Pozitivna iskustva sa policijom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Mom mladjem burazeru su prosle godine narkomani (stariji 10-tak godina od njega) u kraju ukrali mobilni uz pretnju pistoljem.
    Koliko su ti narkomani dileje ostavili su njegovu karticu unutra, on i ortaci su ih sutra pozvali na tu karticu koja je ostala unutra cisto da pokusaju, ne sanjajuci da je stvarno ostala u telefonu. Lik nece ni da cuje da vrati telefon.
    Moj burazer odmah prijavi policiji i posle par dana uhapse obojicu narkomana.
    Evo do pre par meseci bio je po sudovima, i na kraju ih strpa u corku, nije se raspitivao koliko su dobili, ali koliko god da su dobili neka ih malo u "banji".
    BTW.Kaze mi burazer DA u toku sudjenja ovaj lik sto mu je uperio pistolj, neverovatno se promenio, totalno je propao, smrsao minimum 20 kila.

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Originally posted by Rubi
      Moj drugar je radio na kiosku brze hrane i bio je zrtva oruzane pljacke. Izmedju ostalog, lupili su ga pistoljem u glavu (iz fazona, on je u potpunosti saradjivao) i uzeli mu mobilni telefon. Naravno, dao je izjavu u vezi pljacke, i naveo i serijski broj svog telefona (sa garantnog lista). Oko mesec dana kasnije zovu ga iz Milana Rakica da dodje po svoj telefon. Dal' su ovi Zvezdarci nesto ekstra efikasni, ili je sve velika sreca u nesreci... I neki delikventi sa Mirijeva koje poznajem se isto nisu lepo proveli (to jest, uhvatili su ih i podigli optuznice, bez obrade kablom i nepotrebnih grubosti). Jedino imam reklamaciju sto patrolu policije nikad nisam video da zapravo patrolira po mom komsiluku (to im je na samom kraju reona), a ne bi bilo lose da par uniformisanih prosparta malo...
      SUP Zvezdara je poznat kao najbolji za pronalazenje telefona. Licno sam upoznao par inspektora odatle, vrlo su posteni i revnosni.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Hm...naravno da mi se tema dopada, ima tu korisnih iskustava.
        Evo još jedno.Pre par meseci kod nekih narkosa pronadjemo lom nekih stvari i jedan DVD.Naravno oni "nemaju pojma odakle im" i mučeni DVD čeka da prodje zakonski rok pa da ga (ko li samo smisli tu odredbu u ZKP-u) vratimo kretenima.Medjutim (Bog je veliki) jedan od uniformisanih kolega došao na kafu u naše prostorije i.......da ne davim prepozna svoj DVD.Jednostavno izvršena mu je provala i lopovi su uzeli taj DVD.Mislio je da se ne blamira i ne prijavljuje dogadjaj.
        Naravno morao je da dokaže i da je to zaista njegov uredjaj što mu nije bilo teško jer je imao i račun i garanciju za isti.Lopovi su se baš "obradovali" kad smo ih obavestili da smo pronašli vlasnika.....a vlasnik je kao satisfakciju dobio i lične podatke provalnika.....da im se zahvali!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dfast
          CBC Senator XXL
          • 26.05.2005
          • 1302
          • Hoofddorp NL /Bgd

