N-tostruka prodaja istih stanova u Filmskom gradu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bane
    CBC Senator XXL
    • 30.05.2006
    • 344
    • Konjarnik Bg

dexy sta smatras pod stanom srednje klase(lokacija).
    naslucujem iz tvojih postova da imas neke veze sa gradjevinarstvom
    razmisljam o kupovini stana pa se iz tog razloga i interesujem.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Dobra je Dexyjeva projekcija, tako se krecu cene u gradnji. Ja imam agenciju za nekretnine i znam to, stalno sam u kontaktu sa investitorima.

U tom poslu referenca je sve. Ima ljudi kojima mozete dati pare unapred, u izgradnji, i sve ce u roku da realizuju. To su mahom ljudi i firme koji se bave luksuznijom gradnjom...ni ne smeju da se zezaju s lovom i rokovima s obzirom na klijenetelu koja kupuje skuplje jedinice. Takodje na boljim lokacijama i organizovnanijim opstinama prevaranti nemaju vise upliv. Ko nema poverenja - kupujete samo ono sto vidite i sve proverite.

Comment

• Bane
        CBC Senator XXL
        • 30.05.2006
        • 344
        • Konjarnik Bg

ma sve je ok.
        samo mi je malo nelogicno da se stanovi(luksuzni) kako ih je dexy nazvao krecu oko 1000e po kvadratu.
        iz mog skromnog saznanja stanovi sa cenom od 400-500e po m2 ne mozes da kupis nigde u beogradu osim na periferiji grada.
        a stan koji ima PVC stolariju,hrastov parket(2 klasa) sobna vrata(medijapan) ulazna vrata(blind) moleraj klasican(tonovi boje) video interfon hidraulicni lift.
        i ne znam sta jos po meni to nije stan koji mozes zvati luksuzan a cena takvih stanova ~950-1350e po m2.
        mozda gresim?
        ps.nemam nameru da nekog vredjam pisem ovo iz moje perspektive.

Comment

• The Punisher
          CBC Senator XXL
          • 01.03.2006
          • 503
          • Beograd Wozhdovatz
          • Ford Taunus TC1

Originally posted by neman
          kazu da ce od sledece godine prodaja izgleda moci samo da se obavlja preko agencija i to samo preko jedne koju prodavac izabere, a ne 3-4 kako je sada slucaj tako da ce to biti dobar posao u buducnosti
          Tesko. Ne znam kako neko moze nekog da natera da mu agencija prodaje stan, ako to on sam moze da zavrsi. Zasto bi placao agenciju?
          Postoji n-stanova koji se prodaju samo tako sto se angazuju advokati za ugovor i proveru papirologije. Te stanove i ne vide agencije.
          https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ma, ne, ne razumemo se
            Nego, izgleda da nisi razumeo Dexyja - to ti je cena u izgradnji, cena kostanja gradnje. Stan znaci kosta 1000 evra da se napravi, a prodaje se za 1800-2000e/m2, nekad i preko toga. Nema lux stana za 1000e/m2 u prodaji osim na nekoj teskoj periferiji, a onda to nije lux kvalitet zivota, ma kako nekretnina bila luksuzna i kvalitetna.
            Sve je ok, niko se ne vredja

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Tesko. Ne znam kako neko moze nekog da natera da mu agencija prodaje stan, ako to on sam moze da zavrsi. Zasto bi placao agenciju?
              Postoji n-stanova koji se prodaju samo tako sto se angazuju advokati za ugovor i proveru papirologije. Te stanove i ne vide agencije.
              Pa,cim se to radi u svetu, onda ima tu necega... Zasto se radi - zato sto je jeftinije. Investitori imaju mnogo manji "rezervoar" potencijalnih kupaca, moraju da angazuju ljude koji ce da rade prodaju za njega, gube vreme na stvarima od koje nemaju skoro nikakvu korist. Postoje mnogo lukrativnije stvari na kojima investitori mogu da zarade, a koje se ovde jos ne rade (ali ce se raditi ili su u povoju), nego sto ce da se maltretiraju da bi ustedeli proviziju.
              To je onako ukratko,da ne tupim mnogo na auto forumu.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Stvarno je realna cena izgradnje stana od 300e-600e, ali na to treba dodati i cenu zemljista, pa se malo menja situacija. Mada lokacija moze da ucestvuje u ceni stana i do 50 posto. Govorim vam racunicu koju imaju preduzimaci. A zarade stvarno idu i do 100% na ulozeno, mada je retko. Neki prosek je oko 60%.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

samo mi je malo nelogicno da se stanovi(luksuzni) kako ih je dexy nazvao krecu oko 1000e po kvadratu
                  tako se krecu troskovi izgradnje , cak i manje moze da se izvuce sasvim glatko zavisno od brzine gradnje.

