kampovi u CG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

obisao sam 95+% onoga sto u CG nazivaju kamp sto drzavnih sto privatnih i svi do jednoga su ocajni, treca ili cetvrta (citati van) kategorija bez ikakvog uredjenja obicne livade.
    bio sam 2 puta i u pomenutom kampu Platamonas, i jos jedno 30tak drugih u grckoj i tamo nije bas veselo stanje. uglavnom su kampovi trece ili poneki druge kategorije iako jesu uredjeni odrzavanje je lose, usluga osoblja losa (ili neocekivano losa za zemlju koja bi da se bavi turizmom) i pri tome sto je kamp severnije to je gori a sto se vise ide na jug stanje se popravlja.

kako sam obisao i vecinu kampova u ondasnjoj SFRJ u delu Hrvatske i Slovenije tokom 80tih pri poredjenju Grcka ponuda je otprilike tu negde ili malo losija.

posto sam obilazio i prave evropske kampove u Svajcarskoj, Italiji, Austriji, Madjarskoj, Slovackoj koji su svetlosnimm godinama bolji od bilo cega u CG moje misljenje je da jos samo naziv kamp asocira na postojanje istog.
    u CG je relativno uredjen kamp Valdanos (i ima vode uvek), Jaz je katastrofa, u Buljaricama oba (i drzavni i privatni) veoma losa, u Kotoru ima jedan mali privatni koji je kolko tolko solidan ali nema plazu.
    prirodni polozaj je lep na Adi Bojani, postoji kamp ali je zapusten (bio nekada druge kategorije kada je bio nov).

pravi kamp po evropskim standardima sa cesmom, strujnim TV i telefonskim prikljuckom na svakoj parceli, sa masinama za pranje vesa, tusevima u dovoljnom broju (na svakih 30 gostiju 1 tus), uredjenim sanitarinim cvorovima na svakih 100metara, osvetljenjem nocu asfaltiranih staza, cuvarem i pre svega -tisinom- posle 22 sata ja jos nisam doziveo niti naleteo juznije od Istre, ukljucujuci i Grcku osim jednog izuzetka kampa u blizini Vurvuru koje prve kategorije.

pri tome, vlasnici i tih neuredjenih kampova naplacuju pare kao da jesu uredjeni, i cesto je skuplje nego u zapadnoj Evropi za istu kategoriju kampa.

ko hoce avanturizam CG je super mesto, iznenadjenja uz podizanje adrenalina su svakodnevna pojava, za kvalitetnu uslugu, mir i odmor potrazio bih neka druga mesta.

PS. u CG kampovima obicno nema niti vode niti struje niti telefona niti super marketa niti cuvar /ograde ali ima kafancina u kojoj nocu tresti turbo folk uz urlike pijanih lokalnih gostiju
    i obicno je problem uopste prici kampu vozilom..

pricam iz licnih iskustava i prema poznatim opstim standardima kategorizacije kampova u Evropi (ADAC ov vodic npr).
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by brick
      PS. u CG kampovima obicno nema niti vode niti struje niti telefona niti super marketa niti cuvar /ograde ali ima kafancina u kojoj nocu tresti turbo folk uz urlike pijanih lokalnih gostiju
      i obicno je problem uopste prici kampu vozilom..
      Onda si bio u Buljaricama kod Pere pre ko zna koliko godina
      Vode ima uvek, telefon & komp na ulazu u kamp, mokri čvorovi OK za naše uslove , supermarket i nekoliko trgovina u blizini. Jedino što osim mora nema nikakvog sadržaja, uveče se ide ili za Petrovac (par km odatle ali ni tamo nema ne znam šta specijalno) ili za Budvu. E tu je fora što se na ulazak u Budvu čeka po 20 minuta, od Bečića je uveče sve kao u sred špica beogradskog na Gazeli.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Red Beast
        CBC Veteran
        • 18.06.2005
        • 102
        • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

Originally posted by Heinz
        Jedino što osim mora nema nikakvog sadržaja
        Imma brate, ja redovno pravim gitarijadu i rostiljadu u svom dvoristu kad sam dole ...

