Nosite li sunchane naochare dok vozite + poneki savet...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Uh zaleteh se. Nisam rekao da su za sneg i ovo iz predhodnog posta ustvari ZUTI filtri. Ja imam one sto su se reklamirale preko sat TV kao EAGLE EYE (kupuju se u paru). Kvalitet naocara je los ali su filtri GENIJALNI bas kao sto kaze reklama. Za mnogo vise para to proizvodi i recimo Serengeti ali .....Idite malo na njihom site da vidite sta tamo ima jer su informacije zanimjlive.

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

hehe, ma imam ja s promenljivim filtrima, al' skijaske
      Ovo za nocnu voznju nisam znao..
      mene interesuje da nadjem neke vise fancy, neutralne sa polarizacionim filterom. Zanima me gde to ima u BG, posto znam da kod mene nema.

Pozdrav | vujke
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ove moje su od Polaroida (one firme sto pravi instant aparate i filmove), kupljene pre 15tak godina u nekom avionu na nekom interkontinentalnom letu u avionskom free shopu. koliko se, slabo. secam kostale su oko 200onddasnjih dem. imaju posebno staklo i zaista pomazu. mislim , nije prazna reklama.
        kada ih prvo navuces malo cudno sve izgleda kroz njih i vide se recimo u ogledalu kao neke pege, fleke u pravilnim razmacima. ne znam da opisem recima.

ali, u praksi su mi se odlicno pokazale, zaista.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• little
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 912
          • BGD
          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Naocare kao obavezno sastavni deo svake suvozacice, sto tamnije...
          Tako da mogu lepo sa oba oka da motrim na dragog vozaca koji polako gubi koncentraciju, i ne motri na put, zato sto mu se pogled polako gubi dok trazi te cuvene tangice, neshvatajuci da ih uopste ni nema ispod letnje haljinice....
          "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Razjashnjavanje osnovnih pojmova vezanih za izbor sunchanih naochara. Vremenom cu ovaj post azhurirati i napraviti bazu koja ce vam biti znachajna u cilju odabira najboljih mogucih "cvika" za vas...

Kao shto svi znamo sunchane naocare su jedan specifican detalj koji prvi "upada u ochi", jer pre svega osobu koju pozdravljamo gledamo u ochi ispred kojih su u nekim sluchajevima naochari. Pored specifichne kozmetske funkcije, bitnija je funkcija zashtite oka. Oko je veoma kompleksan organizam i zato svima toplo preporuchujem da se ne igraju sa raznim kineskim ne licenciranim naocharima, jer su pre svega sumnjivog kvaliteta, trajnosti, zashtite i generalno karakteristika stakla kroz koje posmatrate svet oko Vas.

Pri merenju na spektrometru, tek nekih 45% istih naochara je zadovoljavalo standarde vezane za UV zashtitu, a nekih 19% (pri merenju na fokometru) je u sebi imalo dioptrijsko izoblichenje i/ili pojavu prizmatichnog efekta shto katastrofalno deluje na oko, prouzrokujuci oshtecenja vida te i posledice koje se teshko (uglavnom nikada) saniraju. Takodje usled korishcenja jeftinih materijala u masovnoj proizvodnji RAMOVA naochara, ne retko se mogu pojaviti kozhne infekcije prouzrokovane loshom reakcijom materijala (oksidacija) na duzhi kontakt sa kozhom.

Znachi, ako se oslonimo na pretpostavku da cete birati naochare (sa imenom) renomiranih proizvodjacha, vash odabir treba pre svega koncipirati u odnosu na NAMENU, a zatim i izgled istih...

Namena mozhemo podeliti na funkcije koje obezbedjuje filter, a koji mozhe biti izveden u vishe varijanti i koji chini osnovu vasheg izbora.

(..To be continued...)
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• KumM.M.
              CBC Član
              • 28.12.2004
              • 31
              • Loznica

A da vas pitam, posto kvalitet naocara kod nas zavisi dosta od novcanika,
              kakva su alternativa nekim kvalitetnim markama, one,bella sole, sto
              cesto ide reklama?
              Da li imaju, makar priblizan kvalitet stakla kao neke poznate naocare?
              Uzela ih moja lepsa polovina letos(zene stalno nesto narucuju), pa zato
              i pitam.
              Pozdrav
              I kad nisam aktivan,
              mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Polaroidov danasnji jedini model kosta 50? koji je striktno namenjen za nocnu voznju.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Originally posted by KumM.M.
                  A da vas pitam, posto kvalitet naocara kod nas zavisi dosta od novcanika,
                  kakva su alternativa nekim kvalitetnim markama, one,bella sole, sto
                  cesto ide reklama?
                  Da li imaju, makar priblizan kvalitet stakla kao neke poznate naocare?
                  Uzela ih moja lepsa polovina letos(zene stalno nesto narucuju), pa zato
                  i pitam.
                  Pozdrav
                  Verovali ili ne, u zemlji Srbiji naochare su jeftinije nego li u (j)Evropi, odnosi se kako na firmirane tako i na "krsh" modele! Eh sad shto nam je dzep plitak, i ovako i onako je problem kupiti odgovarajuce, pa cu vas zato i savetovati kako da izaberete najbolje.

