Pa dobro bre dokle misle da prave budale od nas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Originally posted by Vladan
    @Comi_Z.J. ne znam, katastrofalno pamtim detalje
    Pitao sam te za boju zato sto je to izgleda bio moj drugar u sviftu,bas mi danas pricao,cimali ga za neku glupost,i na kraju mu uzeli 1000 din...
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

@vladan
      oped da ponovim na drugi nacin
      ti u svome autu slusas muziku a policija u svom autu slusa radio stanicu , ti nikada neces znati kako je u policiskom auto i za vreme jedne policijske smene sve dok se ne uveris , nije da ih ja branim , jeste rade dosta toga sto nebi trebali , ali koliko puta rade stvari iz nuzde , ALI IJE PO TVOME UKUSU i ti se bunis , vidis jedan od razloga postojanja policije da ljudi nebi ispunjavali svoj cef kako oni hoce , kao majstori koi parkiraju po trotoarima , tu je policija da im skrene paznju da se neparkira tako da postoi mesto za parkiranje , vidis da njih nema ljudi bi sebi ispunjavali cef i parkirali gde stignu , radili sta hoce samo sto mi se nesvidja sto policija zabusava nerade punom parom .
      U usa policajac ima normu , znaci zna se koliko kazni mora da napise za mesec dana , njeda zabole deli se ti zuris ili ne najmanji prekrsaj zabiberice ti kaznu i nece da se raspravlja sa tobom pravdaj se ti kako hoces i koliko hoces , zabole njega za tvojom pricom , uzme ti vozacku ode u svoj auto i vrati se sa kaznom da ti je u ruke i okrene se i ode , pocnes se buniti , kaze ti , idi na sud pa kazi sudiji ...
      samo jos da se taj sistem uvede da se zandari poteraju da rade , sam mentalitet ljudi bi se polako menjao ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Čiča
        CBC Senator XXL
        • 14.12.2005
        • 1621
        • Beograd, Vidikovac

ako neko radi u "edb" da li ce prvo sebi da promeni strujomer ili da ga preveze da uvek ima jeftinu tarifu? ne nego ce prvo komsiji
        ako neko radi u C marketu da li ce prvo obicnim potrosacima da da najbolje parce suvog vrata ili ce mozda da ga ostavi sebi?

Ako neko radi i policiji logicno je da koristi beneficije koje mu to radno mesto donosi.

Na nama je da se zbog toga nerviramo ili da prihvatimo kao svakodnevnicu. Da se odmah razumemo, ja sam od onih koje to nervira
        ali ja sam prvi taj koji koristim sve sto mogu ako mi se za to pruzi prilika.

Da sada ne idemo u polemiku gde je tu moralna granica, kada se prelazi u krsenje zakona, ovlascenja, prekoracenja sluzbene duznosti.

Mislim da sve dok ne ugrozavaju ostale ne plave smrtnike u saobracaju da je ok.

Sto niko ne komentarise doktore koji uzimaju za rutinske operacije 500-1000 eura, a ako nemas, ostaje ti bog da mu se molis?

Ne znam koliko je ovo "pravljenje BIIIIPPPP" od nas zastupljeno u drugim zemljama, ali je svemu tome koren u nepostovanju zakona, koji mora biti jednak za sve. Kod nas je to jos daleko, daleko od istine.
        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Originally posted by sri98
          Originally posted by AkiMan
          naravno, kada su off duty.
          Hmmmm, a kako se prepoznaje patrolni auto off duty? Koliko ja znam, samo kada je parkiran ili u servisu.
          I to uglavnom kad je parkiran ispred kafane, neverovatno koliko cest slucaj
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vladan
            CBC Senator
            • 18.08.2005
            • 248
            • Vuko.ebina
            • e46 325i

Originally posted by Petao Sofronije
            Ko me je vukao za jezik...Ko me je vukao za jezik?

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
              naravno, kada su off duty.
              Hmmmm, a kako se prepoznaje patrolni auto off duty? Koliko ja znam, samo kada je parkiran ili u servisu.
              I to uglavnom kad je parkiran ispred kafane, neverovatno koliko cest slucaj

jbg, na to sam zaboravio
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

@Bond-James Bond
                e dobar primer sa doktorima , smao da medju zandare dodam i mehanicare , zasto ljudi njih toliko mrze , a doktoru gori od njih .., : )
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

Mislio sam na ne ukljucene rotacije...
                  Nemo' da si bukvalista...
                  znaci, 99% policijskih patrola koje vidjamo su of djuti?
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Ne znam kakve veze ima to da li je uključena rotacija ili ne?Patrola je aktivna čim preuzme patrolni list i krene na teren.Policajci su dužni da postupaju i kad su van dužnosti ako primete da se u njihovoj blizini dešava neki prekršaj ili krivično delo.
                    Naravno da ostali u saobraćaju ne mogu da oponašaju vožnju patrolnog vozila jer ne možete vi da procenjuje opravdanost takve vožnje.Najbolje što tada možete da uradite je da ih ne ometate u kretanju.Eventualne primedbe uz dokaze(snimak mobitelom ili slično) moguće je prezentirati nadležnom starešini ili dostaviti službi generalnog inspektora.
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Tetak, shvatam ja tebe zasto stalno branis kolege, sasvim normalna stvar, i ja bih radio verovatno isto.

