Posedovanje 2 putne isprave i auta na BG tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Posedovanje 2 putne isprave i auta na BG tablice

Imam HR i SRB pasos, prijavu boravka u BG i auto na BG tablice.
    Treba da putujem u EU (Madjarsku) i za to mi ne treba viza ako idem sa HR pasosom.

Koji pasos pokazujem nasoj granicnoj policiji a koji madjarskoj?
    Neki policajac me je ubedjivao da je potrebno da nasoj policiji pokazem obavezno SRB pasos, a madjarskoj HR, da li je to istina?
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

nije, ja imam isto HR I SRB, a kad ulazim u Srbiju uvek pokazujem hrvatski pasos.
    Takodje mi je adresa u HR pasosu beogradska.

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Tako sam i ja radio dok me poslednji put neki mamlaz nije uhvatio da ********, kao, kako to auto na BG tablice, vi (tacnije: ti) strani drzavljanin...

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Ja kad god idem, nasem pokazem Srb pasos, a na svim ostalim SLO, i nisam imao nikakvih problema(sem ono pocetkom devedesetih kad su zaebavali non stop tipa a gde ti je viza, mojoj kevi cak i oduzeli SLO pasos(nisu smeli) i posle joj vratili), i kad prolazim kroz HR pokazujem SLO pasos, a u njemu mi je adresa BG.

Comment

• observer
          CBC Veteran
          • 06.10.2005
          • 196
          • Novi Sad
          • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Originally posted by CLD
          Takodje mi je adresa u HR pasosu beogradska.
          Kako je to moguce?
          Ne mogu da zamislim kontra situaciju, da u SRB pasosu pise ZG adresa, pa zato pitam, stvarno mi nije jasno.

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Pa lako....ako si rodjen u HR imas pravo na njihov pasos, ali posto zivis u SRB onda ti naravno pise SRB adresa u pasosu...

A moze i da ti pishe CRO adresa...ali moras da imas mesto boravka, licnu kartu HR itd...ovako je jednostavnije...
            Power of dreams !!!

Comment

• observer
              CBC Veteran
              • 06.10.2005
              • 196
              • Novi Sad
              • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

OK, nisam znao da je u HR tako liberalan stav prema ispravama (mislio sam da je birokratija strozija, ne znam ni da li bi neki nas drzavljanin koji primera radi zivi u Bugarskoj mogao da upise bugarsku adresu u nas pasos...).

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by jaksa
                Tako sam i ja radio dok me poslednji put neki mamlaz nije uhvatio da ********, kao, kako to auto na BG tablice, vi (tacnije: ti) strani drzavljanin...
                pa samo mu kazes trenutno zivim u BG i imam pravo da vozim, znaci imas pravo da vozis na BG table ako zivis u Beogradu i imas papire koji to dokazuju.

Ja ulazim sa Belgijskim tablama uz hrvatski pasos, po toj logici ako auto ne uvozim u hrvatsku pravim carinski prekrsaj ali posto zivim u Belgiji i imam papire onda nije carinski prekrsaj.

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

Imam BiH i PL pasos a auta na BiH i PL table - oba vozim i ovdje i tamo a pokazujem PL pasos u EU a BiH u SRB, HR i BiH
                  A kad ulazim u SRB redovno mi provjeravaju broj motora
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by observer
                    OK, nisam znao da je u HR tako liberalan stav prema ispravama (mislio sam da je birokratija strozija, ne znam ni da li bi neki nas drzavljanin koji primera radi zivi u Bugarskoj mogao da upise bugarsku adresu u nas pasos...).
                    Moze i nornalna je pojava i sa nasim pasosima.

Npr, imas firmu u Bugarskoj, tamo zivis i ako uzmes pasos u nasoj ambasadi imaces upisanu adresu u Bugarskoj.

BTW, po 758 put: ako se ima 2 i vise pasosa, a 1 je SRB, na teritoriji Srbije vaze propisi Srbije, tj na nasim granicm prelazima se koristi nas pasos, a van toga koji god se hoce. Tako bi trebalo po svim propisima, a u praksi se desava i drugacije.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Jedno jedino pravilo koje je medjunarodno priznato je:
                      Pasos sa kojim se zapocne putovanje mora da se koristi putem celog putovanja i na svim granicnim prelazima do destinacije i nazad.

Kombinovanje vishe putnih isprava nije u skladu sa medjunarodnim propisima.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

kako to boost?

moj otac ima i srpske i hrvatske papire i svaki put kad ide u hr daje srpski pasos... oni ga pitaju, a jel imate i hrvatski? imam. e pa onda morate uci u hrvatsku sa nasim pasosem, jer se to u suprotnom smatra nepostovanjem drzave!

nekoliko puta su mu to rekli

tako da ima situaciju da mu nasi lupe pecat u nas, a hrvatski pajkani u njihov pasos... i tako skoro uvek, pogotovo u zadnje godinu-dve

a 2-3 puta su mu uzimali nas pasos i isli u kucicu da provere u kompu... i kad su ga nasli da je i njihov drzavljanin i da ima pasos nisu mu dali da udje sa srpskim nego da mora da da hrvatski da mu lupe

srecom je imao kod sebe pa im je dao...

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

banana republike kojima je stalo vishe do licnog ponosa nego do medjunarodnih sporazuma i pravila.

nista cudno , poznata praksa na Balkanu, jos niste raskrstili sa nekim stvarima o kojima normalno ljudi na zapadu i nemisle
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

Jedno jedino pravilo koje je medjunarodno priznato je:
                            Pasos sa kojim se zapocne putovanje mora da se koristi putem celog putovanja i na svim granicnim prelazima do destinacije i nazad.
                            U sustini da...
                            Zato sto mogu da gledaju ulazne/izlazne pecate...ali uvek mozes da se izvuces i kazes da ti nisu udarili pecat i nikom nista...

@ Marko001

To su seljacke price carinika i pandura na granicnim prelazim.
                            Power of dreams !!!

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Originally posted by BOOST
                              banana republike kojima je stalo vishe do licnog ponosa nego do medjunarodnih sporazuma i pravila.

nista cudno , poznata praksa na Balkanu, jos niste raskrstili sa nekim stvarima o kojima normalno ljudi na zapadu i nemisle
                              izvini, ali nasi pajkani to ne rade, samo hrvatski, zanci mi nismo banana republika

Comment

Working...
                              X