011 Racing Team

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

011 Racing Team

Mozda je neko i primetio da posle jedno 3 godine imam novi potpis u avataru

Daklem, www.011racingteam.com

Ne reklame radi, nego bih voleo par iskrenih misljenja - sta sam propustio, sta treba promeniti, sta vam se svidja, sta ne, kakav je sadrzaj (dobro, jos ga nema esto bog zna...), cela koncepcija, preglednost, itd...sta god vam padne na pamet
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Jednostavno i pregledno uradjeno, a opet sa dovoljno podataka.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Lanee
        CBC Senator XXL
        • 30.11.2006
        • 488
        • Beograd

uffff

dobro ja sam u ovoj prichi pa sam nashao shtoshta sto mi se svidja i shto bi trebalo doraditi ili promeniti....

ajde da krenem od pozitivnih stvari

+jasna i glasna navigacija, vrlo pregledna
        +dobra izbor templata i naravno CMS-a (joomlu koristim i ja j jako sam zadovoljan)
        +odlichno odvojene kategorije
        +galerija je extra praktichna (jel mozesh da mi kazesh koja je )

minusi

-preveliki header, svako sa manjom rezolucijom mora da skrojuje podosta iskreno nepotrebno samo malo manji je i lepshi i praktichniji
        - header se dugo loaduje i prvi je kao top layer (dugo loadovanje gifujesh, a ima na joomlinom forumu kako se galerija stavlja preko flasha )
        -kad se slika poveca u real size header prelazi preko nje (forum joomle reshava stvar u codu)
        -ne valjaju linkovi za konakt (samo napravi vishe ljudi u contacts i linkuj ih mani se onolikih java skripti joomla ima php funkciju slanja maila ugradjenu u sebi)

sve u svemu extra baza a ostalo se da pretresti i srediti
        Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.
        To košta 200 evra... Gde? Nema nigde ali je jeftino

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Cenim svaku sugestiju, i sve sto budem mogao izmenicu, hvala. Doduse, ne znam kako jer POJMA nemam o cemu pricas Ako znas kako, evo ti pa izmeni Doduse, onih par flash animacijica unutar headera cu najverovatnije da izbacim, mozda ga "olaksa" malo. Usput, koliko mu to dodje "slabija rezolucija"?

Galerija je RSGallery2.

Comment

• alt+64
            CBC Senator XXL
            • 27.02.2006
            • 571
            • bgd

'vako:

1. Na kontakt strani, onaj JS sluzi da za'ebe botove, pa onda skini one linkove ispod slicica. Nemoz' i jedno i drugo, a da ima smisla...ili skini oba pa stavi 206 [at] 011racingteam [dot] com

2. NHF, al header je extremno nakaradan...menjaj obavezno

3. Promeni favicon

4. Probaj neku "jacu" boju umesto one plave...ovako se utapa u sivu pa malko dosadno deluje

5. Ako si u fazonu slihtanja googleu, baci pogled na

6. Javljam ako nadjem jos nesto

Sto rece kolegza, uglavnom sitnice..al kad vec pitas...

p.s. Vici slobodno ako zapnes negde

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • Katowice (PL) / Banja Luka
              • AGP / W126

zamjerka - ne vidim potrebu loadovanja svega od nule, po meni bi bilo da header stoji a mijenja se samo sadrzaj (nemam pojma kako se to radi )
              ostalo - nemam zamjerki nekoliko sitnica ali jbg mora i to da se ne urekne!
              Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• X9
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2005
                • 3179
                • Wien-Sabac
                • RX-8 i X-9

svaka cast lepo izgleda...
                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

1. Dakle, samo linkove ispod samih slikica da uklonim, odnosno linkove na tekstu? OK.

2. OK, ali sta konkretno je nakaradno, zato i pitam da vidim sta ko misli, sta bi tacno promenio? Uklonio flashove iz logotipa, smanjio ga po vertikali...sta konkretno?

3. ...? Molim?

4. Predlozi neku pa da uradis ako znas kako ja n'umem

@mirdza

Loaduje od nule? Zar? Nisam primetio, meni koliko vidim ucita jednom, a posle cita iz cache-a. Ako je i drugima ovo problem, ispravicemo i to...

Moram da naglasim da je moje znanje Joomle ograniceno, HTML-a, Flash-a i ostale napredne Web terminologije maltene nikakvo...Header nisam radio ni postavljao ja te ne znam ni da ga promenim, niti znam da promenim boku niti bilo sta drugo sto se tice samog preseta u Joomla template-u, pa ako neko i zna da uradi neke stvari, super, daj nek se javi pa da ispravljamo...

