podesavanje satelitske antene

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

podesavanje satelitske antene

posto idem na selo a jedini izlaz u svet mi je ta satelitska zanimaju me kodovi domacih kanala! to jest koje su frekvence!!!! bio bi vam jako zahvalan jer ako ostanem bez toga moracu 15 dana da slusam samo zenu!!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

ja preko satelitske hvatam samo svabe...

i meni bi dobro doslo...
    www.twowheelkings.de.vu

Comment

• *Egon*
      CBC Senator XXL
      • 31.12.2004
      • 1232
      • Beograd, Dorcol, N 44

Nisu u pitanju samo frekvencije, nego pozicije satelita na kojima su nasi kanali.
      Znaci moraces da poneses ceo sistem sa motornom antenom, ako mislis da gledas domace kanale.
      Nije bas tako lako ubosti satelit na nebu.
      Garaza
      1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• TheDoctor
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 299
        • Keekendah City, Dukesland

Originally posted by *Egon*
        Nije bas tako lako ubosti satelit na nebu.
        pricaj mi o tome

posto zivim u zgradi, za to sam morao extra da kupim walkie-talkie
        www.twowheelkings.de.vu

Comment

• *Egon*
          CBC Senator XXL
          • 31.12.2004
          • 1232
          • Beograd, Dorcol, N 44

Ado, ja ipak vidim da ces ti 15 dana "nazalost" da pricas samo sa zenom
          Garaza
          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nema domacih TV programa sa satelitskim emitovanjem, osim RTSa na Hot Birdu na 13 stepeni istocno s tim da to nije domaci program vec uglavnom turbo folk-reklamna mesavina sa umecima od vesti i dnevne politike.

jedini domaci TV program koji se emitovao je bila BK televizija.
            postoji jos i B92 ali kao link, nije za javno emitovanje/prijem u zemlji namenjeno.
            TV Pink je sadrzaja slicno kao i RTS, emituje se na vise satelita na bazi pretplate. (zadnji put kada sam se interesovao bila je oko 250 evra godisnje).

postoji od nedavno i reemitovanje preko satelita u paketu Total TV, kablovska preko satelita tzv. ali je neki levi satelit, posebna oprema (dekoder) se iznajmljuje, i cena je bezobrazna za nivo usluge.

ako nisi ogranicen na srpski jezik sa neba ima poveliki izbor vise stotina slobodnih programa.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
              - 42 -
              • 03.02.2005
              • 2235
              • Novi Sad

Originally posted by brick
              postoji od nedavno i reemitovanje preko satelita u paketu Total TV, kablovska preko satelita tzv. ali je neki levi satelit, posebna oprema (dekoder) se iznajmljuje, i cena je bezobrazna za nivo usluge.
              Da li opet pricas napamet, poseti www.totaltv.tv, svu opremu dobijas na koriscenje, a cene su iste koliko i zemaljska kablovska.

Ja sam na KDS-u i za 69 kanala placam 560 dinara, nema dodatnih paketa, dok na Media (SBB) mrezi osnovna pretplata izadje isto, a dok dodas HBO, filmske, sportske i ostale izadje puno vise plus 1500 instalacija dekodera, a ako gledas BG cene su jos vece...

Tako da cena od 590 dinara za domace kanale plus gomilu stranih besplatnih izadje 30 dinara vise nego sto ja placam kuci. (i ovo ne pricam samo na osnovu informacija sa sajta, zvao sam ih da bi krenuli u konkretnu realizaciju na jednoj lokaciji u Srbobranu, tamo nece biti kablovske jos..., a ako pogledas cinjenicu da dobijas puno na lokaciji na kojo nisi mogao ni da sanjas da ces imati tako nesto, onda i da kosta vise nego sto kosta vredi).

