Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

To je OK, bitno je imati nekog preko, a da se taj razume u te stvari (kao sto si ti). Moja sestra zivi u Wien-u ali se bukvalno plashi tih stvari tako da necu preko nje nista da narucujem. Dakle kad budem nesto nasao (bilo ko od nas) sa americkog ebay-a, posaljem tebi da bih to uzeo a ti mi izracunas koliko je to i onda ja kazem da li odgovara ili ne. To je ustvari ono sto mi (nam) treba, jer ovako na "blef" uzimam macku u dzaku, cija postarina nekad moze biti skuplja od samog artikla.
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• LazaNS
      CBC Član
      • 24.12.2006
      • 93
      • NS

Jel ima neko ko je ovde narucivao stvari sa Ebaya, zanima me to oko carine i poreza, pa nije valjda da na carini svaki paket otvaraju pa ga carine, i jel se tad naplacuju i porez, otkud oni znaju sta je u paketu, ne znam kako ovo funkcionise. I zbog cega neko moze da narucuje samo sa nemackog a americkog ne moze, posto peypal isto funkcionise na svim Ebayevima, ako salju u odredjenu zemlju nebi trebalo da ima problema.

Comment

• zux
        CBC Senator XXL
        • 10.05.2005
        • 773
        • Beograd-Filmski grad

ne rade svi preko paypal-a

Comment

• LazaNS
          CBC Član
          • 24.12.2006
          • 93
          • NS

Pa OK, ne rade ni svi nemci preko PP, ipak vecina radi, recimo da moze da se plati PP, u cemu je onda problem.

Comment

• zux
            CBC Senator XXL
            • 10.05.2005
            • 773
            • Beograd-Filmski grad

ovaj decko koji meni nabavlja robu uplacuje direktno na racun prodavca, znaci radi bez kartica i ostale plastike
            e sad, zasto on ne moze da nabavi iz amerike, ne znam
            jbg. carina, veliki shipingi sl. najverovatnije zbog toga

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Vlada ima drugara u Nemachkoj koji placa u nemachkoj na rachun prodavca ili preko PP nisam siguran.Onda Vlada tom drugaru uplati kesh na rachun.Drugar mu je valjda u Austriji pa zato mozhe samo Austrija i Nemachka.Ovaj drugar mu to shalje po nekom prijatelju ili ne znam sa kim vec kamionom na svake 2 nedelje.Eto zato je to tako....

I love my

Comment

• zux
                CBC Senator XXL
                • 10.05.2005
                • 773
                • Beograd-Filmski grad

eto kani je objasnio
                vladin drugar iz beca kupuje robu (uplacuje na racun prodavca) koju kasnije 1-2 puta mesecno donosi za beograd
                uigrana i proverena kombinacija

Comment

• LazaNS
                  CBC Član
                  • 24.12.2006
                  • 93
                  • NS

Pa pretpostavio sam da je ta prica, cuo sam za takve stvari i ovde u ns, hvala u svakom slucaju, vise me je zanimalo ono oko carine, to ne kontam kako funkcionise.
                  Nije mi zanimljiv Nemacki ebay, cene manje vise kao i kod nas pa i skuplje, samo sam par stvari hteo da narucim sto ovde nema, al zato americki, e to je vec druga prica.
                  poz

Comment

• jomini
                    CBC Senator XXL
                    • 11.03.2007
                    • 490
                    • Novi Sad

Originally posted by neman
                    uskoro ce i pazpal kod nas ali samo za odredjene kartice koliko ja znam pregovori traju vec 2-3 meseca...
                    Gde si to ?uo? Može li se negde na netu proveriti? I ja sam radije da li?no sve obavimo putem PayPal-a nego preko posrednika. Verujem da ljudi imaju dobre namere, ali ako se zagubi...
                    San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• NemaN
                      CBC Senator XXL
                      • 29.11.2004
                      • 1560
                      • munze

rekli mi likovi iz comtrade-a....i jos par likova iz nt softa...

sad koliko je to tacno ne znam....ali HR je vec pre 4-5 meseci dobila sa nekim blagim promenama kapiram da ce tako biti i kod nas....
                      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• DraxNS
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2006
                        • 520
                        • Bačka Palanka
                        • Peugeot 307 SW

Originally posted by LazaNS
                        Pa pretpostavio sam da je ta prica, cuo sam za takve stvari i ovde u ns, hvala u svakom slucaju, vise me je zanimalo ono oko carine, to ne kontam kako funkcionise.
                        Nije mi zanimljiv Nemacki ebay, cene manje vise kao i kod nas pa i skuplje, samo sam par stvari hteo da narucim sto ovde nema, al zato americki, e to je vec druga prica.
                        poz
                        Meni je zanimljiv nemacki e-bay posto me u sustini interesuje sitna kompjuterska oprema itd... sto kod nas nema (ili je bezobrazno skupo), a tamo sam nalazio toga na tone... ali nisam imao nacina da platim.

Posto vidim da smo komsije vise bi mi odgovarala varijanta isporuke porucenih stvari u NS nego da svaki put palim za BG, pa bi te zamolio da ili ovde ili na PP ostavis info kako se moze u NS-u doci do robe sa e-bay.de.

Hvala

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

A zasto ne kupujete sami nego preko posrednika?

90% prodavaca ce prihvatiti i direktno placanje, SWIFT-om umesto kartice. Osim toga i PayPal se moze naterati da radi sa nasim karticama. Pre nego sto neko pocne da pametuje kako ne moze, izvolite pa probajte:

Registrujte se na PayPal, popunite sve podatke, i kao drzavu stavite, recimo Croatia - i PayPal vas registruje kao UNVERIFIED clana. Posto platite taksu, na izvod kartice dobijete sifru za verifikaciju, ukucate je u profil PayPal-a, i postajete Verified member sa mogucnostima placanja preko eBay-a bez limita po transakciji. Eto, pa probajte pre nego sto neko kaze da to ne funkcionise, posto ja upravo ovako placam vec preko godinu dana.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• LazaNS
                            CBC Član
                            • 24.12.2006
                            • 93
                            • NS

Ok, imam druga kome je neki lik tako donosio, znam da je to pre par meseci nesto stalo a dal sad ponovo radi provericu pa cu ti javiti.

Comment

• LazaNS
                              CBC Član
                              • 24.12.2006
                              • 93
                              • NS

206
                              Koju nasu karticu koristi, posto sam ja probao razne nase Mastere i sl i nijednu nisu prihvatali.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Master, i radi registrovana upravo ovako kako sam napisao.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X