kako najlakse nastradati u saobracaju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

kako najlakse nastradati u saobracaju

U poslednjih nekoliko meseci(otkad sam u "vojsci")prelazim mnogo kilometara i vidjam sve i svasta pa sam doso do zakljucka da se na putevima sirom zemlje najvise gine zbog mangupiranja!
    Interesuje me da li se i vama dogadjaju situacije slicne mojima i da li ih sami izazivate na sledeci nacin:

Recimo obilazite vozilo i tom prilikom isecete auto koji obilazite ili ga naterate da koci kako bi vas propustio ispred njega zato sto ulecete u neukusnu situaciju.Tom prilikom vam covek svirne ili amblenduje kako bi ste obratili paznju na stil voznje i jednostavno uvideli da ugrozavate tudje zivote i druge ucesnike u saobracaju.

Sta radite u ovakvim situacijama? Da li zalepite kocnicu kako bi vi njemu pokazali da se neraspravlja sa vama ili ga maltretirate dokle god je to vama zanimljivo ili podignete ruku,upalite sva cetri kako bi se izvinuli doticnoj osobi?
    Posmatram koliko su ljudi glupi i kreteni pa izazivaju mnoge saobracajke,a to sve na uzasno glupe fazone kao sto su pomenuti primer,pa recimo put sa tri trake na putu puna linija vi preticete jedno vozilo a ovaj sto dolazi u susret vozi krajnjom desnom i kad vas ugleda on kao cima auto na vas......

Ima uzasno mnogo primera ovakvih bahatih postupaka nesavesnih vozaca pa me interesuje kakva je situacija kod vas!?
    Da li ponekad izazovete ovako nesto ili slicno ili uglavnom vozite normalnu voznju uz "kulturno" ponasanje prema drugim ucesnicima?
    Da li je vas nekad neko cimao sa kocenjem,nocu upali duga i nece da ih obori....?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Nemam ovakvih problema kao sto si napisao, samo ako neko nece da ugasi duga svetla, onda mu blicnem jedanput-dvaput, jer uvek polazim od toga da je zaboravio da ih ugasi, i ako ne reaguje i dalje onda mu i ja zveknem duga i upalim maglenke pa da vidimo kako ce da prodje... A za duga sam umesto 55w sijalica stavio 100w i ne da bije nego totalno zaslepljenje... Extra stvar za tako neke pametnjakovice na putu...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• mirko
      CBC Senator
      • 18.05.2006
      • 202
      • Prokuplje

Ma nisu meni problem ovi od napred, nego ovi od pozadi sto nece da skrate (ili zaborave) a zalepe se za mene pa ja onda nista ne vidim , a onda nai?e vozilo iz drugog smera kome isto tako smetaju pa i on po?ne da blicka ovome iza mene. e tek onda nista ne vidim

Prvo ih kulturno upozorim sa sva ?etiri a onda ih pustim ispred mene pa kom se dosadi
      'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• TAZZ
        Banovan
        • 30.05.2005
        • 1409
        • NBGD,SERBIA

Re: kako najlakse nastradati u saobracaju

Originally posted by Laki 55
        podignete ruku,upalite sva cetri kako bi se izvinuli doticnoj osobi?
        KA se neko igra sa Svetlima...
        Kad je iza, Upozorim ga sa migavcima ili rukom, ako ne reaguje, pustim ga napred pa i ja OPALIM po dugim, maglenkama i tako..., chisto da vidi kako je, pa ondak po gasu, preteknem ga i ne skidam nogu sa gasa... dok ne odem jedno 300-400 metara...

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

amen!
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

He, mene jedan iznervirao tako sto je sa dugim svetlima vozio iza mene 1-2km, van naselja, u mrklom mraku. Posle par bezuspesnih pokusaja da mu skrenem paznju, usporio sam na 30-40 km/h, i on je vozio jos 50-tak metara za mnom i onda se osilio i presao me. IJAOOO! Deset km sam vozio za njim sa sva 4 upaljena fara (bmw kockica) i kulturno sam kratio svetlo kad neko ide u susret. Pokusao je da mi pobegne... pokusao!
            Znam da nije po pravilu, i nije bezbedno, ali moram da cuvam zivce, a ovo mi je takvu satisfakciju pruzilo, eh!
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• greywiendog
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 421
              • Stara Pazova

Ja sam umeren vozac i vise brinem o svojim kolima nego o sebi!!! Moj auto retko kad dodje do 3500 obrtaja (u situacijama kad moram da dam jaci gas), sto govori tome u prilog. Ne jurim, jer volim da se vozim, kad bih jurio voznja bi se pre zavrsila!
              Volim da preticem, ali kada preteknem smanjim brzinu (kako zbog plavaca, tako i zbog toga sto mi nije neki osecaj da ja sad kao nesto jurim a oko mene nikog nema...)

Najvise me nervira, kad vozim i neka ****** me obidje na raskrsnici gde se odvaja traka za levo (kao na semaforu), ako je vec smeker sto ne saceka isprekidanu liniju pa se onda dokazuje!!!
              Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

Kao i zloca, samo sto je bila kraca relacija.

Inace kada/ako napravim glupost gledam da se izvinim podizanjem ruke, a kada me neko propusti da se ubacim isto se zahvalim - cista kultura.

