Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Evo ovako, juce sam bio u Indjiji i video na jednoj prodavnici "svastari" (nesto kao TV Shop) nalepnicu eBay! Usao sam unutra i saznao da ta firma ima neku vrstu ugovora sa eBay-om i da se preko nje mogu narucivati stvari sa eBay-a!
    Uslovi su sledeci:
    firma uzima 50% od osnovne cene proizvoda (bez troskova prevoza), a obezbedjuje apsolutno sigurnu transakciju. To je velika prednost jer je na njih prebacena odgovornost za vas novac i ja nameravam preko njih da kupujem. Roba stize u roku od 2 nedelje a potrebno je uplatiti 50% iznosa odmah. Znaci ukoliko nesto vredi 100 evra vi cete platiti 150e ali opet smatram da taj proizvod koji na eBay-u kosta 150e u Srbiji kosta bar 200e.
    Mislim da se ovo isplati, najvise zbog sigurnosti. Ako ima zainteresovanih neka se jave. Sve sto treba je da pronadjete preko "sofort kaufen" ili trenutna kupovina, ono sto zelite i da zapisete broj artikla. Nadjete se sa mnom, date mi broj artikla i polovinu ukupnog iznosa bez troskova prevoza i carine koje pokriva ta firma i posao je gotov!
    Sta misite?A
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
  • r1cer
    CBC Senator XXL
    • 22.01.2006
    • 363
    • Beograd

Znaci ukoliko nesto vredi 100 evra vi cete platiti 150e ali opet smatram da taj proizvod koji na eBay-u kosta 150e u Srbiji kosta bar 200e.
    Ako 4 felne koštaju 600e to znači da će ta firma u tih 300 što dobije preko, uračunati carinu i prevoz i dodatne troškove. Nešto mi je to sumnjivo ali ako stvarno to može da uradi onda super.

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Re: Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Originally posted by greywiendog
      Uslovi su sledeci:
      firma uzima 50% od osnovne cene proizvoda (bez troskova prevoza), a obezbedjuje apsolutno sigurnu transakciju.
      Koliko ja vidim na cenu proizvoda oni se ugradjuju 50% i to bez carine, poreza i prevoza.To mi bas i ne zvuci povoljno
      Sad ako sam pograsno razumeo, @greywiendog ispravi me.

Comment

• r1cer
        CBC Senator XXL
        • 22.01.2006
        • 363
        • Beograd

Re: Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Originally posted by greywiendog
        Nadjete se sa mnom, date mi broj artikla i polovinu ukupnog iznosa bez troskova prevoza i carine koje pokriva ta firma i

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

He he,eto sta se previdi kad mrtav umoran citam teme na forumu

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394
            • tu iza coska(Milwaukee USA)

na ebay si maksimalno zasticen SAMO ako platis preko paypal
            i ne zaboravi da dosad postarinu na cenu proizvoda
            sve zavisi odakle se proizvod kupuje
            recimo nesto iz USA narucis , prodavac ti zavrne cenu posiljke , ti mislis to stvarno toliko kosta a on ustvari i na osnovu te posiljke jos zaradi posiljka iz USA uopste nije skupa
            recimo , ja posaljem nesto u USA u koverti koju dobijem dzabe i da nije teze od pola kilograma , kosta me 4.05 $ za usa ista stvar , da je posaljem bilo gde u EUROPU kosta me 5,75 $
            sto mnogi iz EU neznaju
            za izracunavanje cene posiljki iz USA posetiti web stranicu USA poste , cene su tacne
            Welcome to USPS.com. Track packages, pay and print postage with Click-N-Ship, schedule free package pickups, look up ZIP Codes, calculate postage prices, and find everything you need for sending mail and shipping packages.

ako nekom treba pomoc na USA ebay , moze mi se javiti direkno na enay , moj user name je who_dares_winss
            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• NemaN
              CBC Senator XXL
              • 29.11.2004
              • 1560
              • munze

uskoro ce i pazpal kod nas ali samo za odredjene kartice koliko ja znam pregovori traju vec 2-3 meseca...

tako da mislim da treba sacekati a ne davati tamo nekim ....
              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• greywiendog
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2006
                • 421
                • Stara Pazova

