Posedovanje 2 putne isprave i auta na BG tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Vidi, neke vlade u zastiti svojih gradjana izdaju do 5 extra pasosa na ime originala.

Jedna od njih je naprimer Svedska, gde se na osnovu prvog broja pasosa izdaju jos do 4 komada u cilju izmene i sigurne manipulacije raznih granicnih kontrola.
    Naime, zamislite scenario, gde neko ko je svedski drzavljanin a zove se Jusuf nesto, primer, Izraelac sa S drzavljanstvom, treba da ode da poseti rodbinu u Liban , itd itd. dakle u par zemalja i gde bi se upucavanjem vize za jednu od zemalja u jedan pasos isti nasao u teskoj neprilici kad bi se pojavio da zatrazi vizu za neku "suparnicku" zemlju.

Dakle u cilju izbegavanja maltretiranja svojih gradjana a skroz po UN konvenciji do 5 pasosa ali istih

Naravno neizdaje se bez da se prodje kroz kriminalnu datoteku i treba da postoje zdravi razlozi za ovo.
    Takodje svi extra pasosi se moraju vratiti po povratku sa putovanja i sprovesti u zapisnik kao vraceni.

Za izdavanje se popunjavajju formulari:
    V za obican
    E za Extra
    P za provizorni (taj izdaju ambasade po gubitku originala)

http://www.polisen.se/static/fap/FAP530 ... 2001_3.pdf

Kapitel 4

4 kap. Utlämnande av vanligt eller extra pass

Verujem da opcija sa extra pasosima postoji i kod nas? Sri?
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

ne
      uz licni moze se posedovati jos i sluzbeni ili diplomatski, nista vise, i to samo po 1 od svake vrste.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

eh, optimista si Boost, nije to još stiglo do nas u tom obliku.
        bilo je nekih mogu?nosti da naši radnici koji su radili na Bliskom Istoku imaju tako nekakve duple papire, baš tbog tih "uljudnih" komšijskih odnosa, tipa da se stavi poseban uložak u pasoš.

Sri ?e da ta?nije kada se javi, siguran sam.

takav sistem "uljudnih" odnosa postoji i u EU, konkretno Gr?ka ne priznaje pasoš Makedonije pa stavlja vizu na poseban papirni uložak koji izigrava dokument, dok sam pasoš ne priznaje.
        niti u EU nije to još do kraja pravno ?isto rešeno, odnosno toleriše se diskriminacija i pored svih zaklinjanja u ljudska prava...

sve je to jedna velika igra preko ledja obi?nog gradjanina.
        sramota je da kao u tvom primeru samo zbog imena gradjanin postane obeležen, bilo gde bilo ko.

sre?om, na Balkanu danas se više ne gleda strogo na pasoše, napredak postoji i prakti?no jedino Slovenija ima tvrd vizni režim, tvrdji i od EU.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Originally posted by BOOST
          banana republike kojima je stalo vishe do licnog ponosa nego do medjunarodnih sporazuma i pravila.

nista cudno , poznata praksa na Balkanu, jos niste raskrstili sa nekim stvarima o kojima normalno ljudi na zapadu i nemisle
          Upravo je to i moj utisak.

Hvala vam svima, ja sutra idem sa 2, pa srpskoj policiji pokazujem srpski, madjarskoj i mozda hrvatskoj hrvatski, da imam neki treci i njega bih nosio

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Bilo kako bilo uvek je vazno da ispastaju najobicniji nevazni ljudi.
            Oni drugi imaju diplomatske pasose u koje se i ne stavljaju bilo kakvi pecati a i zasto bi uopste.
            Ja uopste ne vidim cemu pasos i sluzi, nego ajde. To sve isto pise i u nacionalnim licnim kartama izdatim od istih tih institucija.
            Osim za punjenje drzavne kase ne vidim nikakav drugi smisao, bar po Evropi nevezano da li je neko u Uniji ili nije.

A Slovenci. Pa oni su veoma znacajna drzava od cega im je izgleda kompleks najjaca strana.
            Jednog dana kad porastu bice mozda opet Jugoslavija.

Comment

• jaksa
              CBC Senator XXL
              • 23.10.2004
              • 701
              • Novi Beograd, SC

Bio, vratio se, pokazivao samo hrvatski pasos.
              Nikakvih problema ni sa madjarskom ni sa nasom policijom.

Vazna napomena: cim predjete u H odmah na prvoj pumpi kupite vinjetu za autoput - 4 dana / 8 evra, inace rizikujete da vas zaustavi kontrola a onda ne znam sta se desava...

Comment

• CLD
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2005
                • 1225
                • Belgija - ranije Luna-Chico

ja mislim da se placa oko 250? kazna ako se nema ista, nisam siguran za cifru ali mislim da je toliko.

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

U Ceskoj je kazna 500?
                  EOT
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...