Karavan sa povisenim krovom, zasto ? ? ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

U kojoj to zemlji je 80km/h
    ne pratim bas ali bilo je...

u celoj Evropi, po osnovu medjunarodnih pravila su za teretna vozila ogranicenja na 80km/h, za auto sa prikolicom isto 80, za autobus 70-100 zavisno od tipa, za sleper 70km/h.
    tako je bilo decenijama unazad, zadnjih 6-7 godina nisam bas pratio pa se mozda i ozbiljnije menjalo.

znam da je u Nemackoj pre nekoliko godina recimo za neke automobile sa prikolicom i neke autobuse i dostavne kombije dozvoljeno da se posebno atestiraju na 100km/h ali uz posebne gume i obavezan ABS.

kod nas vazi opste ogranjicenje od 80km/h na svim putevima, ukljucujuci i auto put, jos uvek. naravno da samo vozilo moze brze, ovo je saobracajno po propisu ...i naplacenoj kazni za prebrzu voznju.

ja nisam platio ali znam vise slucajeva gde je placeno za 100-110 voznju sa tako registrovanim autom.

posto je prica za pretpostavljam upotrebu kod nas eto postoji i taj faktor pri odlucivanju sta je optimalni izbor.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Aauuuu sto mi upropastiste temu
      Ljut sam kao leptir u letu

Pa zar ni ti Brick, odoh ja nazad na VG.

A sada malo ozbiljnije. Nisam ni ja posve glup, jesam malo ali nisam posve pa sam i sam pretpostavio da je u pitanju povecanje korisnog prostora.

Ali da jos malo ponovimo i prosirimo gradivo: Golf III karavan sa malo povisenim krovom (oko 10cm) od valjda poliestera. Ima svih pet sjedista, sva stakla, ne izgleda da je ikada bio dostavnjak pa pretvoren u putnicko. Od viska prostora glava ne boli, ali vrata su standardna, pa se ne moze utovariti nista krupnije nego u standardni karavan. Ne kazem da se povrh ves masine ne moze ubaciti par kutija od cipela recimo. I malo je ruzan, u stvari prilicno je ruzan. A i u slucaju nekog prevrtanja ja bih radije limcugu iznad glave, mada je i sama prilicno tvrda.
      Zar nije bolji i jeftiniji Caddy?

Nije meni vise bitan odgovor vec da povratim vjeru u Cannon
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
      X