Kradja na naplatnoj!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Od 1996 godine
    ne sumnjam.
    ja sam rekao da je od 2001, promenjen nacin organizacije naplate i da je od tada toliko suzen opseg delatnosti inkasanta da bilo sta samostalno radi i da on nije taj koji uredjuje rad sa karticama i sa novcem.

@206- nije neki institut nego je to preduzece- firma koja se tako zove.
    i veoma je poznato u zemlji i van zemlje vec decenijama.

i ne snimaju se radnici vec vozila, ako i sam pogledas videces na Bubanj Potoku kamere iznad svake kucice kako ti snima vozilo i tablicu.

nije ni sakrivena..

znam i ja da je bilo inkasanata koji su krali, i bili uhvaceni i popili momentalno otkaz. i to ne jednocifren broj.

na par hiljada ljudi to je i dalje nivo pojedinacnih slucajeva.

ovde se ne radi o tome po do sada objavljenim informacijama- sistemski je organizovana grupa koja je falsifikovala sluzbene dokumente ( i to visi nivo koji ima uospte pristup tim dokumentima) i time stvarala fiktivne brojke i uzimala ogromnu razliku.

ne vidim svrhu pausalnog pljuvanja po ljudima, ako se zna neko konrektno, njegovo ime i prezime je najbolji metod da se dalje spreci.
    pa tako i pozivanje da znate nekoga ko je odavno lopov ali eto ostaje anoniman. (ako ste sigurni i imate dokaza nema razloga za sakrivanje).

ja ne znam imena sa onoga spiska uvacene grupe osim jednoga, koga sam licno upoznao.
    i uopste mi nije zao sto treba da odgovara i objasni neke stvari nadelznima.

ali ne razumem napamet prozivke svih samo zato sto su eto radnici u toj firmi kao da su bas svi krivi i svi ljudi isti. nije fer a nije ni opravdano sve trpati u isti kos tek tako, napamet ili po nagadjanju.

ko je kriv postoji ime i prezime, neka odgovara i to ce biti dovoljan putokaz za potencijalne sledbenike da se zlocin ne isplati.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Citam danas u Blicu da se jedan radnik na naplatnoj rampi u Nisu ubio...zaglavio u ludnicu pre 2 dana i obesio se

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141

Brick jos nesto kompjuterski sistem, nadgledanje...

Praksa u saobracajnoj skoli odnosno u Nisu postavis ucenike na smenu da broje samo kamione
        U Beogradu uradis istu stvar
        Na kraju nedelje das im maturski da sravne Nisku i Beogradsku stranu.
        Onda uzmes klince iz Policijske skole u kamenici da pohapse barabe.
        setio sam se, pa na niskoj i beogradskoj strani vec imas policiju koja moze (ako hoce) da broji potpuno nezavisno od ovih iz Naplate.
        mogla je i do sada, od samog pocetka.

ali nije.

teorija zavere, i policija ucestvovala u dilu

kompjuterima upravljaju ljudi, i ako hoce moze i ovako i onako da se radi.
        ja samo kazem da su poslovi obrade podataka bili u nadleznosti zasebnog preduzeca (IMP) i da to uopste nije zavisilo od inkasanata koje mi vidimo u nasem kontaktu pri placanju.

isto kao i kartice.

ne branim nikoga, samo pokusavam da razdvojim nadleznosti ko je za sta zaduzen ( i pretpostavljam) i odgovoran za svoje posao.

ko god da je kriv, primer konfiskacije da je posao uzaludan je najbolji prakticni primer za buduce ideje.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Ja stvarno nisam pristalica teorija zavere. Mislim licno da policija na rampama ima unosnije izvore prihoda od toga da ucestvuje u prevarama inkasanata.
          Stojim i dalje da je posao na rampi coveku koga licno poznajem i vidjam 2x nedeljno doneo mnogo para. E sad stvarno nemogu da ulazim da li je doticni gospodin kucu napravio od toplog obroka a auto kupio na lizing od plate ili je iste stvari zaradio ucestvujuci u zlocinackom poduhvatu.
          Zadnjih par puta kada sam se video s njim u bio je jako nervozan...

P.S. raskalasan zivot na visokoj nozi necu ni da komentarisem ali sam cuo da mu baba ima odlicnu penziju
          https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141

ne sumnjam da ima raznih tipova, pa i takvog koga vidjas.
            ali sumnjam da su svi inkasanti bas takvi, kao sto je receno onako en general.

a i u ovom slucaju kradje nije rec o inkasantima vec o manipulaciji karticama/ softveru, barem ono sto je objavljeno javno a sto uopste nema veze sa Naplatom putarine (firmom) direktno.

inace, ima raznih stiuacija- znam coveka koji radi na naplatnoj a nije inkasant, koji se zaposlio da mu ne bude dosadno i da "tece staz".
            posto ima jedno 50tak hektara visoko rodne sremske zemlje taj prihod je toliko veliki da plata postaje vrlo relativan pojam.

drugi iz okolione Bgda/Lestane koga znam (cuvar, portir) ima 2 kafane u vlasnistvu, itd...razne su zivotne price.

rekoh, ko jeste kriv i ko jeste krao, nemam nisat protiv da zestoko bude kaznjem- dapace.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

Working...
            X