Cak i kada vozim kao manijak gledam da druge ne ugrozavam...

Inace ne praktikujem koriscenje sirene, pa mi se zamalo desilo par puta da me cuknu, jer nisam imao gde da bezim.

Comment

• monkey
                  CBC Senator
                  • 14.11.2006
                  • 286
                  • Porec, Hrvatska

8 postova, i vec se vidi balkanska prometna kultura... ako me neko osljepi odizad, zasto bi trebalo cekati da me pretice i onda njega osljepljivat, ugrozavajuci sebe, njega i nekog neduznog iz suprotnog smjera?!!! sta nije lakse malo pomaknut retrovizor i nastavit po svome ili ubrzat i rjesit se covjeka?! pa ne rade to ljudi namjerno, treba uvjek uzet u obzir da ima za volanom svakavih vozaca, neiskusnih, pijanih, pa cak i zena ...

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

^ pfff, gay
                    sala naravno, nhf

Inace, uglavnom sam kulturan a i propustam sve zive, osim
                    1) zena + obe ruke na volanu + ramena na 20cm od volana
                    2) G2 GTD + MNE tablice + elipsasta A ili D nalepnica

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Originally posted by monkey
                      8 postova, i vec se vidi balkanska prometna kultura... ako me neko osljepi odizad, zasto bi trebalo cekati da me pretice i onda njega osljepljivat, ugrozavajuci sebe, njega i nekog neduznog iz suprotnog smjera?!!! sta nije lakse malo pomaknut retrovizor i nastavit po svome ili ubrzat i rjesit se covjeka?! pa ne rade to ljudi namjerno, treba uvjek uzet u obzir da ima za volanom svakavih vozaca, neiskusnih, pijanih, pa cak i zena ...
                      Ispao sam seljacina, ali ako sa nekim ne mozes kulturno (posto je moje skretanje paznje njemu trajalo par minuta)...
                      Uostalom to sam uradio samo jednom, tako da tome i ne pridajem nesto znacaja

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Pa ja sam bas hteo da vidim sta statistika govori i koji su najcesce problemi sa kojima se vozaci srecu.
                        Licno misljenje da to upaliti duga svetla i voziti namerno iza nekoga nevodi nicemu lepom.Otkud znas kakva je ******,zalepi na kocnicu da te iscima ti ces mahinalno pokusati da ga eskiviras i mozes zavrsiti u kanalu pored puta ili mozda toliko krene da davi pa te *ebe i nedati da ga obidjes(ukoliko ima jaci auto od tebe)ti krenes u obilazenje ili ti preticanje a on po gasu samo da te keca.
                        Mada ovakvih morona ima koliko neces ali makar netreba izazivati nevolju!
                        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Zloca
                          CBC Senator XXL
                          • 21.12.2005
                          • 510
                          • Novi Sad
                          • Astra bertone turbo

E, Laki, Laki, znam ja sta bi trebalo, i x puta iskuliram slicne situacije, dvaput sam jurio automobile, a svakodnevno prave s*anja oko mene. Ova dvojica su jednostavno preterala!
                          Inace, nemam nista protiv kad mi neko presece put, upadne u putanju i slicno kada zna da vozi, a to se odmah vidi, proceni prostor, mene ne ometa cak ni gas da pustim, a kamoli da kocim. A kad neko npr. u svojoj traci ima prepreku pa se necka, hoce-nece, pa kad ja dodjem na metar odluci da predje u moju traku, pa ja moram gotovo naglo da kocim, kako ga docekam na duplu sirenu, ali nije sto me nervira, nego da mu uteram strah u kosti zato sto pravi gluposti.
                          Inace, kada vidim da auto ispred mene ide skroz uz kraj udarajuci po rupama koje su pri ivici, ili kad stalno krivuda po putu, ili kada nema levi retrovizor, takve cim mi se stvore uslovi prelazim punim gasom i ostavljam ih daleko iza sebe po cenu da naletim na radar.
                          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Evo primera ciste gluposti od prosle nedelje:
                            - jednosmerna ulica, dve trake, uzbrdo. Moj brat vozi 128-cu od 1300 kubika, dvogrli i slicno, a spolja deluje pomalo oronulo. Ali cepa ga brzo desnom trakom, ja za njim pratim ga par auta iza. U levoj traci beli kec napucan, spojleri, alufelne, spusten... ispred njega taxi. Moj buraz projuri pored keca, sto ga je uvredilo, da neka drndava osmica tako prodje pored njega pa po gasu da ga prestigne. Pali se zuto (iz zelenog) na semaforu, buraz iz desne trake proleti kroz zuto, taxi u levoj traci hoce da prodje, pa nece i ukoci posle semafora tako da mu je gepek prosao semafor, a kec zalaufao, koci naglo par metara i zakucava se u taxi. Ja stajem na crveno u desnoj traci pored keca i zanimam se procenom stete.
                            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Meda
                              CBC Senator XXL
                              • 01.09.2006
                              • 415
                              • Vračar

Originally posted by alt+64
                              2) G2 GTD + MNE tablice + elipsasta A ili D nalepnica

U popunosti se slazem sa tobom
                              What is the sound of shit happening?

Comment

Working...
                              X