Ne znam sta reci...desilo mi se da mi je auto udaren, a pocinioci pobegli. Na osnovu delova koji su se nasli ispod mog auta zakljucio sam o kom se autu i modelu radi. Policija koja je izvrsila uvidjaj, odradila je to rutinski ali uz primedbu da bez registarskih tablica pocinioca nista ne vredi.
          Otisao sam u Slobodana Penezica, sa svojim problemom gde mi je jedan od saobracajnih inspektora rekao da sluzba nije u stanju da vrsi privatne istrage, jer ako nema povredjenih onda nema potere.
          U pitanju je bila prilicna steta, sto je u reziji popravke ispod cene izaslo na 2500dm onda.
          Auto koji me je udario je bio nov-godina dana, sa specificnom bojom i ipak u Beogradu ih je bilo poprilicno, nekih 40-ak vozila. Uspeo sam da dobijem listing tog modela i godista i tad je krenula potraga. Zali boze potrosenog vremena i benzina, tu je toliko problema, pocev od toga da li se auto vodi na pravog vlasnika i da li je taj uopste na adresi itd. U svakom slucaju ostao je spisak suzen na nekih desetak vozila i to je tako ostalo svedeno na fajl pod imenom nemoguca misija.
          I onda sasvim slucajno naletim na auto u gradu, malo drugacija nijansa boje od fabricke, a auto star dve godine, pogledam malo blize kad sve se slaze, od toga gde je udaren i sta je zamenjeno. Iako se sve dobro odradi, delovi imaju oznaku god proizvodnje na novim vozilima i ako se levi retrovizor razlikuje to tome od desnog to nesto govori, kao i neoriginalne ratkapne i puno jos detalja. Elem, zapisem ja tablicu, i krenem da se konslutujem. Proslo je vec bilo vise od godinu dana, i za takvu akciju treba po privatnoj tuzbi ganjati pocionioca, platiti vestacenje na njegovom vozilu, naci advokata, pruziti dokaze od kojih sam ja imao samo delove njegovog auta ali koji ne moraju biti sa njegovog itd...
          Iako su stvari postale jasne, i iako sam da kazem nasao momka, momak malo mladji od mene je vozio ocev nov auto, napravio stetu i pobegao, pravno gledano, tu je bilo posla, i to bi se oduzilo u nedogled. Vec je bilo proslo vise od godinu dana, a meni auto osposobljen tj na tockovima, u medjuvremenu se izdesavaju neke druge stvari i prosto prestanes da razmislajas vise.
          A sve je moglo biti normalno da je pocinilac jednostavno pozvao policiju, ja bi dobio odstetu, njega bi mozda kaznili zbog brze voznje i to je to. Cudno je to kako su ljudi u panici skloni svacemu, svesni su da su pogresili ali nisu svesni da su greske moguce i da se desavaju. Ukratko znao sam ko mi je to uradio ali ih nikad nisam nazvao.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Evo recimo ja... Kad mi se sin rodio ja se napijem ko ocijanip i dokotrljam motor do podruma. Posle par dana ja tamo kad medjutim, nejga nema. E sad jel sam ga negde ostavio jel nisam i posle analize svesti ipak se dosetim maznuli ga gadovi. Prijavim sa skepsom i odem. Kao nazovem neki put al ništa. Prodje 1 godina, druga, ja bacim saobraćajnu kad treće kaže poslovodja traži te policija na telefon. Pu majku mu šta sam sad uradio, sve su me već osudili... Opet onaj Mesar oće da me bije.
            Jeste vi imali crveni motro taj i taj broj? Imao sam par crvenih motora (ustvari svi su bili crveni) ali ne znam broj. Donesite saobraćajnu u SUP Irig da uporedimo... E ebga, ajd vadi duplikat i odem tamo a motorče stoji u holu ko da je Harli a ne APN4 i poznam ga odma jer sam stavio elektronsko paljenje i bobinu od auta ali nisu moje gume? Neke nove...
            Uporedimo brojeve i potpišem. Izguram napolje, kurbal, zoooom upali i probam sve radi a i nove gume.
            Stavim ga na prikolicu i usput izgubim far do NS-a

Uglavnom, motor je nadjen posle 10 dana na Vencu u jarku pored puta, nestalo benzina. Milicija pokupila i odnela u svoju stanicu. Posle rutinski pošalje dopis ovima u NS jer je imao tablice a ovi provere i ne nadju me na adresi jer sam se preselio. U neko zlo doba nekom je dosadilo i pročitao je prijavu u kojoj je pisao i telefon na poslu. I tako posle 3 godine dobijem motor nazad sa novim gumama.

Posle mi iz vikendice odneli jedno 3000 maraka koječega mašina i alata i nije niko došao ni na uvidjaj , ko će da će zamajava...
            Pa ti sad vidi....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dragan
              CBC Veteran
              • 18.09.2005
              • 184
              • U blizini Novog Sada

Pre mesec i nesto ukrali mi plocicu od CD-a.To ne bi bilo cudno da su i CD odneli, al nisu. Plocicu koju sam sakrio pod sediste nasli i odneli a cd koji je na izvolte nisu dirali.Pokupili jos i oko tridesetak dinara gvozdjurije koje je bilo u polici.
              P.S. Ako neko ima, ili zna da neko ima plocicu za Panasonic CD (model cu napisati samo da nadjem knjigu) nek mi se javi.
              Necu mu nista, samo bih je kupio.

Comment

• dintel011
                CBC Senator XXL
                • 12.03.2005
                • 348
                • Beograd, Vidikovac

Originally posted by The Punisher
                Originally posted by Rubi
                Moj drugar je radio na kiosku brze hrane i bio je zrtva oruzane pljacke. Izmedju ostalog, lupili su ga pistoljem u glavu (iz fazona, on je u potpunosti saradjivao) i uzeli mu mobilni telefon. Naravno, dao je izjavu u vezi pljacke, i naveo i serijski broj svog telefona (sa garantnog lista). Oko mesec dana kasnije zovu ga iz Milana Rakica da dodje po svoj telefon. Dal' su ovi Zvezdarci nesto ekstra efikasni, ili je sve velika sreca u nesreci... I neki delikventi sa Mirijeva koje poznajem se isto nisu lepo proveli (to jest, uhvatili su ih i podigli optuznice, bez obrade kablom i nepotrebnih grubosti). Jedino imam reklamaciju sto patrolu policije nikad nisam video da zapravo patrolira po mom komsiluku (to im je na samom kraju reona), a ne bi bilo lose da par uniformisanih prosparta malo...
                SUP Zvezdara je poznat kao najbolji za pronalazenje telefona. Licno sam upoznao par inspektora odatle, vrlo su posteni i revnosni.
                Praksa je da se telefon odmah locira ako je iz krivicnog dela razbojnistvo ili neko slicno.
                Tehnicka mogucnost dozvoljava lociranje po serijskom broju, nezavisno od sim kartice... e sad u praksi retko ko ima serijski broj a i policija nece da se bakce bas sa svakim telefonom.

