Karavan sa povisenim krovom, zasto ? ? ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Karavan sa povisenim krovom, zasto ? ? ?

Prije par dana vidio sam Golf 3, karavan sa povisenim krovom od poliestera, i nikako nisam mogao da zakljucim koja je svrha toga. Naime povisenje je oko 5-10cm odokativno, uzdize se blago od pocetka krova tako da mi se cini da iznad vozaceve glave i nema nekog dobitka u prostoru. Nazad se zavrsava prije vrata prtljaznika, tj. ona su standarna kao i kod drugih Golfova. Povecanje prostora je po meni potpuno nebitno, pogotovo sto su zadnja vrata iste visine pa sprecavaju utovar neceg glomaznijeg u odnosu na standard.

Kada smo vec kod toga cini mi se da sam vidjao i Astre karavan prve generacije sa povisenim krovom i bez njega, ali nije u pitanju nadgradnja, nego je limeni krov povisen, a takodje i vrata. To vec ima smisla, ali me zanima je li to bila neka nadoplata ili razlicite serije.
    Ja bas trosim slova na gluposti
    Difference between man and boys is the price of their toys
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Ako nisi znao, to je podvarijanta za kauboje i njihove pratilje...
    Ako obratis paznju oni (vozaci) uvek nose sesir, a njihove dame uvek imaju natapirane frizure... Ai za jedno i za drugo treba mesta

Vaistinu : Nisam video nista slicno i ne znam cemu bi sluzilo
    Jedino mozda grobarski auto ?
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

koliko mi se cini i logan karavan je u tom fazonu!?
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

@Prolupator
        To za kauboje ima smisla, ali oni obicno voze malo vece tegljace camaca
        Beskorisno za grobare, nije produzen, a i bijeli je.

@Alexa05
        Logan MCV nije u tom fazonu on je kompletno visok auto, recimo kao Reno Kangoo, samo duzi.

Da ponovim:u pitanju je plasticna nadgradnja, poliester valjda, slicno kao na kao sto se moze vidjeti na nekim kombijima,samo ne tako visoka. Vozilo je bilo parkirano, nisam primjetio nikakve posebne funkcije, tipa prevoz invalida.

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

Mozda je to nova fora za sverc, dupli krov?
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• nijebitno
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2006
            • 629
            • Modrica

Znam da je glupnuto pitanje, ali stvarno me zanima.

Ako Cannon ne zna, nije ni vrijedno da se zna.

Comment

• Kenno
              CBC Senator XXL
              • 21.08.2006
              • 460
              • Zenica, BiH

Surfajuci po mobile.de naletim i na Peugeot 306 karavan, kricavo zelene boje, sa odignutim krovom. Pise flotna rasprodaja i cijena ima je bila oko 2500?| za 7 godina staro auto sa dizel motorom i sa 150-200.000km.
              Igrom slucaja, uzivo vidim jednog takvog Pezoa, prepoznatljive boje, auto izgleda kao novo, farba bez ostecenja, branici gotovo bez ogrebotine, unutra isto sasvim ok izgleda.
              Cini mi se kao jako povoljna kupnja za nekoga kome nesmetaju sitnice kao odignut krov ili specificna boja.
              A vidjao sam i golfove 3 karavane sa podignutim krovom.
              Jedino (logicno) objasnjenje je da se dobije na prostoru.

