Kamere ili prismotra kako god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Kamere ili prismotra kako god

E ovako
    Poslednjih nedelju dana su mi 2 puta izgrebali auto.Isharali su mi krilo i haubu.Sve se to deshava na mom parkingu.Naravno ne znam ko je ali sam neshto sigran da ce opet da se pojavi vrlo uskoro.
    E sad da ja ne bi visio na prozoru celu noc ili blejao u kolima i pravio sachekushu reshio sam da pazarim neku kameru koja bi se prikachila na komp i snimalo bi se na hard.
    Dakle ako neko ima iskustva da mi pomogne da izaberem neku kamericu.
    E sad neki kriterijumi koje bi kamera trebala da zadovolji su:
    - Nocno snimanje
    - Ne znam dal je izvodljivo ali recimo da mozhe da snimi na 30ak metara(mozhda je previshe)
    - Zoom ako to mozhe da se kupi za normalne pare
    - shta mi vi josh posavetujete
    Naravno interesuje me i cena istih.
    E da pala mi je na pamet i ideja da se sve to nakachi u auto tj u kabinu al nisam siguran kolko je izvodljivo pa eto mozhemo malo i tome.
    Shto pre dobijem neke info pre cu i pazariti neshto i mozhda uhvatiti stoku.

I love my
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

bilo koja kamerica moze da snima i u mraku uz odogvarajucu opremu, ako nakacis na nju IC reflektor.Reflektor moze da ti obasjava i ceo fudbalski teren a da niko ne zna da se snima, ali to sve kosta!
    Na forumu je bilo reci o tome, gde i koliko mogu da se kupe(kamerice i IC reflektori).Zum je jako skup i nikako ti se nebi isplatilo da trazis takvu kamericu za taj posao koji tebi treba!

Obicne low light spy cam (monohromske) su jako jeftine, a mogu da rese tvoj problem.
    Za ovu operaciju bi ti jos trebao comp koji u sebi ima neku video karticu koja ima IN ili neku DVR karticu!
    Software-a mozes naci i na emuletu, i na internetu kao torrente koji pocinju da snimaju na promenu pozadinskog osvetljenja (Visec Security Software 2.0).

Naravno postoje i bezicne varijanete, koje moze i u kola da stavis, sve zavisi koliko para mislis da potrosis...

ja imam nesto ovako:

Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• *Egon*
      CBC Senator XXL
      • 31.12.2004
      • 1232
      • Beograd, Dorcol, N 44

KAMERA Agfa, mikro, dimenzije 1.5/3/2cm, beži?na, kolor, ugra?en mikrofon, 420TV linija, domet 100-200m, 20 EUR. 062/709-332

ALARM beži?ni, tel.dojava, 90 EUR, mikrokamera, 15 EUR, beži?na kamera, 55 EUR, Kvad, 25 EUR, svi?er, 15 EUR, PC kartica, 35 EUR. 011/317-3566 064/112-0494
      Garaza
      1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

E...meni treba ranko nesto kao sto imas bezicna za ulazna vrata.. a da gledam na tv-u kad je murija a kada postar. Gde ima da se kupi za pristojne pare i kvalitet?

U nisam video... Egone takva mi treba...ima li toga? To novo, polovno?
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Za snimanje u uslovima manje osvetljenosti bolja opcija je crno bela kamera.
          @kani Ako hoces na tu daljinu da vidis nesto kad biras optiku za kameru uzmi sa manjim uglom pokrivanja, standard je 75.

Ili odes do neke prodavnice koja prodaje tu opremu, mogu cak i da ti preporuce nesto.
          Ja za firmu uzimam kod http://www.n-lap.com/ mozes na licinom mestu da isprobas kombinaciju kamera/optika/ic
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

M-e pa naj isplativije ti je da uzmes neku crno-belu mini (low light)... kao sto vidis iz egonovog posta ne moze da bude mnogo.
            A spajas je direktno na tv, kao i sve druge kamere...

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

@ Ranko
              Ova spy kamera je bezhichna jel tako??
              Nju imash u kolima ili???JA bi najradije u kola strpao 1 ili 2 da pokriva 360 stepeni.
              AJ malo detaljnije oko toga kako shta.E da i te bezhichne kolko imaju domet do risivera signala?

I love my

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

pa zar nije jeftinije da postavis alarm , pstavis kameru , ona usnimi i na kraju nemozes nista videti , dzabe bacio pare ...
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Black Knight
                  CBC Senator XXL
                  • 13.10.2004
                  • 2020
                  • Novi Beograd, kicblo

Da ova je gore je wireless kamerica koja moze do 100m da funkcionise.Kroz zidove i druge prepreke domet se smanjuje od 50-80%.
                  Sto se tice nightvision kamerica, one mogu do nekih 5m da ti obasjaju u totalnom mraku.(~15 komada IR LED)

Ti mozes da pokrijes sa dve kamerice ali u principu moze i sa jednom, ako se potrudis.

da, da ne zaboravim, aktivni deo kamerice isto terba struju, ali od 9-12v zavisnosti od modela.

kao i sve drugo, zavisi od modela, domet, kvalitet slike, prijem i mnogo stvari.

moja preporuka su Sony kamerice i sva prateca oprema, ipak oni su profi sto se toga tice (cak i CIA&FBI i vojska USA koristi Sonyjevu PROFESIONALNU opremu za nadgledanje)

e sad ako se ispostavi da je neka riba?! sta onda? ja necu vise nista da ti pomazem!

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

@Saab power
                    Imam vec alarm al ne pomazhe to protiv grebanja nije bash tolko osetljiv
                    @Ranko
                    E sad i ja sam razmishljao kako bi mogao da postavim kamericu da mozhe da pokije veliki radius al nije mi palo na pamet.Izgleda da ce ici sa 2.Ribica nije sigurno ni jednoj se nisam zamerio bar iz kraja
                    U ponedeljak bi trebalo da odem da pogledam tu bezhichnu da vidim na shta lichi i kako to snima i jel mozhe da mi posluzhi uopshte.A tebe cu da smorim da mi povezhesh sve to JBg neuk sam po tom pitanju

I love my

Comment

• AreOut
                      CBC Senator XXL
                      • 22.07.2006
                      • 590
                      • Zabjelo

Uzmi obicnu kamericu i program za nadzor koji detektuje pokrete, zumiras softverski na sami auto i namjestis da ti zvucnici zvrndaju kad god se nesto desi, mozda ce po koja ptica ili neka druga zivotinjka da te uznemiri ali strpi se dok taj ponovo ne naidje
                      http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

vazi kani!

p.s. zivotinja jeste sigurno!

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Nemoj da vredjaš životinje!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• AreOut
                            CBC Senator XXL
                            • 22.07.2006
                            • 590
                            • Zabjelo

Samo imas jedan problem ako taj neko cita Cannon
                            http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Pa imam nekoliko osumnjichenih al nema se dokaza.A oni ne chitaju cannon nadam se

I love my

Comment

Working...
                              X