?ekaj, sad vi ho?ete da kažete da ne bi motor od ussiva?a nabio pritisak u granu... Pa diže ciglu ispod tepiha a struja se na autu pravi i tako i onako....
Bas, bas extreme tujning
Collapse
X
-
-
Da, da i ja sam tako sav parket u****o. Samo dok krene od zida pa ide redom. Sibice su izlazile iz usisivaca.
Salu na stranu.
Mozda bi mogao onaj "cyclon" za strugotinu da naduva nesto ali je to velika naprava a treba i 2kw snage da je pokrene.
Sve u svemu, turbo onakav kakav je jednom izmisljena stvarcica.
Ima zaista mnogo zanimljivih detalja u njegovom radu ako bi analizirali bas do sitnica.
Comment
-
-
@prolupatora baca se snaga na pokretanje superchargera koji su remenom povezani na radilicu, to bi ti bila neka mehanicak verzija u****vaca...
@dranixa 2kw nijhe nista!!! to bi znacilo da bi trebalo samo 2,6 ks za pokretat taj motor... koliko moderni supercharger krade snage od motora?! 11%!!! to bi na autu od 180ks bilo oko 13,5kw!!! kako bi izgledao elektromotor od 13,5 kw ispod haube, i alternator za proizvodit toliko struje!?
Comment
-
-
Eto znao sam, samo 2KW to je ?ipkin dim i nema otpora na izduvu, turbina ipak ko?i malo motor...
Comment
-
-
za turbinu mislim da je mehanicki otpor oko 6%, ali ona sa sobom nosi veca termicka opterecenja u vidu topline sabijenog zraka u odnosu na supercahrger, sta sa sobom povlaci ugradnju intercoolera... boost i turbo ekipa bi to trebali znati bolje...
Comment
-
-
Pa to i ja mislim, topliji vazduh stvara otpor a ventilator na struju bi hladio vazduh pa ne treba ni interkuler koji opet pravi otpor vazduhu...
Comment
-
-
ma nije otpor toplog zraka, nego otpor rotirajucih djelova. kod turba je to turbinski dio koji stvara teskoce plinovima pri izlasku u atmosferu, i zato motor trosi odredjeni dio svoje snage da izgura plinove kroz turbo pa van. kod mehanickog kompresora se pak preko remenice i osovina snaga za pokretanje uzima direktno s radilice, znaci trosi se opet snaga motora za pokretanje kompresora.
ne vidim po kojem bi principu elektricni turbo "hladio" u****ni zrak, jer se sabijanjem plinovi griju, a ne hlade... mozda i grijesim...
Comment
-
-
@Monkey
Pogledaj temu i podnaslov....Ne?u više
Comment
-
-
ma vidio sam i temu i podnaslov, da je neka strucnija rasprava nebi se uplitao...
sistem s u****vacem bi bio izvediv, 15 kw bi mozda i bilo dosta, samo je pitanje di smjestit elektromotor toliko velik, i jos neki izvor da mu struju proizvodi...... DOSTA...
Comment
-
-
http://www.electricsupercharger.com/supereram2.php Na ovoj adesi ima vise o ovoj temi.Nema smisla da se trkas sa mnom,izgubices...
Comment
-
-
a da pogledaš u neki udžbenik termodinamike i malo prora?unaš, samo ?e se kasti verovati nauci ili fino dizajniranoj bajci.
s tim da je nauka besplatna, a uvek važi bez izuzetka
e sad ozbiljno, nemoj da ti padne na pamet da daješ pare za takve igra?ke, kaja?eš se naknadno. unapred kažem da ne bude iznenadjen i razo?aran.
u stvari kao igra?ka i može da posluži, pitanje je da li tebi baš to treba
vedra strana je što ?e se veoma brzi pokazati (ne)postojanje razultata pa ?e i škola biti exspresnavolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment