To je OK, bitno je imati nekog preko, a da se taj razume u te stvari (kao sto si ti). Moja sestra zivi u Wien-u ali se bukvalno plashi tih stvari tako da necu preko nje nista da narucujem. Dakle kad budem nesto nasao (bilo ko od nas) sa americkog ebay-a, posaljem tebi da bih to uzeo a ti mi izracunas koliko je to i onda ja kazem da li odgovara ili ne. To je ustvari ono sto mi (nam) treba, jer ovako na "blef" uzimam macku u dzaku, cija postarina nekad moze biti skuplja od samog artikla.
Kupovina preko ebay-a u Srbiji
Collapse
X
-
Jel ima neko ko je ovde narucivao stvari sa Ebaya, zanima me to oko carine i poreza, pa nije valjda da na carini svaki paket otvaraju pa ga carine, i jel se tad naplacuju i porez, otkud oni znaju sta je u paketu, ne znam kako ovo funkcionise. I zbog cega neko moze da narucuje samo sa nemackog a americkog ne moze, posto peypal isto funkcionise na svim Ebayevima, ako salju u odredjenu zemlju nebi trebalo da ima problema.
Comment
-
-
ovaj decko koji meni nabavlja robu uplacuje direktno na racun prodavca, znaci radi bez kartica i ostale plastike
e sad, zasto on ne moze da nabavi iz amerike, ne znam
jbg. carina, veliki shipingi sl. najverovatnije zbog toga
Comment
-
-
Vlada ima drugara u Nemachkoj koji placa u nemachkoj na rachun prodavca ili preko PP nisam siguran.Onda Vlada tom drugaru uplati kesh na rachun.Drugar mu je valjda u Austriji pa zato mozhe samo Austrija i Nemachka.Ovaj drugar mu to shalje po nekom prijatelju ili ne znam sa kim vec kamionom na svake 2 nedelje.Eto zato je to tako....
Comment
-
-
Pa pretpostavio sam da je ta prica, cuo sam za takve stvari i ovde u ns, hvala u svakom slucaju, vise me je zanimalo ono oko carine, to ne kontam kako funkcionise.
Nije mi zanimljiv Nemacki ebay, cene manje vise kao i kod nas pa i skuplje, samo sam par stvari hteo da narucim sto ovde nema, al zato americki, e to je vec druga prica.
poz
Comment
-
-
Originally posted by nemanuskoro ce i pazpal kod nas ali samo za odredjene kartice koliko ja znam pregovori traju vec 2-3 meseca...San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
rekli mi likovi iz comtrade-a....i jos par likova iz nt softa...
sad koliko je to tacno ne znam....ali HR je vec pre 4-5 meseci dobila sa nekim blagim promenama kapiram da ce tako biti i kod nas....I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Originally posted by LazaNSPa pretpostavio sam da je ta prica, cuo sam za takve stvari i ovde u ns, hvala u svakom slucaju, vise me je zanimalo ono oko carine, to ne kontam kako funkcionise.
Nije mi zanimljiv Nemacki ebay, cene manje vise kao i kod nas pa i skuplje, samo sam par stvari hteo da narucim sto ovde nema, al zato americki, e to je vec druga prica.
poz
Posto vidim da smo komsijevise bi mi odgovarala varijanta isporuke porucenih stvari u NS nego da svaki put palim za BG, pa bi te zamolio da ili ovde ili na PP ostavis info kako se moze u NS-u doci do robe sa e-bay.de.
Hvala
Comment
-
-
A zasto ne kupujete sami nego preko posrednika?
90% prodavaca ce prihvatiti i direktno placanje, SWIFT-om umesto kartice. Osim toga i PayPal se moze naterati da radi sa nasim karticama. Pre nego sto neko pocne da pametuje kako ne moze, izvolite pa probajte:
Registrujte se na PayPal, popunite sve podatke, i kao drzavu stavite, recimo Croatia - i PayPal vas registruje kao UNVERIFIED clana. Posto platite taksu, na izvod kartice dobijete sifru za verifikaciju, ukucate je u profil PayPal-a, i postajete Verified member sa mogucnostima placanja preko eBay-a bez limita po transakciji. Eto, pa probajte pre nego sto neko kaze da to ne funkcionise, posto ja upravo ovako placam vec preko godinu dana.
Comment
-
Comment