Comment

• Bansha
          CBC Veteran
          • 09.01.2006
          • 101
          • Kragujevac

Originally posted by Red Beast
          Imma brate, ja redovno pravim gitarijadu i rostiljadu u svom dvoristu kad sam dole ...
          Kad si ti tamo?
          Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Red Beast
            CBC Veteran
            • 18.06.2005
            • 102
            • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

Odosmo skroz u OFF sem ako ne otvorim auto-kamp
            od 28.07 prva kuca iza poslasticarnice

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Vode ima uvek, telefon & komp na ulazu u kamp
              na svakoj parceli zasebno voda struja tel i nocno lokalno osvetrljenje (lampion) (kao sto je uobicajeno u kampu gde se placa koriscenje parcele) ?

ja kada sam bio nisam mogao da pridjem vozilom jer je prilaz bio blokiran pa se cekalo da se nekako oslobodi sirina kolovoza za prolaz, itd...bio, doziveo, platio i nikada vise tolikog maltretmana.

i nije samo u Buljaricama, Jaz je kao sa nekakvim imenom, ali je teren bio sav prekopan u rupcagama, gomilom divlje parkiranih kola bez porekla vlasnika (koji nisu gosti kampa), topla voda nestaje tokom dana, struja niskog napona i cesto nestaje, itd.

na Adi Bojani priroda super, preduslovi ok ali osoblje i usluga... jad i beda.
              narucis klopu a posle pola sata dodje da pita a sta bese treba i slicno..

stekao sam utisak da smetam, da su gosti neko strano telo koje remeti vekovnu tisinu vazduha a ako bas moram da budem tu da ostavim pare i nista ne trazim za njih..

da, bilo je relativno davno, uglavnom cela CG mi je delovala kao neka teska africka zabit gde civilizacije nema na vidiku... u odnosu na nekih 1.000km severnije ili zapadnije.

a galama iz kafane, i pokoja kradja opreme dodju gratis

mozda sam samo bio baksuz ali na desetine razlicitih mesta i u razlicito vreme scenario isti samo su detalji sta ne funkcionise povremeno razliciti.

ako mogu, i kada mogu radije cu u Italiju ili Spaniju nego u CG- hocu da se odmorim a ne umorim
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

CG i uredjeni kamperski turizam ja nikako ne mogu da zamislim u istoj recenici, a prirodno okruzenje bas puno toga nudi.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Upravo sam stigao iz Budve, pa sam se naravno kupao i na Jazu.Plaža neverovatna i čista, more mnogo čistije nego na gradskim plažama.Tamo ne ići vikendom jer se tu sjati cela Podgorica.Kamp im je je slaba "trojka"!Inače, iako kampujem od malena u CG nisam pronašao korekno opremljen kamp!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• coco
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2004
                    • 476
                    • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by TETAK
                    Upravo sam stigao iz Budve, pa sam se naravno kupao i na Jazu.Plaža neverovatna i čista, more mnogo čistije nego na gradskim plažama.Tamo ne ići vikendom jer se tu sjati cela Podgorica.Kamp im je je slaba "trojka"!Inače, iako kampujem od malena u CG nisam pronašao korekno opremljen kamp!
                    morat cu odgoditi put u cg za 7 dana. sutra mi dolazi elita iz srbije i hr na baushtel (batrovci/bajakovo)...nemam sreche...hebeno ritualno otvaranje granicnog prijelaza....btw kakve su cijene u cg? hrana pitje smjeshtaj?
                    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• coco
                      CBC Senator XXL
                      • 24.10.2004
                      • 476
                      • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by TETAK
                      jel ima i ovoga tam?
                      "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

U Cg taake ljude salju na robiju

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

mali off

u cg je temperatura vode od 15 -18 stepeni pa vi vidite ...ak0o ocete da se oladite najhladnije u predhonih 30 god burazer mi pizdi kaze ne moze da se kupa vec 10 dana
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Ja sam kako rekoh stigao pre par dana i za sve vreme mog boravka (7-17.07) temp. mora je bila 25 C!
                            Coco ima tamo i tuševa i devojaka a sledeća slika desno u odnosu na "tuš" je prikaz plaže "Jaz" zaista lepo, a?
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by neman
                              u cg je temperatura vode od 15 -18 stepeni pa vi vidite ...
                              Petrovac 20, Budva 21, Kotor 26, H. Novi 24
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Meni je zence u Igalu i nezna koliko je stepeni ali je jako hladno more!!!
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X