Imao sam jednog baš to godište.Ako mu je sve u redu a posebno K-glava ide kao avion.Jednostavno, vozio sam svašta ali mi je to čudo Audi 90 2,3 ostalo u neverovatnom sećanju.Bez problema je išao 210 km/h(180 km/h mogao je da vozi ceo dan), ali je u gradu trošio oko 12 l/100 km.Na otvorenom je bio tu negde oko osmice.Tog mog bivšeg vidjam i dan danas.Sada je na 420000 km(nije otvaran) a spolja još uvek odlično izgleda.
Kod njega teško ide ugradnja gasa, a kada se i ugradi uvek nešto oko lera nije kako treba.
Ja sam u njega sipao samo Castrol RS(zamena na 10000 sa svim filterima) a i ostali su, pa je to možda jedna od tajni uspeha.
Ima osetljivu benzinsku pumpu i preporučljivo mu je ugraditi predfilter.
Ekstra auto i ekstra motor!
tetak hvala na odgovoru , zaista i ja imam takav utisak , sto sam ga provozao po auto put , udoban auto , vuce kao nenormalan . vrh gasa 140kmh kao na leru da ide , jedino sto ima neke knedle to mi se bas nesvidja . Za plin moram da se malo raspitam , korisno je to sto si mi naveo ,jer ako ga ovako kupim i vozim na benzin ,necu ga uopste voziti a da mis toji na parkingu za to mi netreba . Inace je registracija 26.000 dinara to sam se raspitao . Limarija je o.k. , nisam video nigde koroziju a prodavac mi trazi 3.500 eur za njega i to fixno . Jos malo cu razmisliti....
Plaše me te "knedle" koje pominješ.Možda je problem samo u filteru za gorivo ili nešto banalno, ali možda bude i K-glava, a to se bar koliko ja znam kod nas ne popravlja, bar ne kvalitetno.Moguće je naći neku ispravnu i izvršiti zamenu!
tetak imas li mozda ideju koliko je ta k-glava ? vise od 150 evra ? Zvao sam malo po halo-oglasima ali je nisam nasao (imaju dosta delova za 1.6 , 1.8 ali za ovaj motor nista )
Zadnji put smo bas pricali oko " knedle " , rekao sam da bi uzeo auto ali da sredi taj problem na sta mi je kazao nesto tipa "Prljavo gorivo ,rezervoar , filter , injectori ... ocicsticu ja to " danas sam se opet video sa njim medjutim auto se isto ponasa mada sada govori da cu ja to da "sredim za sitne pare" a cena mu je fixna u euro , da spusti malo cenu jos nekako . S druge strane ja nebi ulagao odmah u auto za tu k glavu ( eventualno plin ) . Sto se tice plina i oko toga sam se malo raspitao i ispade da je ta mehanicka glava sa injectorima vrlo zeznuta za ugradnju plina. Ne znam ni sam , po svemu sudeci nece biti nista od kombinacije ...
Kao polovna nije skupa ide oko 100 eura.Medjutim kao novi rezervni deo možeš je naći samo vani.Rešenje je i u fabrički repariranoj glavi, ali je to uvek prilično skupa opcija.Najbolje je da odeš u neki pravi servis i da ti to stručno provere.
ako radi tako kako radi a vlasnik je svestan kvara, ja bih procenio popravku (trajnu) na 500-1.000 evra i jos da budes srecan ako se uopste moze naci novi ispravan deo, srce sistema ubrizgavanja, ta tzv K glava.
u ugradnju ubrajam i naknadno podesavanje celokupnog sistema, sto nije bas mali posao a i zahteva jako visok stepen strucnosti.
kao sto je ta na autu polovna, tako su i druge na otpadima posle ovoliko godina verovatno slicno polovne (neispravne).
a to za male pare, pa nek sredi on za te male pare a ti mu slobodno doplati bas te iste male pare...naravno ako zaista sredi i u to se uveris.
meni prica lici na pricu bez pokrica, da je samo ciscenje/filter gazda bi i pre prodaje to lako, jeftino i brzo ocistio
auto je sjajna kombinacija sa tim motorom ali za mene samo kada je ispravan, potpuno ispravan.
Totalno ste me odgovorili od kupovine , stvarno mi se svidja auto ali mi izgleda da ceme ako ga kupim ispasti preko 4.500 a to mi je vec mnogo .
Nego, evo danas samo jos malo gubio vreme na poslu ( nema musterija i zvao po halo-oglasima te glave za 2.3 20V ne da nema nego mislim da je lakse naci 100 evra na ulici nego nju .@brick probacu ovu soluciju ponudicu cu prodavcu da zajedno oteramo auto u servis pa kada auto izadje "ustelovan" i on plati "stelovanje" ja njemu pare za auto i to je to . Ovako mi nekako cela situacija mirise na navlakusu , tehnicki bi uzeo ja auto i u ovakvom stanju sa losom k-glavom ali da mi spusti cenu za nju , medjutim on tvrdi "10 evra i malo da se cimas po majstorima posto ja nemam vremena sada za to a hitna mi je prodaja ".. e bas ...
Hmmm to za plin i K glavu nije tachno.Imam 2.0 16v motor sa plinom mehanichka k glava plin ugradjen kod Ivana i savrsheno radi.Nikakvi problemi sa lerom i sl.Fora je shto plin ne ide preko k glave nego na usis direktno tako da nije nikakva mudrost shto se plina tiche.
@super kravica
Uzmi lepo auto i oteraj u neki servis.Ako auto npr ide super i onda odjednom preseche i ne prima gas tu imash 3 opcije:
1)chishcenje i shtelovanje k glave
2)chishcenje dizni
3)Pumpa za gorivo
Imao sam sliche simptome i sredio sam ovo gore napisano i sad auto odlichno radi.Znachi ne mora da je obavezno riknulo nego treba da se ushteluje i ochisti lepo.Chishcenje dizni ti je oko 40 evra,chishcenje i shtelovanje k glave mozhe da se popne i do 60 evrica.Znachi za tu popravku spremi jedno 100 evrica.Plus filter goriva i svi filteri i naravno servis.
Lepo ti sa vlasnikom pod ruku i kod majstora da se sve to sredi na tvoje ochi a ne da bude rekla kazala.Ako uradi uzmi autic.
Evo epiloga cele situacije , za danas sam se bio dogovorio da se nadjem sa prodavcem kod "Sekule" na obrenovackom putu da (ne)napravimo dil za auto . Dogovorilo smo se oko 11.00 da se nadjemo tamo , medjutim covek se nije ni pojavio cekao sam ga sat i nesto , jos mi iskljucio mobilni i nisam ni mogao da ga dobijem . Kada sam ga dobio oko 2 prica mi neku pricu.. toliko dakle oko tog auto, idem malo da gledam po oglasima mozda ima neki "normalniji" vlasnik auto sa kojim je moguce napraviti neki dogovor. Hvala svima na savetima , barem ce mi posluziti kada budem razmatrao kupovinu drugog vozila.
Vozio sam Audi 80 1987. godiste, doduse "obicni" 1.8 S i imam samo reci hvale za taj auto. Slatko sam se navozio sa plinom, iako je cinjenica da mu plin malo oduzme od snage, a on sam po sebi nije posebno startan. Ipak, vrlo pouzdan, udoban i siguran. Ko koroziji nema da brines. Delovi nisu problem, odrzavanje je jako povoljno. Dakle, vrlo je tesko pronaci bolju opciju u tom godistu...
Vidim da pominjes 4.500 evra. Za te pare moze da se nadje vrlo solidan B4.
Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment