PISMENA ODBRANA,ako boga znate!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vedran
    CBC Član
    • 26.12.2006
    • 39
    • Beograd-center

PISMENA ODBRANA,ako boga znate!

Jel ima ovde neko voljan i iskusan u ovim stvarima da mi pomogne? Naime pre nekih godinu i kusur dana sam u Subotici napravio prekrsaj vozeci 98km/h, a saobracajnim znakom je dozvoljeno 60.Snimili su me nekim radarom koji se sastoji iz 2 dela,neko cudo se drzi u ruci,a drugi deo je u kolima.Uglavnim,neka praistorija je u pitanju.Zaustavili su me i napisali mi prijavu za kod sudije bez mogucnosti placanja na licu mesta i to je tek sad dospelo "na naplatu".

Sad je pitanje: da li neko ume i hoce da mi pomogne i posavetuje me sta da radim,kako da se vadim jer vec imam jedno oduzimanje dozvole koje mi sledi (na 3 meseca) i M O R A M da se izvucem sad kako znam i umem! Molim vas,ali molim vas pomazite!!!!!!
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Bez sekiracije?
    Pretpostavljam da ti je izmerena dolazna brzina, tj. Onaj koji te je izmerio, taj te i zaustavio, jel da? U tom slucaju slobodan si, jer po tadasnjem zakonu merenje se obavlja iskljucivo pri odlasku, znaci jedan te meri, a sledeca patrola zaustavlja. To je pocetkom decembra 2006. izmenjeno, tako da se ne pravi razlika da li je merena dolazna ili odlazna brzina. Svi prekrsaji koji su napravljeni pre 12.2006. u stvari i nisu prekrsaji?.ukoliko to sudija ne zna ( a mora da zna, bar od kad je update-ovan zakon, tj. propis), iznesi taj podatak u svojoj odbrani, pozovi se na taj zakon iz 1985. i??.spasen si

P.S. Ukoliko ti to oduzimanje dozvole na tri meseca preti zbog iste stvari, slobodno mozes da trazis obnavljanje postupka, pa se opet pozoves na 12.2006. i?.opet si spasen

Nisam sudija, al ovo su informacije iz prve ruke

P.S.S. Postoji na forumu tema o radarima, negde postoji I skenirana stranica iz Sluzbenog glasnika iz 12.2006. o kojoj pricam?..potrazi malo, ne gledaj samo stranice o bemvejcima
    https://t.me/pump_upp

Comment

• vedran
      CBC Član
      • 26.12.2006
      • 39
      • Beograd-center

da,da vidis u pravu si.znam za tu foru sa dolaznom i odlaznom brzinom (procitao sam negde na cannon-u).napisacu nesto dobro,potrudicu se tj.
      A reci mi kako ide ta procedura za obnavljanje postupka jer je i to bilo prilicno davno.Mada nesto ne verujem da cu tu uspeti da se izvucem,mislim da bi mi ipak trebala pomoc nekog advokata

Comment

• zola_
        CBC Senator XXL
        • 24.06.2006
        • 319
        • Novi Beograd

samo napisi da merenje nije validno zato sto aparat nije bazdaren za merenje u dolasku i to je to

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Aparat je bazdaren za merenje brzine u dolasku ali takav nacin merenja nije zakonom tada bio predvidjen

Comment

• vedran
            CBC Član
            • 26.12.2006
            • 39
            • Beograd-center

dobro,ovaj deo sam ukapirao. A zna li neko kako ide obnova postupka bla bla...?

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Ja sam oborio par presuda na drugostepenoj instanci (valjda visi prekrsajni sud). Presuda je glasila da se predment vraca prvostepenoj instanci na ponovno razmatranje...ali se to nikad nije desilo. Jednostavno odustaju u tom slucaju.

Comment

• vedran
                CBC Član
                • 26.12.2006
                • 39
                • Beograd-center

dobro,kapiram poentu,ALI kako da to izvedem,kako da srocim "pismo"? sta treba da mi bude vodilja za obnavljanje postupka???

Comment

• vedran
                  CBC Član
                  • 26.12.2006
                  • 39
                  • Beograd-center

Tačno je da sam se 30.5.2005. godine kretao iz pravca centa ka graničnom prelazu Kelebija i da je nad mojim vozilom izvršena radarska kontrola ali je netačno da sam se kretao pomenutom brzinom već samo malo većom od propisane i za to imam svedoka.