Neko me je vec upozoravao da ako se moj odgovor odnosi na poruku iznad onda ne treba da citiram, ali ja jednostavno moram. Ovih dana ni sam sebi nisam bio jasan u pracenju nekih tema bas zbog nedostatka citata, a posebno zato sto ne odgovaram na celu poruku nego samo na jedno njeno parce.
              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
              11.04. 0:12 #2
              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

imam vec ceo sistem i prosle godine je radio savrseno! e sada znam da menjaju frekvence i pozicije! a to je ono sto meni treba! inace sam za resiver i antenu dao 300 komata!!!! digitalni resiver naravno + pozicioner tanjir oko itd!!!
                a koliko se secam imao sam bn, obn htv htv2 bk rts i mozda jos neki
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

svu opremu dobijas na koriscenje
                  zaboravi da se nesto dobija na poklon. nema besplatnog rucka
                  pretplata za SBB je 355 dinara (odnedavno povecana na 455) za kablovski pristup, za Total si naveo koliko iznosi.
                  Total TV nema 2/3 stranih programa koji inace postoje u kablovskoj ponudi, ocigledna razlika vise cene prema broju programa je trosak iznajmljivanja opreme.
                  i to svakog meseca.
                  da li kome odgovara ponuda nisam ni komentarisao, tako da ne znam zasto si se osetio pogodjenim.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Total TV je stvarno preskup, za paket koji dobijam na klasicnom kablu za 360din moram da izdvojim preko 1200 din.
                    Posto sam se nedavno preselio u kucu u kojoj nema kablovske i nece je skoro ni biti zvao sam ih direktno.

Inace moras jos da izdvojis realno preko 10.000 din za risiver + 50tak eura za tanjir, kablove i ostale zahebancije + 30eura za ugradnju.

Tv program naravno mozes da pratis samo na 1 TV prijemniku vezanom za risiver. Sve u svemu preskupo da bi bilo ozbiljno.

Ispalo mi je jeftinije da pobodem stub, da zakacim par loga sa skretnicama i da dobijem sliku kakvu nikada nisam imao na kablovskoj TV. Kvalitet je neuporedivo bolji. Cak sam iz zemuna uhvatio i Jagodinsku televiziju i neke xy televizije za koje nisam znao ni da postoje.

Cena opreme svela se na nekih 50tak eura sa ugradnjom i postavljanjem...

P.S. imao sam loge i cev od ranije
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

RTS, BK Tv,HRT1 (kodiran ali povremeno otvaraju), RTSlovenija (kao Hrvati), MKTv i TVCG su svi na Hot Bird
                      Gledaj ovde

Off- koliko sam ja video Total Tv je vise nego pristupacna cena, u max paketu je 2-3 puta jeftiniji nego bilo koja Evropska satelitska televizija, da ne govorimo o BskyB i slicnim. Spanski Canal+ u najeftinijoj varijanti uzima 29 Eura + PDV a u najskupljoj oko 55 Eura+PDV, mesecno naravno. U Rusiji su cene za max pakete oko 40-50 $ mesecno, zavisi od provajdera (ima ih 2-3 za satelite).
                      A ne zaboravite da je za razvoj takve usluge potrebno imati +/- istu opremu i ulaganja i u Srbiji i bilo kojoj drugoj zemlji.
                      Boost or bust...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

zaboravi da se nesto dobija na poklon. nema besplatnog rucka
                        pretplata za SBB je 355 dinara (odnedavno povecana na 455) za kablovski pristup, za Total si naveo koliko iznosi.
                        Cene za prestonicu, valjda cete se jednom vise ocepiti od unutrasnjosti i spoljasnjosti pa da zivimo ko sav normalan svet, u Novom Sadu SBB kosta 545 dinara, a u nekim krajevima ne kosta nista zato sto ga nema i onda je Total TV idealno resenje.

