kako najlakse nastradati u saobracaju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NemanjaNS
    CBC Veteran
    • 26.10.2004
    • 121
    • Novi Sad

Neko gore rece da ne koristi sirenu.. a meni je valjda jedina modifikacija na autu - instalacija 2 Hella sirene umesto fabricke (koja je zvukom podsecala na zivotinju spremnu da ugine )
    Mislim da sirenu treba koristiti, ne samo kod onih sto se uspavaju na semaforu i sl, nego i kod obilazenja biciklista koji lelujaju ivicom/sredinom puta, kod preticanja likova koji voze 35kmh dok u i razgledaju krajolik i u slicnim situacijama.. Treba da znaju da ste tu

i mrzim budale koji se iz sporedne ulice ubace ispred po cenu zivota i onda voze 40 a onaj napred odmakne.. Tada mi bude zao sto nemam neki Cherokee sa onim bull-barom pa da prikocim malo slabije nego sto je potrebno, u vaspitne svrhe

Duga svetla - gledam da se odlepim od takvih, ne vredi isterivati pravdu..
    Jedan klik u Photoshopu i vec smo spremni za Evropu..

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Istina je da mangupiranje bez potrebe vodi do nesreca, ali srecom u poslednje vreme cini mi se da se to smanjuje manje vise. Pre par meseci vozim majku sa aerodroma i dole kod sajma vidim da se konj zalece iza mene. Posto sam vozio lagano desnom trakom krecem da bezim u zutu i proleti mi lik na jedno 20cm od levog retrovizora. Audi neki, gastos table ja zapenio, kad ono saobracajac milicajac trci preko 3 trake i zaustavlja ga. Ako nije isao jedno 140 nije nista uradio.
      Sto se tice dugih svetala, neki znaju neki ne da im rade, nekima su jednostavno lose podesena kao npr kad im gori jedno dugo jedno kratko ili samo jedno dugo pa mislis da je motor dok se ne priblizi.
      Druga stvar je jak auto i nezanje vozaca, kao i neiskusno prestrojavanje. Juce me je neka honda bukvalno izbacila sa puta, tj naterala me da skrenem u iskljucenje. Dzabe moje sviranje kad je on vec odlucio. To sto neko moze da izgine nije njegov problem, niti ce ikako shvatiti cak ni batinama. Ranije mi se desavalo da ih jurim, a kad ih stignem samo blentave face sa polu otvorenim ustima. Cute samo i gledaju te.
      Opcije su 2; prva je ne nervirati se i ocekivati SVE, a druga je Lada Niva, UAZ ili bilo koje drugo terensko vozilo sa roll barovima i voziti svojim putem bez tolerancije pa ko voli nek izvoli. Saobracajna kultura je deo jedne opste kulture koja je ovde jos uvek na jako niskom nivou.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ja takodje volim da se vozikam(uz muziku) i tada nikako ne žurim, jer bi kao što neko reče vožnja(uživanje) kratko trajala.Kada stignem kolonu odmah je preteknem, jer ne želim da vozim njihovu vožnju.Naravno trudim se da u tome nikoga ne ugrozim.Posle nastavim sa soliranjem.Naravno da ispoštujem vozača kome se omakla neka glupa situacija i pomognem mu da se organizuje.Medjutim ako vidim da je lik siledžija, onda ga uradim tako da na kraju ponovo upiše auto školu!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• GT
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 337
          • Beograd

Svi ste se izredjali, neki cak i po dva puta a niko da sebe svrsta na onu drugu stranu, e zato cu ja...

Slazem se sa vecinom gore pomenutog, ima i magaraca i nesposobnih i zaboravnih, ne znaju ni gde se nalaze, a ne u kakvom su im polozaju svetla...
          Ima i onih sto se ludiraju pa te obilaze na 5 santimetara od tvog retrovizora, pa ti seku put i sve ostalo...

