Kakve veze ima ucena s kradjom kola? To je samo izgovor za klasicno ucenjivanje!!! Sta da lik nije imao kintu da plati ? Ili da je rekao, nemam pare, odjebite i vi i kola ?
Sta bi ste vi uradili da vam ukradu auto?
Collapse
X
-
A sta recimo ako nemas da platis, dobio si auto od tetke, na nagradnoj igri, znaci nemas ni za kasko ni za alarm, ni za hranu, zivis kako podstanar, i jedva cekas nedelju da se resis auta na najlonu, i oni ga maznu u medjuvremenu i traze otkup... (samo mislim na glas, nemorate odgovaratiFifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Pa iskreno ova Bondova prica i jeste najstrasnija, zbog te ucene. Ne znam, mada mislim da oni to k*njaju samo da bi zastrasili onog ko treba da otkupi auto, ili da bi sprecili da ti prijavis policiji. To je klasicna ucena, a sa takvima treba po kratkom postupku!!!
Comment
-
-
Originally posted by jovan30............. a sa takvima treba po kratkom postupku!!!upravo tako,ne znam ali ja bi za auto bio spreman na sve i svasta.....bolje samar da mi lupis nego auto da mi diras!
Comment
-
-
Upisano: Yesterday, at 14:00 Naslov komentara:
--------------------------------------------------------------------------------
A sta recimo ako nemas da platis, dobio si auto od tetke, na nagradnoj igri, znaci nemas ni za kasko ni za alarm, ni za hranu, zivis kako podstanar, i jedva cekas nedelju da se resis auta na najlonu, i oni ga maznu u medjuvremenu i traze otkup..
javna je tajna da 95+% svih kradja i svih kradenih automobila je u dikretnoj sprezi za racun drzave ili uz saznanje drzave (jos daleko pre kradje).
auto mafija nisu slucajni prolaznici ili dete koje se igralo pa eto omaklo se...
ranije je direktno krala policija (90tih, DB) i vojska i te kradene registrovala regularno, odnosno delila prijateljima (partijskim), "zasluznima" i slicnima iz uskog kruga privilegovanih i bliskih drzavnom aparatu.
u svakom gradu se manje vise zna koje grupe rade, koje vode biznis, uopste policija nije niti taoliko naivna, glupa i gluva da nema pojma....
ali cesto ni nema mig od vlasti da radi svoj posao bez pritisaka i ometanja.
sada zakonski ionako prakticno ne postoji rizik po lopove posto i nisu lopovi nego se samo sluze, a i ako se nadje vozilo ili uhvati lopov niko nece odgovarati niti nadoknaditi pretprljenu stetu.
kada bi se uvelo da lopov mora da nadoknadi stetu iz licne imovine, bila bi (mozda) druga pravila igre a auti neuporedivo manje krali ako se zna da se moze ocekivati da se puno toga materijalno izgubi.
naravno, i u policiji ima korektnih postenih i savesnih koji istinski traze ukradeni auto, rade odgovorno svoj posao i sa uspehom pronadju i vrate vozila.
do 2004- trend kradja je bio takav da se broj ukradenih auta smanjivao, a onda je ponovo porastao (indikativno da je slucajno i vlast promenjena).
nece policajac da ulece u potragu za ukradenim ako nije siguran da iza njega stoji drzava koja ce ga potpuno zastititi u poslu u svakom pogledu (i privatno kao obicnog gradjanina).
sto se kaze, riba smrdi od glave, od vlasti zavisi kako ce se lopovi osecati i ponasati.
gradjani slabo sta mogu da ucine, cak stavise zabranjeno im je da brane svoju privatnu imovinu nasim naopakim pravno sudskim sistemom (koji jos zivi u samoupravnom dobu).
lustracija, bese prazna pricavolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Koliko je poznato u svakoj drzavi su glavna "drzavna cheda" banke i osiguravajuca drustva preko kojih se legalno skuplja harach od gradjana. Mozda je poruka drzave da ljudi vise investiraju u osiguranja. Cisto mi to pade napamet. Radi se uvek o ogromnoj lovi. E onda kad nestane vozilo svi se polome da ga nadju jer se isplati vise nego platiti u gotovini za neciji krsh.
Naravno da riba uvek mirise od glave. To je ono sto ce vrlo tesko ici u Srbiji. Dok je tako, sve drugo ne vredi NISTA. Mozete slobodno da mislite da ja preterujem ali mi ne smeta sve dok to VI placate. Krade se i ovde ali za razliku od tamo automobili odlaze iz zemlje (cesto i van Unije) pa je to malo drugacije.
Sto se tice onog ko i kako sme zakonski da se brani ako ga neko pljacka na oci. Ne sme se NISTA ni ovde osim ako nije samoodbrana koja moze da se dokaze. Upotreba vatrenog oruzja posebno ne dolazi u obzir. Uostalom, banditi su najcesce naoruzani i sami jer oni sve smeju.
Comment
-
-
Zato i osiguravajuca drustva angazuju privatne detektive koji potrazuju hiljade kola u EU i preko.... Ali kod nas je to jos daleko, naravno iz razloga korumpirane drzave kao i njenog izvrsnog organa!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
E, a sta se dogadja ako ti osiguranje isplati pare, ti naravno vecinu potrosis a onda ti pronadju autoTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Eeeee, sta je sve kod nas daleko....
Jedini izlaz je voziti "nepopularan" automobil, po mogucstvu 8-10 godina star i ne plasiti se kradje
No, tad je pomalo glava u torbi (manje airbagova, ako ih i ima, losije kocnice, ogibljenje...) ali je sigurnije po novcanik
Da parafraziram: Sigurnost kosta, koliiko siguran zelis da budes ???
Comment
-
-
Ma i drzava i drzavu vode i zakon donose idioti!
Treba doneti zakon kao u Juznoafrickoj Republici:mozes da miniras sopstveno vozilo,uopste mozes da stavis bilo kakvu zastitu na auto koja moze da povredi ili ubije lopova,a sankcije za takve postupke vrlo blage, skoro nikakve.Garantujem da bi se u tom slucaju kradje smanjile za preko 80% usled naglog porasta prodaje eksploziva i bombi u Srbiji.
Inace u poslednje vreme se nesto prica o tome da se novim ustavom nesto promenilo sto se zastite licne svojine tice.Ako neko zna nesto vise o tome neka objasni
Comment
-
-
pridruzujem se... I ja bih da znam kako je automobil pronajden ?!
Inace u Juznoj Africi, Izraelu i jos mnogo zemnalja ne mozete nista, ali nista, osigurati ako nemate mere zastite. Visina osigurane sume, kao i premija (uplata osiguranja) zavise od toga sta se osigurava i koje i kakve su mere zastite. Postoji gradacija za sve. Auto i kucu bez dooobrog alarma ne mozete osigurati.
Kad smo kod sigurnosti, bio sam u Juznoafrickoj republici: tamo su blokovi kuca srednje klase ogradjeni zicom visokom 5 metara, bodljikavim obrubom, strujom, kamerama, strazarima (veoooma naoruzanim) i sl. Svaki covek vise srednje klase vozi blindirani automobil i sl. Blindirani automobili su tamo sasvim normalna pojava.
Ponavljam se, ali neka: Sigurnost kosta, koliko siguran zelis da budes ?!
Comment
-
Comment