Jeste culi za "otkrice" kradja na naplatnoj,jos od 91 se to radi sa duplim racunarskim sistemom i kontrolnim karticama,bilo je price ovde o tome i pojedini su tvrdili da je nemoguce krasti sa novim sistemom naplate,kao sto je vecina nas sumnjala ipak je bilo moguce,ali uz perfidno prefinjene sisteme
Kradja na naplatnoj!!!
Collapse
X
-
da, cuo sam.
i ja sam taj koga prozivas (logicno) jer sam tvrdio (a tvrdim i dalje) da inkasant ne moze da krade sa postojecim sistemom naplate. naravno kao pojedinac. i ne razumem pausalne optuzbe na sve zaposlene.
a koliko mogu da procitam iz medija ovo se kralo na sasvim drugom nivou, daleko od inkasanata, u visim krugovima da tako kazem( a to mi sugerise spisak imena koji je objavljen). pominjani softver,racunari i sistem kontrole je u nadleznosti sasvim druge potpuno zasebne firme (takodje drzavne) IMP.
koliko ja znam
i svako od njih u lancu treba debelo da odgovara, bez obzira o kome se radi po mom misljenju.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
-
-
Bas sad citam da direktor "Puteva" Srbije nije hteo da da listing sa naplatnih rampi, kad su mu trazili, reko - poslovna tajnaOcigledno je jasno da riba smrdi od glave....samo sudeci prema dosadasnjoj praski u Srbiji, zaglavice ga sitne ribe
Comment
-
-
Da ne otvaram novu temu, da ispricam jedno moje iskustvo. Naplata parkinga na surcinskom aerodromu. Svaki put kada idem tamo pokusavaju da me pokradu, a bio sam dosad na tom parkingu desetak puta. Znaci, nije moguce da je slucajno. I svaki put je prica ista kako nisu dobro videli na kartonu kada sam usao. Jednom su mi cifru povecali 5 puta, ali uglavnom povecaju za 30tak dinara. Jednom cak 150 dinara vise(umesto 30 dinara) Verovatno vecina ni ne gleda, vec samo da pare. I svaki put moram sa njima da se raspravljam koliko sam duzan. Rekao sam "Jel bas svaki put morate da prokusate da me pokradete? Jel ti mislis da sam ja ******?" a on uz podsmesljiv ton "Jel bas svaki put?" Da li ova kradja moze da se prijavi nekome?
Comment
-
-
da, cuo sam.
i ja sam taj koga prozivas (logicno) jer sam tvrdio
Comment
-
-
eh, imas pravo da prozivas. ono sto vidim svojim ocima, iza toga stojim vrlo cvrsto. nije ovde rec o kradji na rampama direktno, sasvim drugi nivo u belim rukavicama i daleko od samih kes para....obrada podataka itd (kako za sada izgleda).
sta hocu da kazem, obicno se prebacuje krivica na obicne radnike, te inkasante, ( isto je i za EDB radnike na terenu, pa radnike Telekoma itd) da su oni neki strasni lopovi koji samo vrebaju.
istina je obicno drugacija....kontrolori i naredbodavci su oni koji imaju daleko vise uticaja mogucnosti i nacina za sumnjive rabote.
a sa njima se uopste ne dolazi u kontakt kada se placa putarina (ili nesto drugo).
nacin kako funkcionise sluzba inkasanta je takav da su jaaako male sanse da moze bilo sta da ukrade a da se ne primeti jer sasvim druga sluzba odgovara za pare koje taj neki prikupi, i sasvim drugi ljudi prebrojavaju pazar i evidentiraju.
ceo lanac mnogo ljudi je uvezan, i da bi ceo lanac bio u kradji moraju ili svi da kradu unutar tog lanca (i znaju) ili da izbace sve koji nisu spremni na tako nesto.
ako pretpostavimo da su izbaceni svi posteni radnici preostaje da su samo lopovi ostali u lancu, i da su svi lopovi.
kada bi bilo tako onda bi stalno nestajale pare a to bi se videlo i iz aviona...
vise sam sklon misljenju da postoji interesna grupa koja radi van sistema i uopste ne ukljucuje radnike inkasante, brojace i ostale koji zapravo jedini i vide kes novac.
kao sto se i banke pljackaju na krupno ne tako sto se zaposli kao blagajnik pa uzima kes iz dnevne blagajne nego se nadje back door rupa gde samo papiri/ili izvestaji dobiju poneku izmenu a nestanu milioni/milijarde nekih novaca.
uvek se setim slucaja sa (bese) Baring bankom koju je decenijam potkradao vrhovni kontrolor i olesio banku za milijarde dolara koja je po otkricu zatim bankrotirala. bese negde pre 10tak godina, Singapur ili tako negde u Aziji ispostava.
smeta mi kada se obicni sitni mali ljudi koji vredno rade za skromne zarade unapred proglasavaju za sve i svasta, a nasi mediji/novinari su skloni da budu veoma povrsni i da vode hajke na bazi pretpostavki.
retko ubodu, direktno u metu i napisu konkretna imena.
a sasvim je sigurno da dokle god bude bilo novca bice i motiva da se skrene tok, i lopova koji ce se truditi da uticu na tok novca.
ja ne verujem u proste crno bele price, generalno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ja znam par "radinika" sa naplatne i nijedan od njih nije bez par stanova i auta,skoro ko carinici,znam i neke koji su dobili otkaz verovatno zato sto nisu hteli da ucestvuju u tome,i te price poticu jos iz 90tih.Ovde je igra vodjena tako da je postojao dupli sistem naplate,samo sto pare nisu isle u budzet vec u privatne dzepove,za tako nesto moraju svi da ucestvuju u lancu
Comment
-
-
price poticu jos iz 90tih
ja sam pricao o periodu posle 2001 kada su izvrsene bitne promene.
to sto ti znas pojedince u sistemu od vise hiljada govori pre o izuzecima od pravila nego o pravilu da su svi tamo u lancu kradje.
pojedinci sigurno i jesu problematicni, kao i svuda ja pricam o globalu, malo sira slika.
a ovi sto su problematicni treba da prema zaslugama i posledice saznaju.bar sto se mene tice, ne vidim potrebu za nekom sentimentalnosti prema lopovima ma koje boje.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Licno poznajem radnika (dakle obican radnik, koji radi na samoj rampi) koji je sredinom 90-tih radio slicnu stvar, i dalje radi na istoj rampi. Dakle, nikakva intervencija "odozgo" ili mesanje viseg nivoa, on, i jos par kao on rade sta rade...
Drugi tip koga znam iz prolaznog vidjenja, od 2001 radi na naplatnoj rampi u Simanovcima. Vozi Renault Clio Sprot 182 i Audi S3. Od plate? Da daaa
Comment
-
-
-
Originally posted by BRABUSSto ti je logika....znaci mene ne treba da je briga da li para koju dam za putarinu ide u dzep nekom debilu ili ide u izgradnju puteva ?
Sto se prvog dela tice, nebih....a mislim da najveci broj ljudi ovde isto nebi
Verovatno veci broj clanova nema potrebu za novcem pa ne bi radilli to, ma daj na takvo radno mesto ne moze da dodje neko ko remeti lanac, to je cinjenica
Comment
-
-
ne znam zasto bi uopste razmisljao gde ide novac
Comment
-
Comment