Zeder "problemcic"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Zeder kada je zakljucan blokira paljenje,jer se vezuje na zicu od kontakt brave do alternatora,tako da ako se zakljuca kada je auto upaljen,isti se nece ugasiti.Zeder je pre godinu i po dana bio oko 200 eura sa agradnjom,a kandza oko 80,ne znam koliko je sada.
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• Dragon
      CBC Senator XXL
      • 15.11.2006
      • 963
      • Beograd

Originally posted by dranix
      Kakve veze ima koliko je vredan auto? Lopov dobija isto.
      Pa valjda ce pre da rizikuje za X5, nego za moj auto.
      Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Cene su iste, a ja sam radi mira svih ovde ponovo razgovarao sa servisom,a oni sa svojima u BGD i oni sa 100% sigurnosti tvrde da brava ne može sama da se stavi u aktivno stanje odnosno da se zaključa.Kažu da je nemoguće ali pre može sama da se otključa nego obrnuto.Naravno sve ovo pod uslovom da je orginalni proizvod i da je pravilno montiran!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• ĆOMI
          CBC Senator XXL
          • 31.08.2006
          • 1705
          • Braće Jerković,Vozd
          • Stilo JTD 16V

To isto i ja znam,to sam i hteo da kazem,ali reko ajde,ako duplo stariji covek od mene tvrdi tako nesto neka mu bude,nisam zeleo da ulazim u raspravu,pocela je tema da bude "naelektrisana".Dosta se razumem u zeder,radio sam sa njim pre 2 god.
          OPEL CLUB SERBIA

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Jao, neeeee... Opet kazu da je "nemoguce". Sad ce opet morati covek da ih "poseti"...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Originally posted by TETAK
              Cene su iste, a ja sam radi mira svih ovde ponovo razgovarao sa servisom,a oni sa svojima u BGD i oni sa 100% sigurnosti tvrde da brava ne može sama da se stavi u aktivno stanje odnosno da se zaključa.Kažu da je nemoguće ali pre može sama da se otključa nego obrnuto.Naravno sve ovo pod uslovom da je orginalni proizvod i da je pravilno montiran!
              Nisi valjda ocekivao da ti kazu da je moguce da se desi tako nesto?

Moguce ili nemoguce, sta god oni pricali, to se desilo, pored toga sto je originalni proizvod i montirana u ovlastenom servisu, i to je to. Nemam nameru da ubedjujem bilo koga, samo upozoravam sta moze da se desi, i uopste vise ne ulazim u raspravu da li je moguce ili ne - mozda je nemoguce ali se upravo to i desilo. Toliko.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ejj.. ovo je Cannon

Daj da razjasnimo malo stvari.

Posto nemam pojma sta je u pitanju vec da je brava koja se naknadno montira na osovinu volana:

Da li se po otkljucavanju vadi kljuc iz nje ili ne?
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• vega
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2006
                  • 324
                  • Beograd

Vadi se.
                  Kod druga ta opruga sto treba da gura cilindar na dole -vise ne gura! Sad kad otkljucava mora malo da zakrene kljuc i njime da cupa bravu na dole. Zezo sam se jednom prilikom bas dosta oko nje dok nisam oslobodio volan (doduse to mi je bio prvi susret sa zederom). Sad ne znam moze li da se izvuce kljuc, a da cilindar ostane u gornjem polozaju? Ili ga brava ne pusta dok ne sidje u donji polozaj?!
                  ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• ĆOMI
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2006
                    • 1705
                    • Braće Jerković,Vozd
                    • Stilo JTD 16V

To sto opruga nece da vrati zeder u donji(otkljucan) polozaj je sigurno zbog toga sto je volan okrenut na neku stranu i "nateze" klin za zakljucavalje.Kada se to desi,samo treba malo pomeriti volan u neku stranu i on ce sam da otpusti.Kljuc ne moze da se izvadi iz brave ako je zeder otkljucan a nije u donjem polozaju.
                    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• vega
                      CBC Senator XXL
                      • 21.02.2006
                      • 324
                      • Beograd