Ali hajde ovako, kako sam stariji sve pazljivije vozim i definitivno mislim da vozac mora da sazri! Ne bas svi, ali vecina muskaraca cim polozi vozacki ispit pa u narednih par godina se dobro izluduje i onda nekako vec oseti da treba malo da uspori, sto zbog svog neprijatnog iskustva, sto zbog prirode stvari, svi starimo jel te...

Znaci kako rekoh evo ja cu sebe staviti na suprotnu stranu, jednom prilikom sam ja napravio glupost zbog svoje lude glave i nerazmisljanja! Da nevolja bude veca, alkohol, lake i teske droge, cak ni cigarete nikada me nisu interesovale, ono sto mene interesuje je umetnost, znaci ni kao mali nikada nisam pravio probleme i na kraju (nije kraj hvala Bogu) napravim glupost i od tada sam u isto vreme i gori i bolji prema tim likovima koji se ponasaju ovako i onako!

Moj ujak je jednom rekao:"Znam ja koja ****** je u mojim kolima, ali ne znam koja je u onim tamo!" E vidis, ja volim da kazem:"Ne znam ja koja ****** je u onim kolima tamo, ali zasigurno ne znam ni koja je u mojim!"
          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Vrlo cesto se srecem sa bahatim, pogresnim, opasnim ponasanjem na putu...Sve cesce iskuliram, narocito u gradu, ne zato sto sam ja mirniji i sporiji s godinama, nego zato sto znam da su ljudi sve vise neodgovorni i da dok ne naprave glupost ni ne znaju posledice...to je jako losa tekovina naseg vremena...sve nam je ravno i na sve smo oguglali, pa moram ja da mislim umesto njih.

Pre neko vece se vozim Kneza Milosa, opusteno, malo brze od ritma saobracaja, ali bez ikakve zurbe. Odjednaput me pretice obican Yugo 55 beli, skroz serijski...mladji neki momak s devojkom vozi. Ne znam sta je taj momak mislio dok je vozio... ali je "isekao" na milimetar svakog koji je isao u njegovom pravcu, prelazio iz krajnje desne, u krajnje levu, pa cak za trenutak i u suprotni smer gde je dupla puna linija...auto se ljuljao, na ivici kontrole, a potpuno bezveze i bezrazlozno...obican jadni serijski Yugic. Vozim ja iza njega (nije tesko pratiti Yugo kada se ima 100ks vise...), odmice on polako, ali ne moze brze od guzve, vidim da ga niko ne juri, on nikoga ne juri...mogao je bar 5 puta da ocese nekog. Pri tome se vozi sa devojkom...stvarno ne razumem. Ne bih ga ni primetio da pozadi preko celog zadnjeg stakla nije pisalo na nalepnici Cannonball forums. Iskreno se plasim za njega, ako ovako stalno vozi...

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

ah

To je garant M bio

Comment

• starac vujadin
                CBC Senator XXL
                • 27.08.2005
                • 2617
                • Stari grad

Video sam M-ov auto...ovaj je jos obicniji i noviji. A i ovaj je isao kao obican...mene ne mogu da prevare naoko pitomi Yugici, imam iskustva s tim.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Sledeći put kad ga vidiš, zapiši table pa da ga poseti neko iz saveta roditelja CB-a i ukaže mu na pravi put.Kao radikalnu meru predlažem oduzimanje nalepnice!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Zloca
                    CBC Senator XXL
                    • 21.12.2005
                    • 510
                    • Novi Sad
                    • Astra bertone turbo

To se moze cesto videti, mladi ljudi u stock zastavinim automobilima jurcaju nesvesni da njihov auto jednostavno nije za agresivnu voznju. Mene cesto takvi preteknu u gradu, vide agresivniji auto i kao da zele da se dokazu kako im auto opasno ide. Klimaju se, ljuljaju i projure. Onda ih ja stignem na semaforu, i ako stanem pored njih, na zuto daju pun gas i opet pobegnu. Ljudi, ja kad vidim jaci auto od mog, uopste mi ne pada na pamet da se dokazujem, jer znam da moze da me oduva. Sto onda da se blamiram dzabe? Mozda bi ja i "pobedio", ali i dalje bih znao da taj auto moze da me dobije samo ako hoce, tako da nema svrhe.
                    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• monkey
                      CBC Senator
                      • 14.11.2006
                      • 286
                      • Porec, Hrvatska