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

1. aha
                    2. aj probacu nesto sutra da napravim pa ti saljem
                    3. neka,neka...vi'is sad kako je meni kad su obrnute uloge...
                    favicon=ona slicica na levoj ivici taba i levo od adrese u address baru. Napravi 16x16 gif, otidi na http://www.htmlkit.com/services/favicon/ da ti napravi ikonicu, nazovi je favicon.ico i baci je u root.
                    4. vaj not, ovijeh dana...

@mirdza
                    Vuce iz cachea...sve je ok.
                    Ako si mislio na frameove tj. nesto tipa http://www.mup.sr.gov.yu/, to je jedna od najgorih/stetnijih stvari koje moze da uradi

Comment

• mirdza
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2005
                      • 2437
                      • Katowice (PL) / Banja Luka
                      • AGP / W126

why, warum, dlaczego, zasto? prosvijetli me! (ozbiljno, nije zezancija...)
                      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• alt+64
                        CBC Senator XXL
                        • 27.02.2006
                        • 571
                        • bgd

Ukratko, to se u principu postize tako sto podelis stranu na nekoliko delova(frameova) i u svaki od njih ucitavas posebnu stranicu. E sad,
                        1. Idi na gorepomenuti pandurski sajt, na bilo koju stranicu osim prve i probaj da je ubacis u bookmark (ili da nekome posaljes link ili...) Ne mozes jer sve vreme gledas istu stranicu(frameset) a menja se samo sadrzaj jednog od njih.
                        2. mnoogo problema sa googleom
                        3. Neki browseri ih ne podrzavaju, links,lynx...(sta bre ko to koristi, ja ih koristim )
                        itd,itd... ima jos, recimo accessibility(valjda sam potrefio ), al recimo da su manje bitni

Comment

• Lanee
                          CBC Senator XXL
                          • 30.11.2006
                          • 488
                          • Beograd

pa ajmo redom kad ne znam da opravljam kola, joomlu znam da sazidam

e pa ovako kad imam gram vremena vishe

ajde ono krucijalno

joomla ima jednu fenomenalnu opciju a to je da shaljesh mail direktno preko weba preko malog obrazca u produzetku opisa i slike konakta
                          to izgleda optrilike ovako (http://www.naukaipraksa.co.yu/index....d=3&lang=utf-8)

e to se pravi tako shto iz admin dela joomle idesh na components/contacts/manage contact/NEW....
                          i tako svakome napravish kontakt i samim tim svako ce imati svoj box za slanje maila preko weba....
                          u sluchaju prekomernog spama (mada se meni to iskreno nikada nije desilo ali ajde) moze da se doda verifikacija slichicom i onim krivim brojevima..... iskreno tek AKO se pojavi spam
                          malo se poigrash i linkujesh to kako treba i sve kontakte mozesh da sredish na taj fazon.... i bice mnogo korisnije i efektnije

shto se tiche rezolucja ja koristim jako veliku rezoluciju
                          ali skoro svi koriste 1024*768 ali i tada ti header dodje do pola, a na 800x600 to je sigurno potpuno smehtno... znachi mora se malo prilagoditi userima da bude dopadljiv, iskreno header je malo dinamichniji od gifa a zauzima mnooogooo vishe mesta, znachi ili napravite loodillo header pa OK
                          ili se uzmite u pamet pa iskoristie ovaj mali logo 011 .... (crno i crveno moraju kao kombinacija boja da uspeju samo malo josh da se dorade i logo bi bio bomba, da ima manje bloora i da su donja slova fixna, da se odradi da 011 bude kao prashina od siluete auta a silueta da se pojacha crvenom i baci mala senka .... ima materijala da se do jaja zbudzi)

dalje...
                          favicon.ico ili ti ona mala slika koja ti se pojavi u mozili uz adresu sa leve strane u adress baru. mozesh da nadjesh free reshenje na netu ili neki sajtovi chak nude i usluge besplatnog pravljenja tih ikonica. GOOGLAJ jebiga ja sam tako nauchio i provalio.... i da josh jedna stvar taj fajl za ikonicu u coshku takozvanu favicon.ico morash da snimish u /images direktorjum na sajtu (u joomli) i ako je linux server (shto verovatno ne znash) morash da pazish na mala i velika slova jer je linux CaSe SenSItiVE pa samimm tim mogu da postoje dva fajla u istom direktorjujmu favicon.ico i favicon.ICO .... (to sve u sluchaju da ti ne bude radilo iz prvog da zamenish slichicu)