Pre nego što se ovaj proces nastavi, želim da Sud pribavi dokumentaciju o ispravnosti radara kojim je izvršena kontrola nad mojim vozilom. I želim da cenjeni Sud ima u vidu činjenicu da, kao što i sami znate, tada kada prekršaj navodno učinjen, po Zakonu NIJE bilo predviđeno i dozvoljeno merenje brzine radarom u dolasku! Drugim rečima, nadamnom je izvršena nezakonita radnja, tj. merenje koje zakonom nije predviđeno i na teret mi se stavlja prekršaj koji nije učinjen.
                  Policija bi trebalo da zna šta je po Zakonu, a šta nije i da se ponaša u skladu sa tim, a ne da građani zbog njihove odluke da ne poštuju propise ispaštaju i opterećuju ionako preoptrećeno sudstvo, gubimo vreme i Vi i ja.

S toga bih molio cenjeni Sud da me oslobodi optužbi jer su one potpuna neistina i izrečene protivno Zakonu.

JEL IMA NEKO JOS NEKI PREDLOG? Ja sam se osrao koliko sam imao inspiracije

Comment

• Black Knight
                    CBC Senator XXL
                    • 13.10.2004
                    • 2020
                    • Novi Beograd, kicblo

ne bi da budem neko ko ce ti rusi snove...ali moram da ti naglasim, ako krenes putem da nisi kriv, onda ne mozes dobiti uslovnu...ako ti je ovo prvi put!
                    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• vedran
                      CBC Član
                      • 26.12.2006
                      • 39
                      • Beograd-center

sta hoces da kazes? imam vec 2 uslovne i jedno oduzimanje na 3 meseca

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

nista, mislio sam da ti je prvi prekrsaj...zaboravi...
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• vedran
                          CBC Član
                          • 26.12.2006
                          • 39
                          • Beograd-center

pa,s obzirom da nije...sta mislis,kakve su mi sanse kad sve saberem i oduzmem? znam da sam dosadan ali sam ga ugasio ako i ovde dobijem zabranu

Comment

• zola_
                            CBC Senator XXL
                            • 24.06.2006
                            • 319
                            • Novi Beograd

ja sam trenutno na jedno 6 uslovnih, i uvek sam priznao krivicu i rekao da mi je prvi prekrsaj

Comment

• Hermes
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2006
                              • 1306
                              • https://t.me/pump_upp
                              • bemve

Originally posted by vedran
                              Tačno je da sam se 30.5.2005. godine kretao iz pravca centa ka graničnom prelazu Kelebija i da je nad mojim vozilom izvršena radarska kontrola ali je netačno da sam se kretao pomenutom brzinom već samo malo većom od propisane i za to imam svedoka.

Pre nego što se ovaj proces nastavi, želim da Sud pribavi dokumentaciju o ispravnosti radara kojim je izvršena kontrola nad mojim vozilom. I želim da cenjeni Sud ima u vidu činjenicu da, kao što i sami znate, tada kada prekršaj navodno učinjen, po Zakonu NIJE bilo predviđeno i dozvoljeno merenje brzine radarom u dolasku! Drugim rečima, nadamnom je izvršena nezakonita radnja, tj. merenje koje zakonom nije predviđeno i na teret mi se stavlja prekršaj koji nije učinjen.
                              Policija bi trebalo da zna šta je po Zakonu, a šta nije i da se ponaša u skladu sa tim, a ne da građani zbog njihove odluke da ne poštuju propise ispaštaju i opterećuju ionako preoptrećeno sudstvo, gubimo vreme i Vi i ja.

S toga bih molio cenjeni Sud da me oslobodi optužbi jer su one potpuna neistina i izrečene protivno Zakonu.

JEL IMA NEKO JOS NEKI PREDLOG? Ja sam se osrao koliko sam imao inspiracije
                              Ja bih izbacio delove koje sam boldovao, u principu ne treba nesto da im se uvlacis, tipa Cenjeni sude, bla,bla....vec samo kazes da utvrdjivanje cinjenicnog stanja nije izvrseno po zakonu.
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X