na svaki kvadrat dodaj i trosak lokacije (dozvole i narocito infrastrukture) od 300-500 e po kvadratu i dodaj 50% zarade sto je opet oko 500 e po kvadratu i to je u medjuzbiru oko 1800-2000 e po kvadratu.

dodaj na to jos PDV 18% sto je oko 350 e po kvadratu i konacna trzisna cena lux kvadrata je tu negde do 2.500 evra po kvadratu.

kod lux kvadrata narocito je skupa radna snaga za kvalitetne zavrsne radove, ponovo je aktuelan stari odnos koliko kosta materijal toliko kosta i ugradnja (tj rad) tamo gde se placa rad po kvadratu.

montazna lux kuca je oko 800 eura po kvadratu, opet bez troskova lokacije.

narednih godina ce cene same gradnje rasti a za ocekivati je da ce cene lokacije padati posto se uvodi sada privatno gradjevinsko zemljiste pa ce biti daleko veca ponuda od sadasnje.

a za nadati se i da ce (ako je mudra) drzava smanjiti troskove administrativnih taksi po kvadratu da bi pospesila obrt i povecala gradjevinsku stambenu aktivnost koja je mizerna jos uvek o daleko kasni za izgradnjom poslovnog prostora.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• jovan30
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 322
                    • Beograd

@Alfa146
                    Mislio sam na cenu izgradnje, a ne na cenu prodaje. Cena izgradnje je ovakva kakvu sam ja napisao.

Inace sta ja podrazumevam pod stanom srednje klase, pa to ti je vecina novogradnje na blizoj i daljoj periferiji (Banjica, blokovi, Karaburma, Mirijevo...) znaci klasicne stambene zgrade, stanovi sa prosecnom drvenom ili PVC stolarijom, domacom keramikom i sanitarijama, eventualno klimom (split sistem u dnevnoj sobi), laminat ili jeftiniji parket, znaci potpuno ok. za porodicu koja nema neke specificne zahteve (kao recimo bambusov parket ili kombinacija drvene i ALU stolarije, strana keramika prve klase, jacuzzi, spatulati i tako to).

Znaci treba kupovati stanove od preduzetnika sa renomeom i tu u 99% slucajeva nema greske. Postoji nazalost i manji broj preduzetnika koji zakida na svemu, ali verujte to je jako mali broj nepostenih igraca.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Mene i ortaka je trebalo da kosta oko 400e sad ce biti oko 430 zbog pada eutra i skoka materijala,prodavace se po 650e

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Evo:

http://www.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006 ... 2006.shtml

Mislim da se radi o zgradi u blizini te zuto-bele. Inace, poznajem jednog lika koji je bio podizvodjac i nudio mi je stan tu, ali mi se nije svideo ni kvalitet ni raspored. Sreca...
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Anjamen
                          CBC Član
                          • 30.11.2005
                          • 29
                          • Beograd

Jeste to su bas zgrade ispod ovih. Inače po onome što pričaju oštećeni skoro da ne postoji Stankomov partner a da nije u sukobu sa Stankomom. S-kom je u obavezi da radi reviziju i kontrolu prodaje kao i izgradnje svojih partnera ali u praksi do takvih kontrola nije dolazilo. Naprosto dozvole da se prodaja raspline i prekrše svi rokovi a onda se pojavljuju kao spasioci i "pravednici" koji plene sve što je izgrađeno iako nisu uložili ni dinar (osim uređenja okoline). Jedini investitori su kupci a sa njima razgovaraju na više nego drzak način.
                          Razloge za reinkarnaciju propalog Žike Muštikle & Family treba potražiti na nekom političkom forumu...

Comment

Working...
                          X