INSTALIRAJ SRPSKI PRIJATELJU hheheh da ne pishe vishe back nego NAZAD (slobodno jer nije nakaradno preveden) a ako instalirash i relativno jednostavnu komponentu Joom!Fish koja se koristi za prevodjenje svega zivog mozesh da imash i multilingual sajt (vidi na onom sajtu shto sam ja zbudzio pre neki dan ima zastavice dve mada nije preveden)

text i i opis radova na 206 su FEEENOOOMEEENALNIIII
                          majke mi odushevio sam se ima da ishtampam i da chitam pred spavanje....
                          ali i tu lezi problem i nedostatak jedne slike.....
                          naime otvori pa skroluj do kraja.....
                          pozadina se prekine i pochinje iz pochetka to je zato shto se pozadina pravi od slike koja je 5x2000 px i zove se BG.png i nalazi se na putanji sajta http://www.011racingteam.com/templates/ ... /BG.png.... E NJU samo produzi (ako ne znash mogu i ja to je posao od 2 sekunde u photoshopu) jer je tvoj text duzi od tih 2000px koliko je visina slike i onda on krene u novi red slichica
                          znachi napravi istu ti sliku samo je napravi da bude 5x4000px
                          i stvar reshena

ja sve ovo znam da ti zavrshim relativno brzo
                          ali sam u ENORMNOJ GUZVI do kraja nedelje....
                          ne znam koliko je to hitno ali ove neke dechije bolesti mozesh i sam
                          a oko dizajna... tu nema ponoci
                          shalim se naravno tu smo da pomazemo jedni driguma
                          i kad mi prodju ispiti dolazim u pomoc
                          a do tada ako treba bicu redovan na forumu

poz

p.s. ima josh zachkoljica ali spava mi se uzasno

@mirdza
                          to shto ti govorish su frejmovi i radi se uglavnom iz html-a
                          ovo na chemu se sad administrira sajt je CMS (Content Managmet Sistem)
                          shto bi znachilo da je html napisan samo jednom i sadrzi se u templatu ovog sajta (ali je i taj html je samo radi dela koji se zove BODY iliti fizichki izgled stranic a sve ostalo vezano za tempate je PHP)

e sad mozda ti idalje nije jasno zashto je to bolje od ovoga
                          pa prosto jednostavno je stranica brza, "laksha" i mnooogoo se lakshe administrirai azuria, pogotovu kod prezentacija koje mogu da rastu dalje kao shto je ova. Ovde izmena nije problem ali u htmlu je to nova strana koju morash da napravish opet, a to je priznacesh posao poveci.

p.s. garantujem ti da se html stranice sa frejmovima i joomlina cela ali optimizovana strana ne mogu meriti u brzini loadovanja, joomla je jednostavno brza jer su u njoj samo slova i boje koje su idalje code a ne .jpg ili .gif nego code #000000 ovo je code za crnu boju a stavi crnu pozadinu u bilo koji format i rasporedi ja kako god jocesh, idalje ce biti veca, i tako za skoro svaku sliku, e tu je tajna ovog sistema
                          Pa te Toyote rade i sa kuhinjskom bocom i baštenskim crevom za gas gurnutim u karburator.

Comment

• Lanee
                            CBC Senator XXL
                            • 30.11.2006
                            • 488
                            • Beograd

auuuu

al se poshteno nasrah tek sad vidim

ali sve je korisno ne bih bash nishta izbacio

poz i laku noc oce mi ispadnu ochi

Comment

• alt+64
                              CBC Senator XXL
                              • 27.02.2006
                              • 571
                              • bgd

p.s. garantujem ti da se html stranice sa frejmovima i joomlina cela ali optimizovana strana ne mogu meriti u brzini loadovanja, joomla je jednostavno brza
                              Uh...mnogo ti se spava
                              Identican html onom koji napravi joomla ce se UVEK brze ucitavati. Treba povuci sadrzaj iz baze, generisati html... A da ne spominjemo da sam kod moze da se skrati 3 puta i da stranica izgleda identicno.

...u njoj samo slova i boje koje su idalje code a ne .jpg ili .gif nego code #000000 ovo je code za crnu boju a stavi crnu pozadinu u bilo koji format i rasporedi ja kako god jocesh, idalje ce biti veca, i tako za skoro svaku sliku, e tu je tajna ovog sistema
                              S'o bi reko V.Ilic, kak'e veze ima ovo s joomlom?

p.s. laku noc

Comment

Working...
                              X