Kupovina preko ebay-a u Srbiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

ja sam tako otvorio na Grcku... kao lokaciju... (hrvatske tada nije bilo) i verifikovao Visa GOLD katicu... ali su mi blokirali nalog jer traze verifikaciju preko nekog racuna sa kucne adrese... ili tako nesto.. tj. oce da vide da sam GRK po nekom racunu ili cemu god sto glasi na moje ime a u Grckoj je.

Ovakvo stanje je vec duze vremena.

Zasto ne bi radio direktno da mogu? Brine me dostava, citaj: postari, carinici, alava kradljiva bagra, spediteri, itd itd.

Ako vec ima neko ko moze da kupi i da donese i da mi porucena roba stigne sigurno, u ispravnom stanju i neostecena, radije cu to da uradim nego da platim i da se molim Bogu ili kome god da to kad udje u ovu zemlju ne nestane.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

E pa traze verifikaciju ali ukucavanjem broja koji dobijas na izvodu sa kartice - ako izvod dobijas preko e-maila, eto resenja. Dakle nikakav izvod na adresu, ili nista slicno...Sta uostalom PayPal briga odakle si? Dok placas racune i transakcije sve OK, kad ne platis blokiraju ti karticu za racun koliko si duzan i to je to.

Elem, meni radi ovako kako sam napisao, pa ako kome koristi, super, ako ne isto super...

A i ne znam sta se tripujete za nestajanje posiljki? Posiljka koju uputite obicnom postom mooozda i nestane, ali koliko znam ogromna vecina prodavaca koristi neki od kurir firmi tima TNT, DHL, UPS i ostale kod kojih posiljke ne nestaju, a i ako nestanu, uz tracking broj (koji dobijas kad se posiljka salje) lako je utvrditi gde je nestala i eventualno intervenisati.

Meni licno za sve ove godine i bog zna koliko narudzbi nikad se nije desilo da mi posiljka nestane, da me osinu po usima za neke leve i nepostojece troskove carine i lezarine i slicno - pa nece ni vas.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• LazaNS
        CBC Član
        • 24.12.2006
        • 93
        • NS

Pa koje banke, nisu svi isti, npr u ugovoru za master Nacionalne stedionice je svojevremeno pisalo da se ne moze koristiti za placanje preko interneta, i zamisli, stvarno nije moglo Probao sam jos par mastera i nisu radili, znam da sam probao Aik, za ostale dve kartice se ne secam ni koja je banka bila.

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Ja stvarno ne znam kako se to razlikuje placanje preko interneta ili placanje u free shopu u Dubaiju, i kako banke to razlikuju i kako prave restrikciju da jedno moze a drugo ne...

Konkretno znam da VISA Societe Generale banke moze, Visa Virtuon Reiffeisen banke takodje (jer to joj je i namena, internet trgovina) - ja imam Master koji nije izdat u Srbiji vec u BiH, ali ne vidim kakve to veze ima, koristio sam i ove gore pomenute VISE za placanja preko neta bez problema.

Comment

• LazaNS
            CBC Član
            • 24.12.2006
            • 93
            • NS

E to me je zanimalo. Razlikuju se kartice itekako, koliko god glupo bilo, nije nas master ravnopravan sa zapadnoevropskim, sve zavisi koja banka kod nas sta izdaje.
            Inace vas dvojica pricate o razlicitim verifikacijam, jedno je verifikacija kartice a drugo adrese, zasto rade verifikaciju adrese ne znam, al sam cuo vise puta da to rade.

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

kao sto je 206 rekao ko ima karticu kojom moze placati robu sa ebay-a najbolje, najjeftinije i najjednostavnije je da sam vrsi kupovinu i dobije robu na kucnu adresu
              sto se tice straha da li c e roba doci i u kakvom stanju, jbg. rizik uvek postoji, ali zato se malo obrati paznja o ratingu prodavca i sl. i tu nema problema (i ovaj decko koji meni donosi robu ne moze da garantuje da ce roba stici, ali je do sada uvek stizala, jednostavno ako oni zeznu njega, zeznut sam i ja i to sve ide preko mog dzepa)
              dakle ako imate karticu kupujte sami
              ako nemate onda postoje ove druge varijante, meni licno je lakse da dam 10eur. po artiklu i ne bakcem se ni sa karticama, ni sa dogovaranjem sa prodavcima (posebno sto nemacki znam na nivou partizanskih filmova), ako imate potrebu za cescim nabavkama i kupovinom veceg broja artikala, onda vadite kartice, jer se vrlo brzo isplati (10eur. po 10eur brzo dodje na trocifren iznos)

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Originally posted by LazaNS
                ...zasto rade verifikaciju adrese ne znam, al sam cuo vise puta da to rade...
                Dobro, ti si cuo da rade, ja pouzdano znam da NE rade jer koristim PayPal
                nalog kreiran upravo ovako kako sam napisao.

Uostalom, evo vam screenshot prozora mog PayPal naloga pa vidite sami:

E ako su mogli da mi verifikuju adresu u gradu Beogradu, sa postanskim brojem 11000 u Hrvatskoj, eto, onda nek bude da lazem...

Comment

• Vladan
                  CBC Senator
                  • 18.08.2005
                  • 248
                  • Vuko.ebina
                  • e46 325i

Evo ja probao sa Visa Virtuon iz Raiffeisen-a i ne moze. Lepo ti rece Laza, nije hrvatska ili neka druga visa i nasa visa isto. A i tvoj master nije srpski. Imas podeblji thread na benchmark-u o tome. Kamo srece da je tako jednostavno.

Comment

• LazaNS
                    CBC Član
                    • 24.12.2006
                    • 93
                    • NS

E to je upravo poruka koju mi je izacivao kad sam pokusavao da otvorim PP nalog.

206, ma uopste niko ne dovodi u pitanje dal ti imas PP nalog i dal ti radi, al ti sad krenuo nas da ubedjujes, kako to sad znaci da ni mi zapravo i nemamo problem, vec je sve nasa izmisljotina.

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Nije izmisljotina nego radite pogresno.

Ja koristim karticu registrovanu u Bosni - mislis da je moguce da verifikuju kartice iz Bosne a ne i iz Srbije???

Poenta je u tome da GDE GOD da treba da upises zemlju - upises Hrvatsku. Dakle, nesto ovako:

Jedino da mi das broj same kartice pa da ti napravim nalog...

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

ma jok

probao ja sa SVE 4 kartice

znaci viza,amerikan,master i maestro

nece srpske kartice

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Da ne bi ispao ******, cisto da vidim da li sam u pravu, upravo sam napravio jos jedan nalog na PayPal koristeci VISA karticu Societe Generale banke, iz Srbije naravno. Nalog je trenutno UNVERIFIED i ima limit na 100$ dok ne dodje izvod sa brojem za verifikaciju. Dakle, moze.

Toliko o tome.

Comment

• greywiendog
                            CBC Senator XXL
                            • 01.12.2006
                            • 421
                            • Stara Pazova

Nece ni meni...
                            Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• JAPANX
                              CBC Senator XXL
                              • 10.08.2006
                              • 2159
                              • Beograd

vazi, necu da se svadjam ali ne znam kako samo tebi moze a nikome drugom ne polazi za rukom

Comment

• 206
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Da se svadjam? Uopste mi ne pada na pamet...

Kako i zbog cega ne znam, ali sumnjam da mene taj PayPal voli vise nego bilo kog drugog ili mi je kartica nesto bitno drugacija od bilo cije druge.

Comment

Working...
                                X