I nisam se osetio prozvan, nego sam opet u fazi...
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                        11.04. 0:12 #2
                        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

cena i za prestonicu i za bilo gde je previsoka s obzirom na vrstu usluge (odrzavanje se placa a ne sam program, pise u ugovoru) i na los kvalitet signala/slike koji su nudi.
                          pri tome mislim na anlogni tv signal i bez ikakvog radio (FM) signala i mali broj programa (svega 50tak).

pomenuti evropski satelitski paketi su svi redom digitalni (znaci Dolby Digital zvuk, slika u MPEG2 savrsena, teletekst sa EPG, multi jezicno emitovanje itd) a broj programa je daleko veci. neki paketi poput Sky-a sadrze oko 200+ programa u jednoj pretplati.

ali....moja poenta je da Total TV paket reemituje i inace sa satelita slobodne (free to air) programe koji se potpuno besplatno prate mesecima i godinama unazad a da kodiranih programa koji postoje u kablovskoj ponudi prakticno i nema.

ko nema bas nikakve mogucnosti da sam pazari sat risiver i da sam formira svoj antenski sistem za tih nekoliko domacih programa mozda je total tv paket na rate povoljnije resenje.

samo hocu da pomenem da SBB ni u jednoj varijanti nije povoljan kako se na prvi pogled cini s obzirom kakvu uslugu po obimu i kvalitetu pruza pogotovu u prestonici kako kazes gde ni 10% kablovske mreze nije u stanju da zadovolji minimum tehnickih normi i standarda ali se svakog meseca naplacuje po cenama slicnim u EU za -digitalne- kablovske mreze.

sopstveni sat sistem je po meni daleko isplativija varijanta od total tv paketa vec i na period od godinu dana a kamoli duze eksploatacije.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

mali off- SBB i nema pravu kablovsku TV mrezu, tehnicki radi se o zajednickom antenskom sistemu (samo veceg broja prikljucaka) gde se prijem obavlja najklasicnijim antenama za zemaljske programe i onda reemituje (tehnika na nivou od pre 30tak godina) sa svim manama koje to nosi od duhova i duple slike, interferencija i raznih smetnji, loseg tona po kvalitetu, mesanja programa (slika u slici) itd.

neki/ mnogi TV programi u SBB mrezi su losijeg stanja gledljivosti u odnosu na krovnu zemaljsku antenu...
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Nenad
                              CBC Senator XXL
                              • 06.01.2005
                              • 1364
                              • BBgd/Mow

Preko satelita ne mozes da gledas sve ili takav broj srpskih Tv kanala, osim RTS i BKTv.
                              Osim toga nude normalan izbor Discovery itd.
                              BskyB u 200 kanala nudi 50 otvorenih 100 zatvorenih i 50 PPV(posebno placanje) i kosta preko 50 Eura mesecno.
                              Canal+ nudi oko 50-ak kanala u max paketu ostalo je PPV
                              Rusi imaju takodje 35-40 kanala u max paketu
                              Problem analogne Tv nije problem Total Tv nego proizvodjaca programa. Oni emituju to sto postoji i tako ce biti jos dugo- kokuzna vremena.

Mislim da je paket Total Tv odlican za one koji nemaju mogucnost da hvataju tu kolicinu nasih programa-uglavnom Bgd i hoce nesto strano a da ima prevod na Srpski.

Hot Bird i drugi sateliti (ja hvatam sve od 36' East do 5' West) su "sarena laza" mogu da budu interesantni 1-2 meseca ali posle ako covek ne zna nekoliko jezika nema sta tamo da trazi.

Total Tv je na 16'East a na anteni je to nekoliko santimetara dalje postavljen konvertor nego za Hot Bird. Bez problema moze da se antena usmeri na jedan od ova dva satelita i da se postave 2 konvertora koji ce dati normalan signa sa oba satelita. S'tim sto na 16'E Eutelsat W2 prakticno nema nista u otvorenom signalu-osim 2 narodnjacka kanala TvBanja Luka i jos jedan folk kanal.

Po meni je najzanimljiviji satelit bio 5'East Sirius, tamo su skandinavci i dok su kodirali sa prvom generacijom Videogarda i drugih kodova bilo je laca, mogao si da im lomis programe i gledas dzabe. Tamo su svi filmovi kao kod nas-na Engleskom sa titlom,tako da mozes da pratis.
                              Ali nema vise koliko ja znam.
                              Boost or bust...

Comment

Working...
                              X