Kako kupovati preko amazon.com i slicnih sajtova iz srbije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

Da ne bi ispao neverni Toma, ja sam u Kanadi kupio kameru preko e-bay, bez ikakvog problema, ali je lik koji je prodavao takodje bio u Montrealu. Medjutim ono sto moram da napomenem da je jedan moj kolega ostao kratak za 800 USD jer je lap top platio preko westenr union nekom liku u uk, i da se posle dve nedelje ispostavilo da je sve deo prevare...

Znaci ipak voditi racuna kako se placa. Pisao je e-bay, ali su ga oni oladili da to nije njihov problem
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Nikola
      CBC Senator XXL
      • 29.09.2004
      • 975
      • Indjija/Vojvodina

Kolega ti zivi gde?
      Ovde u Srbiji?
      .:Cuore Sportivo:.
      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• TheDoctor
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 299
        • Keekendah City, Dukesland

nije bitno odakle je samo da se nikada nista ne placa preo western uniona jer nemogu da udju u trag novcu...ja kontam da je WU izmisljen samo zbog toga
        www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Čiča
          CBC Senator XXL
          • 14.12.2005
          • 1621
          • Beograd, Vidikovac

Da zivi u Srbiji ako je Banovo Brdo Srbija???

Jos uvek kada mu to spomenem place ko kisa, a proslo je godinu dana

"Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

Originally posted by TheDoctor
            nije bitno odakle je samo da se nikada nista ne placa preo western uniona jer nemogu da udju u trag novcu...ja kontam da je WU izmisljen samo zbog toga
            Jako je bitno odakle je u ovom slucaju

Iz Srbije ne mogu pare da se posalju sa WU.
            Sta je kolega radio, zaista ne znam ali mi se cini da kanda malo ne prica istinu

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

E tu sam te cekao, uvek se nedje neki neverni toma, ali nisam hteo da sirim pricu, medjutim sada si mi bacio rukavicu u lice...
              Name zbog postojanja zakona kojim se osim u posebnim slucajevima (lecenje, skolovanje...itd) ne moze novac izositi iz zemlje, kolega je nasao taj lap top. Posto imamo dosta kolega koji su kontraktori po celom svetu, zamolili smo kolegu iz Omana da posalje (PLATI) na tu adresu preko WU, a on je njegovim roditeljima u BGD-u dao taj iznos novca.

@ Nikola, ako zelis mozemo ti poslati snoop file, tog site, jer smo morali da trace po netu IP host, pa onda da saljemo te filo-ove na e-bay ne bi li uhvatili ili makar dosli do para, jer ako mislis da je bilo kome ko posteno radi prija da izgubi 800 USD, onda se varas, a ne volim kada mi kazu da "KANDA MALO NE PRICAM ISTINU" jer nemam nista od toga da baronisem po netu, vec mi je namera bila da ostalim clanvima skrenem paznju da ipak otvore oci kod kupovine ovim putem.

Ako imas jos neko pitanje molim te da mi se obratis na pp

Izvinjavam se ostalima na objasnjenju oderedejnom clanu, pa makar on bio i "moderator"

Comment

• Nikola
                CBC Senator XXL
                • 29.09.2004
                • 975
                • Indjija/Vojvodina

Zaboravi to sto sam mod, nema nikave veze sa pricom.

Nisam rekao tebi da ne pricas istinu, vec tvom kolegi, sto se jasno vidi iz mojih postova.

Originally posted by Bond-James Bond
                kolega ostao kratak za 800 USD jer je lap top platio preko westenr union nekom liku u uk
                Koliko shvatam on nije nista direktno platio tom liku u UK vec je dao pare necijim roditeljima u BG.

Dakle, ti si taj koji je uneo zabunu.

Procitaj jos jednom moje postove, nije mi bio cilj da tebi kazem da ne pricas istinu, vec staviti jasno do znanja, i ne unositi zabunu medju ljude koje ova tematika zanima, da se novac moze poslati tim konkretno putem u inostranstvo

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

U pitanju je zabuna u citanju postova.

Izvini i ako jesi moderator

Ja sam bio pored coveka kada je potvrdio narudzbinu, a platio jeste preko WU ali iz Omana.

Ovaj forum jeste najbolji jer se mnostvo ljudi mogu nauciti necemu sto ne poznaju, a meni je bio cilj da svoje ili kolegino licno i 800USD tesko iskustvo prenesem kao upozorenje.