Ali realno, znas i sam kakve gluposti na putu prave, na duznosti ili ne.

90% policijskih vozila ne bi proslo tehnicki pregled, ovo mogu da potpisem, i to ne zato sto tako mislim, nego sasvim pouzdano znam u kakvom su stanju ti automobili, kako se odrzavaju, na koji nacin se voze i slicno.

A druga stvar, osim ako nemaju ukljucenu rotaciju (a to smeju SAMO ako su na putu za neku intervenciju, a ne kad im se ocigledno negde "zuri" ili ih mrze da cekaju red na semaforu, sasvim je ocigledno kad je neka zloupotreba te rotacije u pitanju...), NE SMEJU da krse saobracajna pravila (sto redovno rade), i za njih vaze apsolutno sva saobracajna pravila kao i za sva ostala vozila. Cak i kad su pod rotacijom, ne smeju da prolaze kroz crveno svetlo. Ovo se slazem da je glupost, pogotovo za policiju na putu za intervenciju, ali Zakon tako nalaze.

Medjutim ova pravila za Policiju jednostavno ne postoje. I to je realno tako jer svi smo svakodnevno u saobracaju, pa pobogu niko nije slep kod ociju...

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

E sada si preterao, nije 90%, ali jedno 80 jeste.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Comment

• Zloca
                            CBC Senator XXL
                            • 21.12.2005
                            • 510
                            • Novi Sad
                            • Astra bertone turbo

Svako koristi prednosti svoga posla (onaj ko ne koristi stvarno ne ume da se snadje ) od nekih banalnih stvari npr. koriscenja adsl-a na poslu za skidanje filmova, video clipova i slicno, koriscenja sluzbenog auta u privatne svrhe, pa do kupovine zemljista ili firme preko namestenih tendera. Tako je i sa policijom. Samo sto ljudima bode oci jer njih za iste stvari kaznjavaju. Npr. ja svakodnevno vidjam hitnu pomoc kako jurca, vozi prebrzo, presecali mi put, iz desne trake skretali levo, prolazili kroz crveno (sve to bez rotacije), ali sve ih pustam i sklanjam se misleci mozda zure negde, ljudima retko smetaju prekrsaji hitne pomoci.
                            Ja cesto vozim brze od ogranicenja. Ne rizicno, jednostavno brze. Zadnjih godinu dana 4-5 puta su me hvatali radarom. Nijedanput se nisam bunio jer znam da vozim brze. Smejem se, zezam i NIKADA mi nisu naplatili punu kaznu. Zadnja tri puta: ogranicenje 40, uhvacen sa 72km/h, zezali se, pustili me bez ikakve kazne, castio ih 200 din za pice, drugi put pretekao preko pune linije neki drndavi jugo, zaustavio me pandur na motoru, uz salu naplatio mi 300 din prljave tablice. I pre par nedelja nocu, nigde nikog, hvataju me usred grada, gde je ogranicenje 50, kaze mi - Dodjite da pogledate radar, vozili ste 80 km/h, ja kazem - Sta ga gledam, znam da jesam, on - Sta kazes, mogu ja i brze, a...i tu se raspricamo, tu mu bila i zgodna partnerka pa nisam zurio, i naplatio mi 1000 din pojas.
                            Zakljucak: da policija radi sve po pravilima, ja bih sada isao pesaka, bar pola godine. I zasto mi smetaju sto sede u kafani i piju mojih 200 dinara, bolje nego da se nabiju iza neke prikolice i cekaju da naletim.
                            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

To o cemu pricas je za neku drugu temu, recimo "nagodbe se saobracajnom policijom", ovde se govori o krsenju pravila od strane ljudi koji treba da nateraju druge da ista ta pravila postuju.

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Kako mislis nateraju?
                                Pravila postoje i nisu ih izmislili plavi. Zar ih vi ne postujete? Ne mislim 100% i uvek ali u principu. Nikoga milicija ustvari ne moze naterati na to. Ebes coveka kome pandur (cesto gluplji od nas samih) treba da kaze sta je prekrsaj a sta ne. Meni je to blam. Haos ipak pravimo mi a ne "oni". Ima ih ipak dosta manje

Comment

Working...
                                X