Krajem 2000 godine, dok sam trgovao mobilnim telefonima, obiju mi radnju, sve uredno prijavim, za sve telefone serijske brojeve prilozim... nikada nista nisu nasli, jos me smarali inspektori iz starog grada koji su bili zaduzeni za moj slucaj da im POKLONIM po telefon pa ce eto oni da se malo zaloze da se pronadju moji pokradeni, jer u gradu se ukarade najmanje 100 telefona dnevno i nemoze svaki da se prati, nemaju vremena. Posle toga nikada me nisu pozvali.
                Mozda je jos rano, nije proslo ni 6 godina.

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

Sad i da ti nadju ti phonovi ne vrede nista

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Dintel...šta reći, smradovi!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BlueCRX
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2006
                      • 122
                      • Beograd, Zvezdara

netreba ti IMEI( serijski broj)da bi nassao telefon,

samo trebaju u sistemu da pogledaju po broju telefona/sim karice
                      dok si ga ti koristio koji je imei bio, i da ga ukucaju u pretragu
                      i vide ko ga danas koristi,

stvar je u tome da li hoce ili necce,

ako je delo male sstete mizi ih da se bakccu sa time,
                      a ako je vecc iz nekog razzbojnisstva-ihaaa eto dela za pohvalu.

Sada ako je delo mala materijalna ssteta krivicna prijava
                      se podnosi po privatnoj tuzzbi.

Comment

• dfast
                        CBC Senator XXL
                        • 26.05.2005
                        • 1302
                        • Hoofddorp NL /Bgd

Evo kod mene je bila u pitanju i materijalna steta. Ukradena je Motorola cd 930, potpuno nova, kada se tek pojavila tako sto je razbijeno staklo suvozaca na audi-u 80. Subota oko pola 12 popodne, ulica ispred narodne bibiloteke i hrama. Znaci zaboravio telefon u autu, pored rucice menjaca, otisao narucio kafu i shvatio da mi je tel u kolima. Vratim se za nekih 10min, kad ima sta i da vidim.
                        Istog momenta seo u auto i otisao do supa u cini mi se Bozidara Adzije na Krstu i od svega na kraju nikom nista .

Comment

• BlueCRX
                          CBC Veteran
                          • 01.08.2006
                          • 122
                          • Beograd, Zvezdara

a kad je to bilo,
                          i jesi podneo krivicnu prijavu i gde

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Desilo se u Nebojsinoj ulici, tamo negde 98 posle bombardovanja, metalik plava cd930 sa koznom futrolom. A prijavljeno odmah kako sam gore naveo u supu u Bozidara Azdije a sada je to Radoslava Grujica ulica na Crvenom krstu. Dobio sam papir od tog inspektora jer je u telefonu bila i moja pre paid kartica, gde je lepo pisalo koji je model i koji broj telefona. Nikad mi nista nije javljeno. Nisam znao ImeI broj ali sam posle saznao da telefonski operateri imaju u softveru toj broj nao identifikacioni. To je to.

Comment

• BlueCRX
                              CBC Veteran
                              • 01.08.2006
                              • 122
                              • Beograd, Zvezdara

Danas je to drugacije, 98 se tako nessto jako slabo radilo,
                              ko ima slican problem nek se obrati

Comment

• dintel011
                                CBC Senator XXL
                                • 12.03.2005
                                • 348
                                • Beograd, Vidikovac

Originally posted by BlueCRX
                                netreba ti IMEI( serijski broj)da bi nassao telefon,

samo trebaju u sistemu da pogledaju po broju telefona/sim karice
                                dok si ga ti koristio koji je imei bio, i da ga ukucaju u pretragu
                                i vide ko ga danas koristi,

stvar je u tome da li hoce ili necce,

ako je delo male sstete mizi ih da se bakccu sa time,
                                a ako je vecc iz nekog razzbojnisstva-ihaaa eto dela za pohvalu.

Sada ako je delo mala materijalna ssteta krivicna prijava
                                se podnosi po privatnoj tuzzbi.
                                To im mozda od skora netreba IMEI, u to vreme 2000g trebalo im je, inspektor rece da aparati bez serijskog broja nemogu da se traze, kakve su bile tehnicke mogucnosti i strucnost - to je druga prica, u to vreme ni telekom nije izdavao duplikat pripejd kartice a sada je to moguce.
                                Sto se tice stete, mislim da 10 000dem u to vreme nije bila mala steta, a njih je boleo qurac prstom da mrdnu.

Comment

Working...
                                X