TFT 19" wide?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

TFT 19" wide?

Pitanje: za potrebe firme treba da se nabavi neka kolicina 19" monitora u wide varijanti. Izbor je pao na viewsonic VA1912W ili
    VA1912W-2?
    Razlika u ceni je drasticna i zanimaju me iskustva ako je neko radio na nekom od ovih monitora?

Pozz | vujke
    while(!asleep()) {sheep++;}
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Uzmi belineu s1 necs pogrsiti a ustedeces mnogo veruj mi .... poz
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• 75ts
      CBC Senator XXL
      • 28.04.2005
      • 651
      • Beograd-Mirijevo

Hm gledam karakteristike za VA1912w-2 i kaze kontrast 500:1 nije nista posebno, 8ms..kolko sam video to je TN panel...sto bi trebalo da znaci nista posebno kaslicna wide 19tica...za kolko ga para imas?
      koliko vidim ovo je ekonomska varijanta...tako da imas veliki izbor u toj klasi..osim ako nemora striktno da bude VS.

Jedina bitna razlika je DVI konektor i zbog toga je ako se nevaram VA1912w 20% skuplji..to je kao neko pravilo u EU.

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Ne mora da bude VS, osim sto na njega imam 0 BP garanciju.
        ova belinea deluje interesantno, jefinija dosta, sa brzim odzivom.
        U sustini ne mora striktno neka marka, moze bilo koja 19", pozeljno da je wide ali ne mora.
        Uslov je budzet od oko 300€/kom i mora da se kupi u nekoj od ove tri firme:
        www.hgspot.co.yu
        www.desk.co.yu
        www.grappoloin.com

Koga ne mrzi nek pogleda ponudu, mozda ima nesto sto sam prevideo

Comment

• 75ts
          CBC Senator XXL
          • 28.04.2005
          • 651
          • Beograd-Mirijevo

Ja bi onda isao na Samsung 940BW...4ms, 300cd/m2, 500:1,160°/160°, sil/bl, DVI, 1440*900, WIDE.....u grapolu end cena je oko 270.00 moze to i malo dole ali ako moras da uzimas isljucivo od te 3 firme onda je to to.
          Za Samsunga isto imas 3god garancije i nesecam se da je u proteklih godinu a i vise dosao neki sa BP.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Ja imam ViewSonic VA912 kod kuce i prezadovoljan sam!!!!! Za te pare nije mogao bolji monitor da se nadje...

LG-u dajem prednost u odnosu na Samsung, jer ima mnogo bolje matrice za monitore. Kod nas je Samsung prenaduvana marka.

I sony nije mnogo jaci sa cenom trenutno!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 75ts
              CBC Senator XXL
              • 28.04.2005
              • 651
              • Beograd-Mirijevo

LG spada u istu klasu kao Samsnug, jedino sto nisam nasao u pomenutim cenovnicima LG wide, a cini mi se da je Samsung jeftiniji od ViewSonica, dok na papiru ima malo bolje performanse....mada taj model View Sonica je low budget varijanta isto kao i Samsungov 940BW tako da netreba ocekivati od njih bog zna sta...jedan plus za ViewSonic je sto ima zvucnike u sebi.

Kod nas nije Samsung prenaduvan nego je jednostavno do skora bio jedini koji je ima siroku palteu monitora koju je mogao da ponudi a takodje je bio i veliki raspon cena, oduvek je i LG bio tu samo je bilo uzasno raditi sa njima dok ih je Cores radio jer nedaj boze da mora da ode na servis, mada su se dosta popravili po tom pitanju od kad su CT i Sinteh krenuli da ih rade, generalno LG je za dlaku jeftniji od Samsunga ali je to ta klasa....View Sonic su oduvek vazili za kvalitetne monitore a samim tim su i uvek bili skuplji od njihovih rivala...jedini problem, je bio sto im prodajna mreza nije toliko bila razgranata pa se sve svodilo na Adacom kod kojih je bilo uvek dranje a kasnije i PCC je uzeo da ih radi....Sony u toj ekonomskoj klasi je po meni bacanje para.

Comment

• vujke
                Admin
                • 29.09.2004
                • 1673
                • Mladenovac
                • Daewoo Lanos 1.5SX

Monitori su za office, znaci ne trebaju neka spejs-cuda i ostalo da podrzava na papiru, sto znaci low-budget varijanta. Za sebe bih uzeo 970P ali...
                Da se vratimo na civi-jev predlog, belinea S1W, cena oko 240€, 5ms odziv i kontrast 850:1. cini mi se da je to trenutno best buy u odnosu na Samsung i VS. Sta mislite?

Comment

• 75ts
                  CBC Senator XXL
                  • 28.04.2005
                  • 651
                  • Beograd-Mirijevo

Uzimaj Belineu ok je cena, ima 3 god gar. i sto je najbitnije zavrsice posao

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako je office varijanta, onda i 12ms zavrsava posao, kao i bilo koja marka... Samo gledaj kontrast, da slika bude kvalitetnija!!!

Malo offa, siguran sam da u low budget varijanti LG ima kvalitetniju matricu od Samsunga...
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• vujke
                      Admin
                      • 29.09.2004
                      • 1673
                      • Mladenovac
                      • Daewoo Lanos 1.5SX

I ja to mislim

@Eon Vec imam 3x17" LG u firmi na 8ms i CS pichi bez problema svakog petka posle radnog vremena

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Ako ti treba za Grappolo..... imam DIL status... ap mozda moze da se ustedi nesto novaca...

A i Tehnodrom... a da ... ove 3 firme...

Comment

• Impuls
                          CBC Član
                          • 28.02.2006
                          • 64
                          • Vrsac

A 20" wide?

Razmiisli i o varijanti LG L204WT. 20" wide, 5ms, kontrast 1400:1 (kobajagi, uz pomoc nekog "dynamic contrast blah blah..."), ali kazu da je na njemu crna - crna, ima dvi ulaz, rez. 1440x1050 itd. Cena izmedju 300-320 Eur, a ako malo prokopas mozda i nize. Ja sam narucio za cerkicu, stize u utorak. Ako dotle ne pazaris, postovacu mali test.

Comment

• vujke
                            Admin
                            • 29.09.2004
                            • 1673
                            • Mladenovac
                            • Daewoo Lanos 1.5SX

Kasnim

Zaboravio sam da zakljucim temu.. kupljene 19-ice Belinea, za po 215€.
                            Imaju solidan ugao vidljivosti, malo jacu lampu nego sto se meni svidja, crna je prilicno crna, na testu ne probija nigde dok u CS-u malo probija po sredini gore i dole (jeste odmah je pao okrsaj medju kancelarijama ) Malo mora da se poradi na kalibraciji jer crvena nije crvena, za DTP nije dobar ali za to nije ni namenjen. Nema BP; niti duhova dok se gleda film ili igra, text je odlicne citlijivosti bez ikakvih podesavanja cleartype i slicno za razliku od LG-a koje vec imamo od ranije.
                            Sve u svemu za posao koji treba da radi je odlican, cudo jedno kako se covek brzo navikne na wide

Pozz | vujke

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

Zaboravio si da kazes hvala civi vodim na pljesu
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

Working...
                              X