Servisni kutak za Vaše racunare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Originally posted by civi
    Ps voleo bih da vidim plocu na kojoj moduli MORAJU da budu isti ,posto se hardwerom bavim 10 god i jos nisam naiso na takvu
    Oćeš od 8086 na ovamo, pa P1 u početku i njegove banke, pa jednostrana i dvostrana memorija, pa 8, 9, 16, 4 čipa, pa 4x32, 8x16...
    pa... dimm, dip, dram, ddram, rdram, sdram, ddr, dddr, pa... ecc, pa...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• civi
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1492
        • Pozarevac

Sve zavisi... na sta mislis a i nisam rekao coveku da gura SDR u DDR i nisam mislio na egzoticne varijante koje zahtevaju ECC memoriju ili kada magistrala MORA da radi na odredjenoj frekvenciji zbog procesora, ali sve JEDEC kompatibilne memorije rade sasvim NORMALNO u kombinacijama 266(PC2100) 333Mhz(PC2700) i 400Mhz(PC3200) kao i iste kombinacije 256 +512(vec sam napomenuo da je najbitnije da je memorija ispravna,neretko mi se desavalo da BRAND name memorije koje mi stignu u radnju,kao nove ne budu neispravne,sto se kao sto rekoh najlakse i najsigurnije proverava GOLDMEMOM) ili obrnuto,jedino je problem na 754 platformi sa jednostranim i dvostranim modulima(ali to prevazilazi opseg teme), btw u 98posto slucajeva ce raditi, a sto se tice tih plakata umesto dualchanela digni magistralu za 20Mhz ili dodaj jos 512Mb pa izmeri razlike .... Btw i ja se bavim tim profesionalno
        Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Originally posted by Wiz
          256 333 kingston,nemoze da radi sa 256 kingston 400,tako da sam ja uzeo 256 400 Geil i sve radi ok,jedan od primera
          Naravno da moze, ali ne na tvojoj ploci, to kad ne radi to je do kompatibilnosti maticne ploce (po pravilu su ploce za AMD izbirljivije) i memorije.

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

A mozda je samo ostavio spd tajminge a ploca poterala PC3200 na zategnutim tajminzima koje PC2700 nije mogao da izdrzi,mozda ploca ima stariji bios koji je nekompatibilan sa navedenim tipom(redak slucaj), a to sto se tice amd-a uopste nije tacno(bilo nekad u vreme amd 740 i raznih SIS 7xx resenja).....
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Kad sam uzimo dodatnu memoriju 90% prodavaca mi je reklo da nece da radi kako treba ta pomenuta kombinacija,poverovao sam im i uzeo Geil,mislim sto bi me lagali,kad su imali i jednu i drugu,cak je Geil bio i jeftiniji

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Originally posted by civi
                A mozda je samo ostavio spd tajminge a ploca poterala PC3200 na zategnutim tajminzima koje PC2700 nije mogao da izdrzi,mozda ploca ima stariji bios koji je nekompatibilan sa navedenim tipom(redak slucaj), a to sto se tice amd-a uopste nije tacno(bilo nekad u vreme amd 740 i raznih SIS 7xx resenja).....
                To za tajminge odnosno frekvenciju je moguce.
                Ali, koliko me secanje sluzi, sa AMD chipsetovima za AMD nije bilo problema, sa VIA za AMD nesto malo, ali sa nforce 2 ih je bilo i to poprilicno (Abit NF7).
                Za Nforce 3 i 4 ne znam, odavno sam presao na intela

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

veruj mi 90 posto prodavaca LAZE to im je posao
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Znam da lazu,ali ovde je bio postavljen ultimatum ako ne radi da vracam i niko nije hteo da mi proda kingston 400

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

Na kingston ddr 400 se pakuje bar 4 vrste cipova od elpide infeniona do hynixa, i kako su to zakljucili molim te (posto se verovatno radi o kingston value modelima) JA TVRDIM DA LAZU i kazem ti da ce da radi
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• civi
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2005
                        • 1492
                        • Pozarevac

Ps taj gail je klasa za taj value kingston nisi pogresio (geil blue velue 6 layer pcb)
                        - Kako to misliš, kočim?

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Originally posted by Wiz
                          Znam da lazu,ali ovde je bio postavljen ultimatum ako ne radi da vracam i niko nije hteo da mi proda kingston 400
                          Po zakonu svaku robu mozes da vratis ako ti ne odgovara.

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

Hladnjak od napajanja (trafo) mi "zvrnda" - cistio sam ga danas, i nije dalo zeljene rezultate... Koliko je taj ventilator neophodan - ako bih izvadio celu kutiju napajanja i ostavio je otvorenu, da li bi se dovoljno hladila bez dodatnog strujanja vazduha? Mozda da napravim neki levak oko aluminijumskog hladnjaka na trafou, pa da struja toplog vazduha "****" hladan vazduh kroz hladnjak? Cuo sam da postoje kucista sa napajanjem bez ventilatora, ali da su prilicno skupa.
                            Eh, da - ne znam koliko ima veze, ali u pitanju je Pentium III. Imam i jednog Pentiuma I, koji nema ventilator na hladnjaku procesora - kad bih mu resio i napajanje bez pokretnih delova, dobio bih skoro necujnu masinu. Treba mi nesto sto ce ceo dan da stoji upaljeno i kr.. ovaj, razmenjuje podatke putem p2p.
                            (\__/)
                            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

Nanya je u pitanju,troje od njih sam znao imali su i jednu i drugu memoriju,i neznam zasto bi me lagali,u svakom slucaju svejedno mi je ovaj Geil se odlicno uklopio

Comment

• civi
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2005
                                • 1492
                                • Pozarevac

Ja nemam kingston kod sebe al nabavicu ti i taj nanya cipovima i dokazacu ti da radi a ti posle vodis na veceru? (A veruj mi da mogu mnogo da pojedem )
                                - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                                X