@alt+64
                      nisam gay, ali sam se dovoljno puta "opeko" u samo 2 godine voznje da shvatim neke stvari-ne ljutim se, al da se zna
                      ok je brzo vozit, mozda ponekad MALO i riskirat, ali bezobrazluk i tvrdoglavost treba apsolutno izbjegavat i osu?ivati, a ne poticati dodatnim trubljenjem, zasljepljivanjem, oduzimanjem prednosti, itd, itd, itd...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Ne valja se svadjati... niakd ne znaš o?eš naleteti na budalu kao ja koja ima žutu minutu. Ina?e se lepo zahvalim na propuštanju ili se izvinem kad nehotice uradim nekom glupost.
                        Nek se svadja policija, to joj je posao...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

Odavno sam prestao da obracam paznju na budale i one koji su rasejani pa zaboravljaju duga ili sl.... i zivot mi je mnogo lepsi, izadjem iz kola opushten,ne pricam drustvu kako sam sreo budalu pa mu pokazao da sam ja jos veca pa se jos 3 dana nerviram zbog idiota ili sl.
                          Svima savetujem da pokusaju da se opuste pa makar ih isekli na putu namerno ili ne i imace mnogo bolji dan i vece.
                          Boost or bust...

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Ma ljudi, samoubice imaju lakše načine da okončaju sa sobom nego da se uključuju u saobraćaj.

Koliko ja vidim ljudi se trude da voze bezbedno i pristojno. Saobraćaj nije laka stvar, pa se tu i tamo proturi neka greška.

Fala bogu, nauči se na sopstvenim i tuđim greškama.

Jedni drugima treba da pomažemo, pošto na ulicama svi imamo isti cilj - stići od A do B, sad neko brže, neko sporije... nije smak sveta zbog toga.

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Moj ortak ima ujaka mangupa. Ujak ima 60-ak godina, vozi Trabanta i voli da popije malo pivo, a drmne ga kao nekog cela gajba... pa se ohrabri..
                              Sedne u Trabanta, dokotrlja se na raskrsnicu pored neceg munjevitog i krene da pali sam sebe "Aha.. gledaj ga kako se uplasio.. sa' cemo ga oduvamo.."
                              Na zuto tip u munjevitom automobilu skrene ni ne primetivsi nas, a ujak zabada pun gas, ne osvrce se i nakon par sekundi gleda..."A, al' smo ga oduvali... vi'is ti to, a ?!" Uziva covek u brzini...

Ima nas raznih, na srecu jos je uvek vise razumnih....
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• greywiendog
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2006
                                • 421
                                • Stara Pazova

Svekar moje sestre je totalno blesav sto se vožnje ti?e. On živi u Be?u (kao i moja ro?ena sestra ) i vozi ford mondeo 1.8td i novog fokusa 1.9tdci. ?ovek uziva u pi?u, zeza se, izlazi, uživa u životu. Jedini problem je što je totalno drugi ?ovek kad popije. Ina?e vozi brzo, a kad popije, onda je opasan. Nekoliko puta su mu oduzimali dozvolu, a jednom je došao u Srbiju bez dozvole!!! Policija ga zaustavila u bg-u a on izvadio potvrdu be?ke policije da mu je dozvola oduzeta i prošao na pri?u da je to neka privremena dozvola dok mu se ne izda neka nova, koju EU uvodi. Pandur, naravno nije znao nema?ki pa nije bilo teško prevariti ga.
                                Što se ti?e njega interesantna je jedna njegova izjava, kad je tek kupio auto:"Pa i nije nešto o?ekivao sam mnogo više! Na 190 km/h, nešto mu trese i malo poskakuje!"
                                Ina?e, kao mladi? je imao saobra?ajku (vozio je Opel GT) u kojoj je njegov najbolji prijatelj poginuo... Svom sinu, a mom zetu, dao je ime po tom prijatelju...
                                Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

Working...
                                X