Bas, bas extreme tujning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nitrouspower
    CBC Veteran
    • 11.06.2006
    • 107
    • NIS

Bas, bas extreme tujning

Elektricna turbina izgleda ovako.Primeticete da nije originalna vec je prepravljena od fena za Peugeot 309.Premotali smo motor i sada ima 14500rpm.Pritisak je 0.65bar i mislim da nije dovoljno za Calibru.Idem za SAD 29.maja pa cu doneti originalnu sa 27500rpm. Od vodenog ubrizgavanja sam odustao jer idem na sis. sa tecnim plinom.
    Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Kako si merio pritisak koji pravi taj fen?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Nitrouspower
      CBC Veteran
      • 11.06.2006
      • 107
      • NIS

Jos nisam zavrsio Calibru.Nadam se sutra da probamo da upalimo motor,pa onda jos samo da se postave krila,hauba,branik,prednje staklo i verovatno sam nesto zaboravio.Merio sam pritisak na ugasen motor,jer nisam mogao drugacije,tj zatvorio sam sve rupe na usisnoj grani,postavio sam manometar na gumenom crevu iza protokomera i to je to.Verovatno se to ne radi tako,ali ja nemam iskustva sa turbinama,pa mi se ucinilo da moze ovako.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Ne mozes tako. Znas zasto... Ti mozes pritisak od 0.6bar da postignes i onim malim kompresorom za pumpanje guma, ali jasno ti je da on nema ni izbliza dovoljan protok da napaja motor. Cak ces i rucnom pumpom postici pritisak od 2bar..., ali kada se motor upali i pocne da u****va ogromne kolicine vazduha tvoje pumpanje nece znaciti bas nista.
        Naravno, karikiram stvari ovakvim poredjenjem ali jasno ti je sta hocu da kazem...

Ne znam kako ce ici to sa elektricnim kompresorom. turbina koja pravi mali nadpritisak (0.5bar) trosi par Kw snage motora... Taj fen treba da bude slicne snage da bi mogao da napravi dovoljan protok da napaja motor pri pritisku od 0.5-1bar. Trebace ti poveci alternator

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

A tebi Cannon lichi na zabavishte aaa?
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

A taj "kompresor" koji se pominje je u stvari elektricna turbina? Turbonator? Ajoj...

Tih 0.65 bar sto si izmerio nema veze sa zivotom. Izmerio si pritisak od staticnih 0.65 bar na zapremini u**** od...koliko, par litara? Kad motor bude vukao zapreminu koju si merio jedno 50 puta u sekundi, tih 0.65bar ne da nece da postoji, nego ces imati restrikciju na usisu.

Da se vrti na jedno 200-300.000 pa hajde. Ali i tada se postavlja pitanje sta ce da napravi tu kolicinu struje da se ventilator okrece toliko brzo? Vrtis se u krug.

Drugimj recima, elektricne turbine su najobicnija sarena laza, cista prevara, kako ko hoce - da ne kazem navlaka za naivne i lakoverne. Skini to i teraj motor takav kakav je.

Sasvim je druga prica sta bi se desilo (a desavalo se...) da se pera tog fena lepo izlome i zavrse u glavi, komori...
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

kad vec dolazis ovamu u USA onda si kupi pravu stvar a ne elektricni motor , toga imas svuda koliko hoces ...
              kupis turbo kit za 400-700 $$
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Kakav lik...obozavam ga

A cemu to sluzi a pri tom i ne radi =]
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bane R
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2006
                  • 1769
                  • Beograd

Mislim da ovo spada među proizvode Top Shopa - kupovina iz fotelje

Comment

• Lanee
                    CBC Senator XXL
                    • 30.11.2006
                    • 488
                    • Beograd

hmmm na stranu shto "fen" stoji u donjem delu slike, mene interesuje K&N u gornjem delu ....
                    naime chini mi se kao da je "upreden" kao da je neko uzeo normalan K&N i uvrnuo ga ko da cedi peshkir ... (uff nakaznog li opisa)

nego ima li to neki boljitak u odnosu na regularne "ravne" K&N, interesuje me da li pravi neko drugachije opstrujevanje vazduha i da li je mozda bolji za turbo motore bash ovakav filter za vazduh ?
                    Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
                    To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• Nitrouspower
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2006
                      • 107
                      • NIS

Pa dobro sam sam kriv sto sam prikazivao stvari o kojima ne znam dovoljno.Imate pravo da me zezate,ali i iz ovakvih stvari covek izadje pametniji.Kada donesem pravu stvar iz Detroita jer tamo idem pokazacu. Bio sam u Milwaukee predprosle godine,ali tada nisam bio u ovoj prici.

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

SAVET
                        Kada vec ne znas nesto, onda to dobro provri pre nego sto izneses pred krvozedne vukove,koji samo cekaju da neko napravi gresku!

Internet i sluzi za takve stvari!
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

slazem se sa Tokyo-om

Comment

Znah kako ima svakakvih ribolovackih pricha i teorija, pa onda se ovi shto znaju isprimpaju da ih neko pali, pa onda ospu po njemu, a chovjek nema gdje da pita, nisu mehanichari po stare dane uzeli a se bave tuningom da bi mogli da daju dobar i koristan savjet za svaku stavr ali...
                            Najbolje da se izda neka Tuning enciklopedija, o svim djelovima i stavrima za poboljshanje performasi i kraj. . . i ko ima neshto da pita neka napishe, izvinite ali toga nema u knjizi, pa mu onda vijednostavno kazete ima i on ode da trazi i kraj! NEma neprijatnosti, nema off postova... svi srecni i zadovoljni

Comment

• SAAB PoWeR
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2005
                              • 1394
                              • tu iza coska(Milwaukee USA)

nemoj da te neko ovde cuje da meces elektricni motor na autu umesto turba ili superchargera ,obino tako razmisljaju ovi friski tuneri , pa se zalete na brzinu ...
                              ajd kad dodjes ovamo javi se , dam ti ja jedan trubo , rastavljen sav , samo ga moras sklopiti , najbolje rebildovati , turbo skinut sa volva 240 , nosi ga , ionako cu ga baciti , mozda ti bude od koristi
                              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                              X