Da li je tih obaveznih 1000 din aktivacije, ustvari to o cemu brick prica?
Satelitsko pitanje
Collapse
X
-
Comment
-
-
Zasto je tako napravljeno ne znam, ali tako ide.
cudno.
rekoh ti vec, mnogo pre nego sto si ti uopste cuo za Total TV ja sam bio u poziciji pregovora u statusu prodavca.
ne nisam kupio niti 1 total tv paket ali sam direktno i indirektno prisustvovao/ucestvovao/ kupoprodaji desetina paketa.
i vaznije od toga, direktno iz prve ruke iz SBBa saznao pravila, uputstva i uslove koji su postavljeni.
to sto si ti kupio jedan ili 3 paketa za 5 minuta ne znaci da je ta brzina opste pravilo koje vazi.
forum sam ti naveo bas zato da ne bi potezao pitanje a jesi li kupio jedan komad, javno su izneta mnogobrojna iskustva raznih ljudi.
razocarao si me da nastupas sa pozicije "odustani od pisanja jer mi se ne svidja sto pise drugacije " ali to je vec tema tebi za razmisljanje kuda vodi represija jednoumlja.
ima ko je zeleo da razume sustinu, na srecu.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
ja samo da kazem da nameravam da uzmem totaltv zbog nba tekmi (3 nedeljno ako se dobro secam)
trenutno imam antenu koja hvata astra + hotbird, e sad valjda ce moci da hvata i total tv satelit... moram da vidim sa majstorom da li moze da se stavi josh 1 lnb :-PMail in function again
Comment
-
-
Poenta ovog da ne znam zasto je to tako napravljeno je sistem da das dileru pare da ti odradi uslugu koju mogu da urade i u SBB-u, i da ti papir koji takodje mogu da ti daju u centrali. Eto to mi nije jasno zasto je tako, mada nije ni bitno...
Nisam ni predlagao da odustane bilo ko zato sto ti ili ja kazemo ovako ili onako, jednostavno ne podnosim preterano kad pocnes da teoretises o necemu iako imas malo prakticnog iskustva iz prve ruke, a ti to obozavas da radis...Ja opet volim da prenosim iskustva iz prve ruke.
Elem, nije sad ni bitno toliko, procedura mislim da je sada jasna...
Comment
-
-
jednostavno ne podnosim preterano kad pocnes da teoretises o necemu iako imas malo prakticnog iskustva iz prve ruke, a ti to obozavas da radis...Ja opet volim da prenosim iskustva iz prve ruke
DTH koncept nije od juce i nije ovde izmisljen, i total tv nije to sto treba da bude.
npr, ti si u centru BGDa i ti se lepo prosetas peske i "igras" se sa papirima, dilerima, uzimas paket, bilo sta i sve ti je blizu.
ajde probaj malo dublje da shvatis te price iz prve ruke...
negde si u Lisovicu, Deliblatskoj pescari, Malom xxx zaseoku negde, tek uglavnom nisi iz Bgd i Dorcol ti je jaaaako daleko.
lepo pogledas sta pise na sajtu, uplatis paket preko poste, paket ti dodje na kucu opet preko poste i sta sad...?
vec imas (ili nemas svejedno namontiras sam) antenu, kablove sve sto treba otpakujes risiver, gurnes karticu u CI slot i ... !!!!
sledi problem. nista ne radi.
podrska ne postoji, najblizi diler sa spiska ti je 50, 200, 400km nebitno, bilo ko u tvojoj okolini koji zna sta i kako ne moze nista da uradi.
potrebna je ta famozna aktivacija.
i onda juris SBB da posalje dilera koji ce doci (kada ?) onda kada tebi nije zgodno, bakces se sa papirima danima da ubedis SBB da nisi kriminalac koji je upravo ukrao iz magacina risiver sa karticom, pa se malo igras gluvih telefona sa call centrom, pa ti onda jedno 5 puta prekinu namerno vezu da bi te otkacili...i slicne metode za podizanje adrenalina.
konacno, dodje ti diler, platis tih obaveznih (to sam napisao u prvoj poruci) 1000 din (ili vise zavisi gde se nalazi tvoja kuca geografski) kao ugradnju ( a ti si sve sam vec uradio) i eto proradila televizija.
u praksi, to traje od nekoliko sati pa do nekoliko nedelja.
