla po albanski i podjem sa njim. Verujte nije me niko ni pitao nista, oni likovi dole su totalni kuleri...Stariji ljudi znaju i srpski, ova balavurdija ne zna, razumeju ali dok skrpi recenicu....Uglavnom lik kog sam poveo nije morao da intervenise, nije progovorio sa njima ni rec.
        Ostavim auto, ljudi nas zvali na rucak, ali mi se nije ostajalo da se vracam po mraku.....eee planina je to
        Tako da sam posle toga jos par puta bio i uvek isto, ne diram nikog, postujem pravila i ne boli me vugla
        When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Statistika ti je cudo. Rizikujes i isplati se. Nakraju strasne stvari se desavaju uvek nekom drugom?

Nego ja bih da vidim sipolje ponovo, a do tamo mislim da jos dugo necu moci? A bilo bi lepo
          https://t.me/pump_upp

Comment

• jaksa
            CBC Senator XXL
            • 23.10.2004
            • 701
            • Novi Beograd, SC

Par pitanja posto ne poznajem situaciju na KIM

Koje tablice na autu imas, stare ili nove?

Jel ima kod Siptara obicaj, da npr sledeci put odes da sipas plin i da tom Shipcu pumpadziji poneses neki sitan pokloncic i pohvalis taj plin, i onako, bar malo podignes nivo normalnosti i komunikacije?

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

ja sam proslo leto bio u prizrenu sa ns tablama dva dana i nisam imao nikakve frke! cutao gledao svoj posao i to je bilo to! sustina! para nepoznaje granice!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zec
                CBC Senator XXL
                • 05.01.2005
                • 450
                • bgd

Zasto bi pumpadziji nosio poklon? Dobija poklon svaki put kada sipas kod njega. Dok imas para da platis svi se smeskaju i ljubazni su...
                "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Overspped, idi begaj... Ja po naslovu umislio da si jedva izvukao zivu glavu i da su pucali na tebe... Strasno.. Kad procitah, odahnuh... Pozdrav!
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Eh, jos jednom, biznis ne zna za granice.... A ovaj problem su nasa posla. Ja bih UVEK platio skuplje gorivo, a da je kvalitetnije. A mi moramo kod Sipaca, da uzimamo kvalitetan plin!!!!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

@ skymobile:

Pazi, situacija se mnooogo promenila od marta 2004. Shta se tad izdeshavalo znamo svi, uglavnom su shiptari nachinili vecu shtetu sebi nego bilo kom drugom, jer im medjunarodna zajednica i UN to stalno "trljaju na nos". Sve srpske kuce koje su porushili je ponovo morala da izgradi "kosovska vlada" iz ionako bednog budzeta, a za izgradnju poruzhenih manastira, crkava i objekata kulturne zaostavshtine ce morati da placaju za obnovu onda kad zapochne, dakle i sami sebi su napravili shtetu, i materijalnu, i politichku. Valjda su tad shvatili da im se ne "isplati" da tako looduju, pa su se malo "demokratizovali"

E sad, u redu je da se danas vozish kosovom sa tablicama iz "uzhe" Srbije, redovno srecem BG, SU, NS, VR itd tablice koje se vracaju iz juzhne Mitrovice, kamioni sa srpskim tablicama i robom iz Srbije se krecu slobodno po unutrashnjosti Kosmeta itd, shto je bilo nezamislivo pre godinu-dve.

Ali, moj problem je upravo u tome shto jaksa i pita - imam KM tablice, a one nisu bash "pozheljne" na juzhnoj strani. Kao prvo: zbog "ratne" istorije u poslednjih 6 godina koju mi i oni imamo, uglavnom na i oko oblasti glavnog mosta na Ibru, koje je poznato kao poprishte zhestokih "okrshaja" iz bliske proshlosti, tako da bi mnogi rado naplatili raznorazne dugove bilo kom iz neprijateljske severne KM... Osim toga, shiptari smatraju sve tablice koje josh uvek izdaje SUP Srbije na Kosovu (PR, KM, PZ itd) apsolutno nepozheljnim i neprijateljski su raspolozheni prema istim. Shatro, svi koji su sa Kosova treba da imaju KS tablice koje izdaje privremena administracija UN-a i "kosovska policijska sluzhba". U principu voziti se dole sa takvim tablicama je 10x gore i opasnije (da ne kazhem: van pameti...). Ja sam nebrojeno puta ishao juzhno, uglavnom sa prijateljima sa NP tablicama, ali i svake druge iz uzhe Srbije ne prave problem. U principu oni vec "uzhu" Srbiju smatraju za "susednu drzhavu", tako da nema problema, za njih "stranci" kao i svaki drugi... Ali mi iz severne KM...druga pricha...

Znachi, KM na juzhnoj strani je skroz nepoznat pojam. Vidim da je puno vas ishlo dole, ali da li je neko igde sreo PR, KM, PZ, DJ, UR tablice?

Naravno da nije, auto sa takvim tablicama ne bi daleko ni stigao bilo gde na Kosovu...

E, u tome je bila moja poenta. Prvi sam sluchaj koji je dole "zapalio" sa KM tablicama. Da ste samo videli facu onog radnika na pumpi

djukic
                      Nego ja bih da vidim sipolje ponovo, a do tamo mislim da jos dugo necu moci?
                      Kad god "naidjesh" u KM mozhesh da mi se obratish (ako treba broj poslacu na pp). Obezbedicu ti prevoz UN-ovim dzipom do Sipolja, naravno i nazad... Sa njima necesh imati problema...

Comment

• Velja
                        CBC Veteran
                        • 22.12.2005
                        • 176
                        • https://t.me/pump_upp
                        • CharlesfaistOB

Lepo je sto si ti nama ziv i zdrav posle punjenja boce ali mene sad zanima sta to ima u grckom plinu sto nema u nasem a cini ga tako dobrim? Kolko znam TNG je mesavina propana i butana, e sad sta od ova dva cini gas boljim?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dragan
                          CBC Veteran
                          • 18.09.2005
                          • 184
                          • U blizini Novog Sada

Cistiji propan i cistiji butan i smesa sa malo vise propana nego kod nas.
                          Da li je neko od vas vozio auto na propan?

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Misliš možda malo više butana.....ma biće oni mirni sve dok misle da idu ka svom cilju.I te kuće su popravljali kako bi u njima na kraju oni stanovali.....nego ako je ta pumpa baš dobra kako kažeš, šta misliš da je za tebe lično oslobodimo, mislim da se ne secaš okolo, nije dobro zbog čuke!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Yugo_IHI_Turbo
                              CBC Veteran
                              • 04.05.2005
                              • 185
                              • Batajnica,Serbia

Milosh Obilic modernog doba!!!
                              Bio je to mali korak za jednu bocu plina ali veliki za celu naciju plinadzija.

Jest da je malo off-topic, ali znas li ima li u Djakovici jos uvek Srba(ili kako ovi strancio kazu NeAlbanaca, to valjda neki novi narod ili sta li je vec)?
                              "If in doubt, flat out"
                              Collin McRae

Comment

Working...
                              X