Nije do volana, znam za to i zaboravih da napomenem u prethodnoj poruci. Mrdas volan levo desno (kao i kad zakljuca kontakt brava pa nece da pusti) ali mu opet treba pomoc da ispadne na dole.
                      Nisam pametan za taj zeder. Ideja je u sustini jednostavna i uz uslov da je sama brava kvalitetna teorijski ne bi trebalo da bude problema. Ali opet nekako mi to neozbiljno kad ti kazu nemamo za vas model, dodjite da uzmeno meru. Nije sto nema u ponudi, nego sto cu ja da mu testiram bravu, odnosno njegovo razmeravanje vozajuci se okolo. Sta ako previdi nesto? Vodi li tamo neko racuna o svim tim osovinama volana sa podesavanjem po visini i dubini? Ipak cela stvar i posle otkljucavanja ostaje tu gde je, na osovini volana, a kad je vec tako onda bi to trebalo dobrano istestirati za svaki moguci model koji imas u ponudi?! Ili gresim? Nesto mi se cini da je tu preskoceno par koraka izmedju idejnog resenja i rafa u prodavnici...
                      ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• ĆOMI
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2006
                        • 1705
                        • Braće Jerković,Vozd
                        • Stilo JTD 16V

Na kola koja imaju podesavanje volana po visini i dubini(npr noviji mercedesi,...) se ne moze montirati Zeder.Postoje neki retki izuzetci.Ako je samo podesavanje po visini,onda se to radi bez problema.
                        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• dranix
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 3079
                          • Antwerpen/Belgium
                          • Saab 9-3

Hvala za info o cenama. Nisam imao ideju koliko bi to moglo da kosta. Nije tako jevtino da bi se stedelo na kvalitetu izrade ili nekim mikroprekidacima koji su djubre. Mogao je komotno i da ga pozlati za tu cenu a ne da narod gine. Stvarno je blamaza koji god da je razlog tog zakljucavanja u voznji. Na kraju krajeva nije bitna ni cena ako neko treba da ubije sebe i svoju porodicu jer je ispao naivan i veruje svakom.

Comment

• zola_
                            CBC Senator XXL
                            • 24.06.2006
                            • 319
                            • Novi Beograd

Originally posted by Comi_Z.J.
                            Na kola koja imaju podesavanje volana po visini i dubini(npr noviji mercedesi,...) se ne moze montirati Zeder.Postoje neki retki izuzetci.Ako je samo podesavanje po visini,onda se to radi bez problema.
                            Ja imam podesavanje po visini i dubini, i ugradjen zeder, mozda mislis na elektricno podesavanje volana?

Comment

• ĆOMI
                              CBC Senator XXL
                              • 31.08.2006
                              • 1705
                              • Braće Jerković,Vozd
                              • Stilo JTD 16V

Da,na elektricno podesavanje sam mislio.Moja greska sto odmah nisam tako napisao.
                              OPEL CLUB SERBIA

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Originally posted by CITAT KOGA?
                                Na kola koja imaju podesavanje volana po visini i dubini(npr noviji mercedesi,...) se ne moze montirati Zeder
                                mozda ne moze kopija tzv Zeder, original naravno moze ugraduje se vec bar 2 decenije bez problema.
                                i naravno funckonise bez problema nezavisno od posesavanje kardana volana jer nije ni montirano na kardan vec na poseban nosac direktno iznad kardana.
                                pricam o fabrickoj varijanti, testiranoj i naravno potpuno bezbednom resenju za upotrebu (nepokvarljivo).

jedini problem poznat je da kada se zalomi kljuc i ostane u bravi prakticno nema obijanja brave, bez specijalnog alata ne moze ni da se brava promeni za novu i obavezna je poseta fabrickom servisu (koji jedini ima mogucnost da iznajmi alat od fabrike pri cemu vlasnik mora da prezentuje VIN broj i dokaz da je vlasnik auta.

ako kopija Zeder ubacuje klin negde u kardansku osovinu (tj vratilo) ili zglob...ja to ne bih ubacivao na tako vazan elemenat vozila kao sto je upravljanje na autu koji koristim svaki dan.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X