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

Originally posted by Kenno
                Jedino (logicno) objasnjenje je da se dobije na prostoru.
                i jedini pravi odgovor! preko ih koriste manje firme za svoje trgovacke putnike, kojima ujedno sluzi kao putnicko vozilo, i kao van vozilo za prevoz lakse gabaritnog tereta!
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

postanski auto, da ne kazem kocija.

takva dostavna vozila sa povisenim krovom masovno koriste po svetu kurirske sluzbe za dostavu paketa.

ima neko pravilo koliko treba da budu dimenzije, zaboravio sam.

po pravilu takvi auti imaju i drugacije zadnje vesanje, poput kamionskog sa krucim hodom opruga.

cesto tih nekoliko cm visine prostora cini razliku izmedju moguceg prevoza i nemoguceg, nije slucajno da postoje i takve dimenzije.
                  Reno Klio pickup prve serije sam vozio sa tim izdignutim krovom, a imao je i jos jednu zgodnu sitnicu- u zadnjem delu tovarnog prostora se otvara deo krova taman da mogu da se vertikalno proture merdevine (koje inace ne mogu da stanu unutra po duzini jer je Klio jako mali sam po sebi).

mislim da se taj model zove Express Klio ili tako nesto.
                  da ne zaboravim, svi takvi modeli se treitiraju (pravno saobracajno) kao kamioni i brzina im je ogranicena na 80 km/h na svim putevima.
                  takva su moja saznanja...
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

U kojoj to zemlji je 80km/h?
                    Kod nas se sve to zove "lako teretno vozilo" i taksa za puteve je zanemarivo mala pa ih ponekad zato voze i privatna lica. Isto vazi i za kombije bez sedista, pregradjene dzipove bez zadnjih sedista, itd.
                    Npr. UPS vozila su prilicno specijalna mada vozila drugih kurirskih sluzbi su uglavnom standardna sa ili bez uzdignutog krova. Inace tih 10cm ili malo vise izuzetno mnogo znaci za kabastu robu a ponekad je to zbog stajace visine jer vozilo moze da bude pokretna radionica. Sta bi bio Zastavin pickup bez toga? Da se voze daske ili gvozdje u njemu?
                    Postoji cak i ne tako jevtin poliesterski dodatak za recimo VW kombi od koga se moze napraviti minijaturni motor home.

Comment

• zux
                      CBC Senator XXL
                      • 10.05.2005
                      • 773
                      • Beograd-Filmski grad

u srbiji na lakom teretnom vozilu (pick up) mora stajati nalepnica za max. brzinu 80

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Nisam znao.
                        Ovde ne treba i nikada je inace nisam video na slicnim vozilima.
                        Znaci li to da i na svim kombijima mora da stoji 80km/h?
                        Ako ne, koja je onda razlika kad su to ista vozila ustvari?
                        Ne razumem poentu zakona tim pre sto je prilicno "jedinstven".
                        Ispada da je potrebna veca sigurnost za prevoz robe nego 9 ljudi u vozilu.
                        Mislim, stvarno.....
                        Sta cemo sa onim autima sa 7 sedista?
                        Cini mi se da je neko previse bukvalno uzeo izraz lako teretno vozilo.

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Sva privredna vozila, ma kakva bila su ogranicena na 80km/h, dok autobusi mogu da idu 80-100-120 km/h, zavisno od toga po cemu se voze regionalni / auto-put...
                          Ali, zato se na privredna vozila ne placa carina pa, kad imas firmu, kupovina pick-up-a dodje prilicno jeftino i jos odbijes porez kroz PDV...
                          Zato neki kupuju tzv. pick-up-ove, zapravo terence sa sandukom pozadi, registruju ih kao privredno vozilo i koriste kao putnicnko... ali opet ogranicenje 80km/h.

Tupavo je ogranicenje, ali tako je..

Auta sa 7 sedista su auta nikakvih ogranicenja nema
                          Osiguraj kubik peska, a ljude ko je...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

Originally posted by prolupator
                            dok autobusi mogu da idu 80-100-120 km/h
                            80-100 mozda! 120 nema sanse!
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Vidjao sam nalepnice 120 po njima... Ne znam, ne vozim autobus, ali znam da po auto-putu 'ladno idu 100km/h i ne smicu se nikom.. Jos ladnije izlecu ispred mene kad mi to najmanje treba... i nemaju povisen krov, dovoljno su visoki i ovako... a i ne ubrajaju se u karavane

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X