Direct To Home koncept je mnogo drugaciji- narucis postom, platis otpakujes, ukljucis kablove i radi. da odmah radi i to stotine programa jer je risiver vec isprogramiran.
kakvo cudo, odmah radi
ako uporedis Total TV i takav jedan nacin pruzanja TV usluge razlika je ocigledna.
ja sam to nazvao birokratskim problemima, nazovi kako hoces poenta je da je sistem emitovanja preko satelita u svetu uobicajen na nacin da odmah radi, da nema cekanja na fiktivno otkljucavanje (obaska 1000 dinara nizasta) i da radi prakticno svuda.
zamisli da si ti kupac Total TV i zelis da gledas tv (o kakvo cudo) na svom brodu/jahti, houmer vozilu, brvnari na planini, ma gde daleko od ulice Kralja Petra i kruga 100metara gde su dileri.
kupis Total TV i ne radi...
a ne zelis da cujes i sta je obaveza dilera za onih 1000 dinara, drugu stranu medalje te naizgled formalne papirologije, sasvim sam uveren.
to sto ti imas jedno (ili dva ili tri ili 5) iskustava kupovine i to u centru BGDa ne nudi ti sliku realnog stanja sto se kaze na terenu, malo siri pogled.
kao neko sa ogromnim iskustvom sa DTH na 2 kontinenta sebe smatram sasvim dovoljno komptentnim da procenjujem koliko je sta kvalitetno i organizovano a koliko nije. a vise od 10 godina aktivno se sto bavim sto poznajem mnoge kolege iz tog biznisa i cista mi je savest oko iznetih (pr)ocena SBB-a poredeci prema drugim provajderima.
od mnogo jednostavne stvari poput DVB/DTH emitovanja koji se prodaje u samoposlugama tamo negde u svetu ovde je napravljen sistem bakcanja sa papirima, dilerima, dodatnim placanjima, cudesima koja su realno nepotrebna komplikacija.
stekao sam utisak da kada ja napisem iskustvo iz prve ruke to je za tebe nevalidno jer se ne uklapa u tvoje predstavu (predrasudu, prethodno iskustvo, sta vec) i apriori ti sve proglasavas teoretisanjem eto da bi omalovazio drugaciji stav/ misljenje o nekoj stvari.
tolerancija, a nisu ni sva iskustva obavezno ista...
ajd, u zdravljevolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Jesi zavrsio? Jesi? E hajde se sad vrati na poruku broj 3 u ovoj temi i procitaj sta pise "...dolazim u Beograd i ostajem par dana..." . Shodno tome sam mu i dao informaciju iz prve ruke, idi tu i tu, uradi to i to i gotov posao.
Medjutim brick ne bi bio brick kad u prostu pricu ne bi upleo 2-3 toma Rata i Mira, poceo da filozofira bez kraja i konca, te losa usluga, te ovo te ono, to nevalja ovako te valja onako...Ja u klin baba u plocu, covek pita konkretnu stvar, objasni mu se ali neee, moras da siris pricu kako to funkcionise u globalu, te imas iskustva nevidjeno sa ovim ili onim...ajoj...
Radis li ti ista JEDNOSTAVNO ili bas, ama BAS sve analiziras do u sitna crevca? Ajde cisto da nas sve iznenadis, ponekad pokusaj da das konkretan savet u 2 recenice ili manje, bez okretanja na teorije, teoreme, beskrajne rasprave, analize, itd...to malo koga interesuje, skrati malo, pobogu.
Takodje, u zdravlje
Comment
-
-
Gospodo,
svima se zahvaljujem na savetima i pomoci-posebno 206-ci i Bricku (bez redosleda).
Juce 02.09. sam kupio TotalTV. Ukratko-sve se svodi na ono sto je 206-ca opisao. Otisao sam u 7.Jula (tipa direkcija,radi 7 dana u nedelji do 20h),popunili su za mene ugovor (od mene samo L.K.) platio paket(cena zavisi od vrste paketa) + oprema (risiver+kartica 9900) i izasao. Otisao do najblizeg "dilera" u K.Mishinoj 37 i momak koga sam zatekao tamo (to je kod njega u stanu) je upisao nekoliko podataka (adresa,opstina,kraj,br.ugovora) u svoj "tefter", ukljucio moj risiver, izvrsio pocetno stelovanje (izbor jezika i tacno vreme), pozvao SBB/TotalTV rekao br.kartice dostupa i zamolio da je "aktiviraju",istog trenutka se pojavila slika na ekranu. Njemu platio 900 za taj posao.
Napomena-oprema se moze kupiti kod svih dilera(receno u direkciji a i ovaj momak je imao 5 kom. na lageru).
Evo me u Moskvi, gledam Dragacevski Sabor na RTS1
Risiver je najprostiji moguci, EPG meni je OK, nema mogucnost pravljenja sopstvenog redosleda kanala.
Kvalitet slike je nesto gori nego kod drugih satelitskih programa (cak i strani kanali su prilicno "zrnasti").Boost or bust...
Comment
-
Comment