Kucni ljubimci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madic
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 844
    • Beograd

Re: Kucni ljubimci

Poklanjam štene, staro oko mesec dana, nađeno na Tari, očišćeno od buva i parazita.
    Nemam uslova da ga zadržim a bilo mi žao da ga ostavim tamo.

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995
      • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Probaj da ponudis stene na sajtu od ORCA-e.

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
      061/665-94-23

Comment

• madic
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 844
        • Beograd

Ma neva vajde od ORCA-e, maltene očekuju od tebe da spremiš psa za izložbu i onda da im ga daš.

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Ja vih da uzeo rado ali sam 200km daleko
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• mobbdeepqb
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2009
            • 383
            • beograd

zato je tu City express

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Juce na autoput unas uhvati nevreme praceno gradom, negde oko Kragujevca. Stanem na pumpu neposredno nakon nevremena i imam sta da vidim! Pun pick-up nezasticenih pasa. Ovi u donjim drvenim boxovima jos nekako a ovi gore u metalnom nezasticeni i od vetra, jer su iznad kabine, i od kise. Tri psa, ne mogu ni da legnu. Sve smrdi na fekalije. Drhte od straha i hladnoce, kada sam im prisao u ocima im se vidi molba da ih pomazim ili bar pustim... Jos mi se place od same pomisli na njih. I sta tu covek moze da uradi?! Inace, bile su Grcke tablice...

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• mobbdeepqb
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2009
                • 383
                • beograd

Uzas je kako se neki ''ljudi''ophode prema zivotinjama

Comment

• 1nsane
                  CBC Senator XXL
                  • 28.05.2007
                  • 388
                  • Umcari - Grocka

Da se i ja nadovezem na pricu o losem ophodjenju prema zivotinjama.
                  Pre par meseci svratim kod kolege iz firme na kafu i vidim prelepog sibirskog samojeda vezanog za stub terase. Posto mi je to omiljena pasmina (pored haskija i malamuta), odmah pridjem psu da ga pomazim i u momentu se zgrozim.........Pas je bio pun krpelja, od kojih su neki bili rekordne velicine (par krpelja od 1cm. kunem se) Odmah pocnem da kolegi drzim lekciju da je to zaista greh i da se ne treba tako ophoditi prema psu i pocnem da cupam krpelje. Najcudnije je sto je kerusa stajala mirno dok sam ih vadio, a to ume prilicno da boli (vadio sam ih par puta sam sebi kad se nakaleme na pecanju), ne mrda se i samo sto ne kaze hvala. Tu mi kolega sklopi pricu kako su tog psa dobili njegovi klinci, kako ga obozavaju ali ga uopste ne odrzavaju - samo ga hrane i ponekad setaju, a on nema vremena ni para da ga odrzava.......... Meni prekipi u glavi i samo sam mu rekao - "Trazi od mene sta hoces, pas ide samnom". On pocne da kuka kao ne zna sta da kaze deci, rado bi ga poklonio za Dz, ali ne sme zbog dece...... Ja odlucim da sacekam da mu se klinci vrate iz skole i popricam sa njima. Kad sam im pokazao koliko sam krpelja skinuo i koliko jos ima i kad sam im objasnio koliko je to opasno za psa i sta ima sve treba da odrzavaju jednog tako zahtevnog psa, klinci su popustili i dali mi psa u zamenu za nadogradnju kompjutera. Kuci sam morao jos tri puta da zaprasim psa i ponovo da skidam krpelje (potrosio 2 ampule za tri dana). Supruga je prvo htela da me izbaci iz kuce (moje kuce bre), a sledeceg dana je samovoljno preuzela brigu o psu dok sam ja na poslu, zgotivila je preko noci, a ko i ne bi - kad je kerusa umiljata kao macka. I evo kako sad izgleda posle nekoliko zaprasivanja, kupanja i par meseci "prave" hrane (a ne ostataka od rucka, tj. splacina). Dali smo joj ime LISA, sa dodatkom JDM WHITE BITCH, cipovali i sad jurim papire (posto je leglo registrovano) da bih mogao da je ocenim.

Jako mi je drago sto sam spasao ovako lepog psa, pogotovo sto mi je ovo jedna od omiljenih vrsta pasa, prethodno sam dugo vrteo oglase i trazio povoljno da kupim malamuta, sibirskog samojeda ili haskija, ali kadgod bi izletelo neko dobro stene - ili je prodato unapred, ili su trazili neku sumanutu cifru koju nisam mogao da izdvojim.......Ali, eto, to je sudbina, izgleda da mi nije sudjeno da odaberem psa vec da pas odabere mene.