@ KumM.M.: Na zhalost nisam upoznat sa kvalitetom pomenutih naochara, ali ako je u pitanju "Top Shop" onda 80%...

...Keep in touch!

!!!! !!!! P.S. Uvodjenje PDV-a ce uticati na cene dioptrijskih okvira sa ugradnjom stakala (ova roba je bila oslobodjena poreza na promet, tretirala se kao ortopedsko pomagalo). Ochekuje se rast cena od nekih 15-20%, zato, kupujte, ukoliko vam je potrebno, shto pre!! (dok se lenji Srbi nakanu da promene cene, ima vremena).

Edit se odnosi na bold - "nego li"

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Killaz, posto si upucen u temu, mozda bi bilo korisno da izreklamiras dve tri varijante koje se mogu nabaviti kod nas (gde, kakve su i koliko $ )

Pozdrav
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Znamo svi da se "Ray Ban" gazio buldozerima ali nisu sve zgazili. Ne moze se sve zgaziti sta moze da proizvede Kina i ostali. Originalne stvari su VEOMA SKUPE. To recimo znaci da jedan ljudski okvir kosta 250 eura minimum. Malo finija opticka stakla kostaju isto veoma mnogo (300+). Nije cudo ako naocare za sunce kostaju 350+ eura odnosno i preko 800. Ne znam da vam kazem zasto ali to su cene. Kad se objekat uzme u ruke vidi se sta je sta i tu nema dileme. Cena za POLAROID za nocnu voznju sto spomenu Boost mi se cini veoma prihvatljivom ali ga molim da posalje neki link da vidimo sta je to. Pozdrav svima

Comment

• KumM.M.
                        CBC Član
                        • 28.12.2004
                        • 31
                        • Loznica

Hvala na savetu killaz, pretpostavljao sam da su iz Top Shop-a
                        samo dobra reklama! Videcu da sto pre nabavim nesto pristojno
                        ali, samo kod opticara.
                        Sve najbolje u 2005.-oj zelim svima; prvo zdravlje, a onda parice i puno kilovata ispod haube!!!!!!!
                        I kad nisam aktivan,
                        mnogo mi lepo na forumu.

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Ray Ban su nezamenljive i to u green varijanti za sunčano vreme.Za sumrak i vreme noći odlična opcija su naočare sa žutim filterom, neverovatno je koliko pomažu.Nama koji vozimo motore naočare su od neprocenjivog značaja( kao obavezni modni detalj)i kao zaštita.Nama je bitan i oblik naočara jer ima naočara kod kojih dolazi do vrtloženja vazduha iza stakala tako da izaziva suzenje očiju što jako smeta!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• milannik
                            CBC Senator XXL
                            • 23.12.2004
                            • 1455
                            • Niš

Originally posted by dranix
                            . Originalne stvari su VEOMA SKUPE. To recimo znaci da jedan ljudski okvir kosta 250 eura minimum. Malo finija opticka stakla kostaju isto veoma mnogo (300+). Nije cudo ako naocare za sunce kostaju 350+ eura odnosno i preko 800.
                            Skupo, skupo, sreca da nam bog dao sanere.

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Pa, jbga, ako ti je stalo da ushtedish 40-60 eur, a pri tom ne dobijesh futrolu za naochare i kupish neshto u shta ni sam nisi siguran shta je, onda vazhi...

Mala digresija; brat od tetke mi jedan dan donosi naochare "Byblos" i fazonu me pita; koliko para bi ti dao za ovo?
                              -Ja pregledam cvike i kazhem mu maximum 200 dinara.
                              Chovek je puk'o u smislu; zashto, kako, bla, bla...
                              Jednostavno; shaneri su mu uvalili kopiju (ne tako loshu) za nekih 50 eur i to bez futrole - bruka!

Heh, ja se bar drzhim stare dobre poslovice; nisam toliko bogat da kupujem jeftine stvari.

Comment

• maki
                                CBC Senator XXL
                                • 03.10.2004
                                • 878
                                • Budva, CG

Killaz>> znas li nesto (tecnost) protiv magljenja stakala,sa hladnog kad se udje u toplo ili npr. dok ronim pa mi se zamagli staklo od maske,ili na skijanju kad koristim onu masku preko lica pa mi nekako topao vazduh dodje ispod naocara pa se zamagle ,kad bi bilo nesto protiv toga puno bi mi znacilo a i sacuvalo dosta zivaca
                                HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

Working...
                                X