Driver, iz 1978, film Waltera Hilla sa Ryan O'Nealom i Isabelle Adjani.
Odlican, po meni u vrhu.
Jeste O Neil igra tu ja rekoh MC Queen,sorry moja greska,mada je i stari Stivi ucesvovao u par legendarnih filmova o trkama,bese cak i u Le manu,a kasnije je imao i svoj trkacki tim
Sjecali se ko one serije sa onim crnim Pontiakom sto moze da prica i da vozi sam,neznam tacno kako se zove.
E podsetio si me, beshe serija osamdesetih, Automan se valjda zvala, onaj lik iz kompjutera sto moze da stvori neki elektricni auto koji je uvek u krivinama lepio onog nespretnjakovica programera za staklo na vratima.
Bandit sa onim Pontiakom,a gledao sam i noviju verziju sa Mitsubisiem.
I legendarni Konvoj sa kamiondzijama u akciji je extra.Samo u ovoj godini sam ga gledao 3 put.Gumeni patak.
Duel jeste Dvoboj(prevod) a film je antologijski, jer je jedan od prapočetaka road filmova.Nikad nisam merio vrednost filma prema količini slupanih vozila.Obično je upravo obrnuto!
DMC u vreme kada je najavljen i sa specifikacijama u najavi a pogotovo s cenom bio je vrhunski automobil (odnos cena - kvalitet - performanse). U vreme kada je pocela "serijska" proizvodnja sa dosta izmenjenom cenom i komponentama automobli je bio totalni promasaj...
Comment