BTW. aj kad sam se toliko raspisao o ovom psu, da pomenem i jos jednog koji je "kod mene na hrani" - Mesanac (pekinezera i kisne gliste, cini mi se), Roki, jedan od najpametnijih i najsrcanijih pasa koje sam video.
                  NO BRAIN
                  NO PAIN
                  1_N_S_A_N_E

Comment

• kamango
                    CBC Senator
                    • 31.05.2009
                    • 205
                    • KS-BG

Velika je greska cupati krpelja, mogu nastati razne infekcije i upale. U apotekama se mogu naci jeftini i jednostavni alati za skidanje krpelja.

Comment

• 1nsane
                      CBC Senator XXL
                      • 28.05.2007
                      • 388
                      • Umcari - Grocka

Treba znati kako se krpelj uvlaci pod kozu, pri cupanju ga treba uhvatiti sto blize kozi (da se ne istiskava krv nazad iz krpelja), okrenuti na suprotnu stranu (kao da navijas sat, ali suprotni smer) i izaci ce ceo (sa glavom) i nema opasnosti od infekcije. Ta sredstva i preparati jednostavno ne funkcionisu - napisao sam da sam za tri dana potrosio 2 ampule (najbolje koje sam nasao u PEDIGREE-u) u tu namenu i da sam opet morao da ih cupam. Znam za drugi lek, sredstvo koje garantovano uklanja krpelja koji se vec uvukao, ali u ovom slucaju nisam smeo da ga koristim zbog karakteristicnog krzna psa (bele boje). Inace, sva ta sredstva po apotekama su cista reklama (sa izuzetkom BAYER-ovih ogrlica) i deluju samo preventivno - ali nemaju efekta na vec pripijene krpelje, vec samo odbijaju nove. Dejstvo im je jako kratko FRONTLINE npr. pise da deluje tokom cele godine, a u praksi samo 2 meseca, pomenute bayerove ogrlice traju i do pola godine. Ja sam za sebe nasao drugo resenje - redovno kosim travnjak i jednom ili dvaputa isprskam (ceo travnjak) i znam sigurno da nemam krpelja ni buva u dvoristu, deca slobodno mogu da se valjaju po travi po ceo dan.
                      Ovo je bio slucaj da je pas vec donet sa krpeljima i morao sam ovako. A ne brini, ja sam "seljak covek", veterinar mi je kucni prijatelj i ovo sam od njega naucio.
                      NO BRAIN
                      NO PAIN
                      1_N_S_A_N_E

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Od jednog "seljaka" sam pokupio stos za skidanje krpelja : parcetom sapuna se trlja krpelj kruznim pokretima u antiklokvajs smeru i krpelj ostane na sapunu ! VIdeo me covek kako jurim svog klinca da mu iscupam jednog, uhvatio dete i poslao me po sapun. Skinuo ga za 10 sec. Ne znam samo kako bi to moglo kod ovog divnog belog psa zbog dlake...mozda da se malo pod**** dlaka oko krpelja ?
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• little
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 912
                          • BGD
                          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by 1nsane
                          Dali smo joj ime LISA, sa dodatkom JDM WHITE BITCH, cipovali i sad jurim papire (posto je leglo registrovano) da bih mogao da je ocenim.
                          Da li bi Lisa da upozna Tedija?
                          I još nešto - Bajerovu ogrlicu smo mi koristili do skoro pa su krpelji postali imuni i na nju tako da smo prešli na njihove ampule
                          "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• kamango
                            CBC Senator
                            • 31.05.2009
                            • 205
                            • KS-BG

Sem sto pas lepse mirise od ogrlice, ne vidim drugu primenu . Za divno cudo, ove godine na 4 ara travnate povrsine pas mi je pokupio tek 5-6 krpelja, dok je prosle godine bilo problema....

Comment

• little
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 912
                              • BGD
                              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Ogrlice protiv buva i krpelja smrde!

@LISA - Tedi te pozdravlja
                              "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• 1nsane
                                CBC Senator XXL
                                • 28.05.2007
                                • 388
                                • Umcari - Grocka

Javlja mi se da cu ti jednom prilikom kidnapovati Tedija na par dana. Dogovoricemo se kad bude vreme.
                                Jel' ocenjen? Mislim, jel' ima papire?
                                NO BRAIN
                                NO PAIN
                                1_N_S_A_N_E

Comment

Working...
                                X