Mislim da smo se dosta ti i ja prepucavali. Moje izvinjenje za nerauzumevanje ili lose protumacene postove, but never call me lier

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

ajde da ne otvaram novu temu! Treba da uzmem jedan auto preko ove firme http://pm-erelocation.com/tracking.php.htm i naravno treba da im uplatim unapred novce preko WU-a!? Da li je neko imao posla sa njima i da li je moguce da je prevara!? A drugo kako da proverim da li oni uopste postoje?!
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• jovan30
                        CBC Senator
                        • 07.05.2006
                        • 322
                        • Beograd

ne placaj nista unapred, vrlo moguce da je prevara.

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Originally posted by jovan30
                          ne placaj nista unapred, vrlo moguce da je prevara.
                          U 99.99% prvo se placa pa se onda salje proizvod.

Ja sam preko eBay mnogo toga kupovao i svako hoce prvo $$$ pre nego sto mi posalju ono sto sam kupio. Ali da kucnem u drvo jos nisam imao problema.

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Originally posted by ada
                            ajde da ne otvaram novu temu! Treba da uzmem jedan auto preko ove firme http://pm-erelocation.com/tracking.php.htm i naravno treba da im uplatim unapred novce preko WU-a!? Da li je neko imao posla sa njima i da li je moguce da je prevara!? A drugo kako da proverim da li oni uopste postoje?!
                            WU ti je inace jako skup nacin slanja para... Na vece sume, (auto) pogotovo... Bankovni SWIFT bi trebao biti znatno jeftiniji i transparentniji... Za placanje 100% unaprijed ne znam, ali budi jako oprezan...!!! Pogotovo ako je nesto nerealno jeftino... Postoji podatak da na Mobile.de ima dosta "navlakusa" oglasa, naravno sa 100% avansom, za "pravu priliku"... Halo Bing, kako brat...?

Ozbiljna auto-kuca u inostranstvu bi trebala da ima svoj site, sa adresom, telefonima, i sl... I kada ih kontaktiras, insistiraj da nemas namjeru placati 100% unaprijed nesto sto nisi vidio da odgovara opisu na internetu... Oni ce reci: Mi ne garantujemo da necemo prodati, ali bolje ti je i da "klapis" tamo dzaba, nego da "popusis" npr. 5000 EUR, i doniras ih nekom nasem, Turskom, Ruskom, ili Njemackom lezihljebovicu...

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

treba da im uplatim unapred novce preko WU-a!?
                              zaboravi.
                              tako se ne vrsi medjunarodna trgovina.

ili LC, ili bankarski swift, ili sertificirani cek ili nesto slicno gde nema anonimnosti u postupku transfera.

neko je pomenuo osiguranje u transportu, to uvek placa kupac (prema zelji ako hoce) i ugovara se (oznacava) kao CIF.
                              obicno kosta 2-3% vrednosti robe, i svakako se isplati ako je isporuka avionskim putem jer obuhvata sve, do samog trenutka potpisivanja airway bill-a.

imao sam situaciju kada sam kupovao putem mail order kataloga audio opremu reda 1.000 USD koja je "nestala" neposredno po sletanju cargo aviona.
                              imao sam placen CIF transport i posle pismene prijave da robu nisam dobio ponovo su mi poslali, bez ijednog centa doplate ili bilo cega.

i zemlja gde je nestala roba je bila na zapadu, iako nije bitno (tj kradje postoje svuda ne samo u Srbiji).

putem WU se po pravilu ne placa nista vrednije od 50tak dolara, posto nema nikakvih garancija za bilo sta a to je neka suma koja se moze i visekratno prezaliti...

auto, pa jos unapred i putem WU - ni u najludjim snovima, moja preporuka.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Skyline GT-R
                                CBC Senator XXL
                                • 13.02.2005
                                • 806
                                • Chicago - My Kind Of Town

Osiguranje 2-3%...hmmm...koliko ja znam cifra je daleko veca.Zaboravio sam tacnon koliko je, ali znam da je bilo prica ljudi koji su slali da se (ako ne zaljes nesto EXTREMNO vredno) ne isplati osiguravati paket.
                                Cak i moj drug kad je odavde slao nesto dole...znam da je paket kostao da se posalje oko 150 $ (+,-), ono sto je imao u paketu je kostalo nesto manje od 1000$ i znam da mi je reko da mu se uopste nije isplatilio da placa osiguranje paketa.

Bas cu da ga pitam kloliko je kostalo?

Comment

Working...
                                X