Originally posted by r1cer
                Znaci ukoliko nesto vredi 100 evra vi cete platiti 150e ali opet smatram da taj proizvod koji na eBay-u kosta 150e u Srbiji kosta bar 200e.
                Ako 4 felne koštaju 600e to zna?i da ?e ta firma u tih 300 što dobije preko, ura?unati carinu i prevoz i dodatne troškove. Nešto mi je to sumnjivo ali ako stvarno to može da uradi onda super.
                Upravo tako!
                Njihova zarada nije 50%, vec u tih 50% ulaze i carinske i ostale dazbine, a 50% se obracunava na cenu proizvoda...
                Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• r1cer
                  CBC Senator XXL
                  • 22.01.2006
                  • 363
                  • Beograd

Ako uzmemo primer koji sam naveo za felne koje koštaju 600e, samo poštarina tu je recimo 200e i carina 120e što mu dođe 920e što znači da bi ta firma bila na gubitku ako bi to radila tako da to ne može tako da funkcioniše ili bi moglo ako bi naručivali knjige, diskove i slično gde poštarina nije tolko skupa.

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                    • Mazda 6 2.0d

Da ali u svakom slucaju firma ako ima vece porudzbine moze da dobije bolje uslove nego pojedinac - ekonomija obima. Pod uslovima podrazumevam - cenuiu slanja, spediciju (ne placa se po svakom artiklu vec se radi jedna carinska dekleracija za ceo kontigent...) i td.

Nije nelogicno - ako stvarno radi bash me briga koji su njihovi troskovi. A sto se konkretno felni tice - na rezervne delove za automobile je koliko znam carina 1% (da napomenem carina se obracunava na kompletnu vrednost posuiljke - i na postarinu).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Originally posted by r1cer
                      Ako uzmemo primer koji sam naveo za felne koje koštaju 600e, samo poštarina tu je recimo 200e i carina 120e što mu do?e 920e što zna?i da bi ta firma bila na gubitku ako bi to radila tako da to ne može tako da funkcioniše ili bi moglo ako bi naru?ivali knjige, diskove i sli?no gde poštarina nije tolko skupa.
                      U teoriji to tako funkcionise, u praksi verovatno neko u Nemackoj popne robu na bus i posalje za Srbiju. Vozaci imaju dil sa carinicima i sve prodje sa minimum troskova.

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                        • Mazda 6 2.0d

U svakom slucaju nije neisplativo ma kako oni slali. Jel ima neko ogranicenje u vidu minimalnog iznosa koji mora da se poruci ili ne?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• JAPANX
                          CBC Senator XXL
                          • 10.08.2006
                          • 2159
                          • Beograd

Evo ja imam porudzbinu vec

kome da se obratim?

Comment

• zux
                            CBC Senator XXL
                            • 10.05.2005
                            • 773
                            • Beograd-Filmski grad

ko hoce da nabavlja stvari preko ebaya evo mu telefon decka koji narucuje robu u vase ime, dajete mu kes i za 15-30 dana dobijate robu u BG-u

vlada 064/8612844

recite sa vas je uputio zarko sa plavom vektrom i to je to

il mozete meni da date link ka "itemu", ja cu ga pitati koliko bi to kostalo (hehe ja na svakih 15-30 dana uzimam nesto preko njega tako da se redovno cujem sa njim i vivdim)

sve ovo vazi samo za neke relativno male pakete (u principu, sve osim felni, i sl.)
                            znaci, farovi, stopaljke, opruge, amortizeri i sl. mogu bez problema da se nabave

zaboravio sam da napomenem da moze da nabavi robu iskljucivo sa NEMACKOG I AUSTRIJSKOG EBAY-a
                            amerika nazalost ne moze

Comment

• SAAB PoWeR
                              CBC Senator XXL
                              • 26.04.2005
                              • 1394
                              • tu iza coska(Milwaukee USA)

kome treba sta sa americkog EBAY samo neka posalje item i sta ga zanima mogu ja kupiti i poslati
                              nenameravam na nikome zaradjivati , sto znaci , dobice sve informacije i sve podatke kako proveriti dali su informacije tacne , ovde u USA se sve preko neta moze cekirati , tako da nema prevare
                              SAMO , sto veca i teza stvar posiljka je skuplja
                              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

Working...
                              X